Connect with us

Cluj

Expert justiție: Judecătorii locali din Ucraina au biroul în pivnițe. Nu au dreptul să părăsească țara

Publicat



O expertă poloneză pe justiție, Anna Adamska-Gallant, a declarat, vineri, într-o intervenție online avută la o conferință organizată vineri la Cluj-Napoca de Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) că judecătorii din Ucraina nu au voie să părăsească țara, afectată de invazia militară a Rusiei.

”Sunt 120 de instanțe care nu mai sunt funcționale, majoritatea din zonele afectate de invazia Rusiei. Se încearcă protejarea dosarelor, în special a celor legate de acte de proprietate, de cadastru. Judecătorii nu au dreptul să părăsească Ucraina, fac parte din linia de apărare, luptă pentru țara lor.

Suntem optimiști și credem că rușii nu vor obține Kievul”, a spus Anna Adamska-Gallant, din partea asociației Pravo Justice, care a precizat că în această perioadă de război, judecătorii locali ”au biroul în buncăre, care sunt de fapt pivnițe”.

just 2

”Reușesc, grație legăturilor de internet, să lucreze la distanță. Este important să ajutăm judecătorii și procurorii ucraineni pentru a supraviețui, pentru că ei vor fi cei care vor trebui să reconstruiască țara. Să sperăm că Rusia va plăti pentru ceea ce face în Ucraina”, a mai spus experta din Polonia, care ține legătura cu magistrații și sistemul de justiție din Ucraina.

Informații șocante despre justiția turcă

Judecătorul turc Yavuz Aydin și-a spus , în discursul său, impresionanta poveste de viață și a arătat că este un fost judecător care în prezent este doar ”un refugiat”.

“M-am culcat fiind judecător și m-am trezit ca fiind terorist. În 2017, în Turcia, jumătate dintre avocați si procurori au ajuns în închisoare peste noapte. Cei care au refuzat să îi aresteze pe…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău, deschis după renovarea de peste 7,1 milioane de euro. Va fi un ”templu cultural”

Publicat

Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău a fost redeschis, vineri, în urma unor lucrări de renovare și restaurare care au costat peste 7 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de Uniunea Europeană, Guvernul Ungariei și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. 25 de companii și universitățile clujene și-au prezentat oferta la Bursa locurilor de muncă a AJOFM

Publicat

Zeci de companii și cele mai importante universități clujene și-au prezentat oferta la Bursa Locurilor de Muncă, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj vineri, 14 mai, la Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău, o bijuterie a Transilvaniei, își redeschide porțile în weekend. Renovarea a durat 7 ani

Publicat

Castelul din Gilău se redeschide în acest weekend pentru public, după un proces de renovare meticulos și amplu, care a durat șapte ani.

Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău va fi de acum un centru cultural…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj caută ÎNLOCUITOR pentru Otele. Pe cine ar vrea „Bursucul”

Publicat

Având în vedere că CFR Cluj și-ar putea vinde omul de gol, pe Philip Otele, în această vară, Dan Petrescu caută variante de înlocuire.

Una dintre acestea ar putea fi Adrian Mazilu, 18 ani, fostul jucător al…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe