Connect with us

Covasna

EY: Horaţiu Ţepeş, a Bilka vezérigazgatója lett a 2020-as esztendő üzletembere

Publicat


Bukarest, április 9. /Agerpres/ – A Bilka vezérigazgatója, Horaţiu Ţepeş lett az EY Az év üzletembere cím nyertese a 2020-as esztendőre Romániában (EY Entrepreneur Of The Year – 2020).

A Bilka egy brassói székhelyű, száz százalékban romániai vállalat, piacvezető a tetőfedők terén, amely a lakó- és ipari épületekhez tartozó teljes tetőfedő rendszerek (fémcserép, esővízrendszer és tartozékok) gyártására és fejlesztésére szakosodott. A Bilka működteti Kelet-Európa legnagyobb tetőfedőrendszer-gyárát, termékei egyre ismertebbek a külföldi piacokon is.

Az EY Entrepreneur Of The Year hat döntőse: Horaţiu Ţepeş, Bilka – Az év üzletembere cím nyertese; Radu Savopol – 5 To Go; Mihai Pohonţu – Amber Studio; Adrian Cocan és Mădălina Cocan – Lăptăria cu caimac; Vlad Popescu – Norofert; Ioan Cocan és Marius Hanganu – Tremend.

Az Ernst&Young (EY) könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatnak a világ 150 országában 700 képviselete és 298 ezer alkalmazottja van, az egyetlen olyan cég, amely világszerte megszervezi Az év üzletembere versenyt, amelyre 2014 óta Romániában is sor kerül. AGERPRES/(RO – szerző: Nicoleta GHERASI, szerkesztő: Andreea MARINESCU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

Justice Sword 21/Iohannis: Védelmi feladatok ellátására készülünk

Publicat

Galac, május 11./Agerpres/ – Védelmi feladatok ellátására készülünk – hangsúlyozta kedden Klaus Iohannis. A román államfő lengyel hivatali kollégájával, Andrzej Dudával együtt részt vett a smârdani-i lőtéren szervezett Justice Sword 21 nevű nemzetközi hadgyakorlat megnyitóján.

„A lengyel katonák azok, akik részt vesznek a többnemzetiségű dandárban. Rendkívül fontos, hogy az interoperabilitás ellenőrzése és javítása érdekében ilyen gyakorlatokat tartsunk, azaz hogy a különböző országból származó katonák jól együttműködjenek, megismerjék egymást, megtanulják, hogy miként kapcsolódjanak egymáshoz, és képesek legyenek együtt végrehajtani harci feladatokat. Amikor harci bevetésekről beszélünk, nagyon világosan kell fogalmaznom: védelmi harci feladatok ellátására készülünk. A NATO keleti szárnyán rendkívül fontos számunkra, hogy jól képzett, jól felkészült védelmi erőkkel rendelkezzünk. Felkészülünk a keleti szárny védelmére’ – hangsúlyozta Iohannis.

Andrzej Duda reményét fejezte ki, hogy Lengyelországban is szerveznek majd hasonló gyakorlatokat.

‘Nagyon örülök, hogy lehetőség nyílik közös gyakorlatokra, közös bemutatókra. Katonáink és a román katonák számára nagyon fontos, hogy találkozhatnak, és együtt dolgozhatnak. Ez egyúttal lehetőség arra is, hogy szemügyre vegyük a két hadsereg katonai technikáját, hogy lássuk, hogy nagyon jól felkészültek vagyunk, modernizálódunk, és örülünk ennek a modernizációs folyamatnak. Tegnap tárgyaltunk a román elnökkel is ezekről a tevékenységekről. Tehát azt látjuk, hogy egyre inkább kompatibilisek vagyunk a szövetségeseinkkel és az USA-val is’ – mondta Andrzej Duda. AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Tiltakoztak a PSD képviselői a parlament alsóházi elnökének irodája előtt

Publicat

Bukarest, május 11./Agerpres/ – Tiltakozó akciót tartottak kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői és szenátorai a parlament alsóházi elnökének irodája előtt. A szociáldemokrata törvényhozók arról akarták meggyőzni Ludovic Orbant, hogy a kormánypártok képviselői szavazzák meg azt a javaslatot, hogy hozzanak létre egy parlamenti bizottságot, amely kivizsgálja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban közölt kormányzati adatok valódiságát.

Alfred Simonis, a PSD képviselőházi frakcióvezetője szerint a ‘spontán akció’ Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter ‘megrendítő nyilatkozataira’ épül, amely szerint csak egy bukaresti kórház ötszáz halottal kevesebbet jelentett a valósnál.

Simonis ‘megdöbbentőnek’ nevezte azokat az információkat, amelyek szerint a kormánypártok képviselői elutasítanák egy ilyen vizsgálóbizottság felállítását, hisz – véleménye szerint – egy ilyen bejelentés után ‘minden civilizált országban’ bukik a kormány.

Meglátása szerint ‘fontos információkat igyekeznek eltitkolni’. AGERPRES/(RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

További 25 hulladékkal teli konténert foglaltak le a konstancai kikötőben

Publicat

Konstanca, május 11./Agerpres/ – További huszonöt hulladékkal teli konténert foglaltak le a konstancai kikötőben. A konténerek Németországból érkeztek és ugyanannak a Prahova megyei, importtal foglalkozó cégnek voltak címezve.

A román határrendészeti és környezetvédelmi hatóságok a Frontex ügynökség egy képviselőjével közösen azt követően vizsgálták át az dél-konstancai kikötőben lévő konténereket, hogy május 7-én tíz, majd 10-én további tizenöt, németországi hulladékot tartalmazó konténerre bukkantak, amelyet egy importtal foglalkozó, Prahova megyei vállalatnak címeztek, és az ügyben kivizsgálást indítottak.

A keddi ellenőrzéskor kiderült, hogy a szállítmányt kísérő és a vámhatóságoknak bemutatott dokumentumok nem felelnek meg a valóságnak, a konténerekben megközelítőleg 500 tonna fém-, papír-, textil, gumi-, fahulladék, használt elem és több azbesztdarab volt.

A Konstanca megyei környezetvédelmi őrség nem engedélyezte a szállítmány behozatalát az ország területére, így visszafordítják azt a feladónak.

Az ügyben a konstancai táblabírósági ügyészség nyomoz hamis okmányok használata és a hulladékgazdálkodási szabályok be nem tartása miatt.
AGERPRES/( RO – szerző: Georgiana TĂNĂSESCU, szerkesztő: Karina OLTEANU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

CNCAV: 105.844 személyt immunizáltak az elmúlt 24 órában

Publicat

Bukarest, május 11./Agerpres/ – Az elmúlt 24 órában 105.844 személyt oltottak be Romániában a koronavírus ellen – derül ki a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) által kedden ismertetett adatokból.

A jelzett időszakban 87.497-en kapták meg a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett védőoltást, 7221-en a Moderna, 7745-en az AstraZeneca, 3381-en pedig a Johnson&Johnson vakcináját vették fel.

Az elmúlt 24 órában 38.950 személyt az első, 66.894-en a második dózissal oltottak be.

Ezzel 6.201.096-ra nőtt a beadott oltások száma Romániában. Az oltási kampány kezdete óta 3.711.304 személyt oltottak be, közülük 1.221.512-en az első adagot, 2.489.792-en pedig a második dózist is megkapták.

Az elmúlt 24 órában 103 esetben regisztráltak mellékhatást az oltást követően, ezek közül öt helyi, 98 általános jellegű volt.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 14.935 esetben jegyeztek mellékhatást a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca oltásának beadását követően, 1586 helyi és 13.349 általános jellegűt. 135 eset kivizsgálása folyamatban van. AGERPRES/(RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

Citește mai departe