Eveniment
Explozie urmată de incendiu, în județul Harghita. O femeie a suferit arsuri, iar doi copii, atac de panică
O explozie urmată de un incendiu s-a produs, luni după-amiază, într-o localitate din Harghita. O femeie a suferit mai multe arsuri, iar doi copii au suferit atac de panică.
Potrivit ISU Harghita, explozia de butelie, urmată de incendiu a avut loc în comuna Ciumani.
Conform sursei citate, au fost evacuate 2 persoane, iar 3 s-au autoevacuat.
O femeie are arsuri minore la o mână și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD. Doi copii au suferit atac de panică, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj SAJ.
După acordarea primului ajutor calificat la locul evenimentului, proprietara locuinței, cu arsuri minore la o mână, a fost preluată de echipajul SMURD, iar unul dintre copii, cu atac de panică, a fost preluat de echipajul SAJ..
Aambele persoane au transportate la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Din primele informații, se pare că incendiul s-a produs într-un apartament dintr-un bloc de locuințe, în timp ce proprietara verifica eventuale scurgeri de la butelie cu bricheta.
La fața locului au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
A fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ciumani.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Turiștii care se vor caza în 2025 la Alba Iulia nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică. Cât a încasat Primăria anul trecut
Turiștii care se vor caza în 2025 la Alba Iulia nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică. Turiștii aleg să se cazeze în Alba Iulia în acest an nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică, în valoare de 2,6 sau 5,20 lei/zi/persoană. Decizia administrației locale a fost luată la finalul anului trecut, după ce mai multe persoane au solicitat anularea taxei.
Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Speranța de viață a crescut în România, în perioada 2007-2022, cu 2 ani, la o medie de 75,1 ani, a treia cea mai mică din UE, dar speranța de viață sănătoasă s-a redus cu 2,4 ani, la 59 de ani, cea mai mică din regiune, arată o analiză realizată de Alpha Bank, pe baza datelor Eurostat.
Comparații cu alte țări din regiune
România are una dintre cele mai scăzute speranțe de viață din UE, fiind depășită de…
Citește mai mult pe Alba24.ro