Connect with us

Cluj

Factura de gaz a SĂRIT în aer. Două firme de panificație din Cluj, la un pas de închidere. La fel, alta de CARNE

Publicat



paine brutarie.jpg

Două firme de panificație din județul Cluj sunt pe punctul de a se închide după ce factura de gaz a ajuns în cazul unei la aproape 8000 de lei. O altă firmă de carmangerie mai rezistă 2-3 luni.
”Factura de gaz a unei firme de panificație, emisă la începutul lui decembrie, scadenta la 30 zile, a fost de 1830 lei. Factură gaz emisă săptămâna trecută este de 7660 lei.
Faceți voi calculele și trageți niște concluzii dacă sunteți în stare. Ce ma miră e tăcerea pe subiect din anumite zone politice, media, sindicale sau civice care ar trebui să rupă efectiv ținând cont ca repercusiunile pot fi sau sunt inerente.
Apropo, mi s-a transmis ca și această firmă va închide, nu are cum continua și în februarie la asemenea preturi de producție, nici vorba de februarie sau martie.
Totuși, ce dracu se întâmplă ca ceva ne scăpa. Asta dacă nu e un plan de-a vedea unii cât pot întinde coarda. Pentru ca pot”, a relatat un clujean.

Mica industrie, la pământ

Potrivit acestuia, o altă mică firmă de panificație, tot din județul Cluj, urmează să se închidă după ce factura la gaz  a crescut de 4 ori, iar cea de curent de 5 ori.
”Deci o firmă mică românească, o brutărie/patiserie de 6-7 angajați, trebuie să plătească curent majorat de la 0,80 lei kw la 4,05 lei kw.
Dar, că e și un mare dar, la acest 4,05 se mai adaugă tariful de transport și distribuție, contravaloarea certificatelor verzi și contribuția pt. cogenerare de înaltă eficiență.
Scurtez, 7 angajați își vor pierde locul de muncă; IMM-urile autohtone sunt victime sigure, mica industrie va fi pusă la pământ, preturile o vor lua razna, inflatia la fel, abia acum vine o criză care dă semne ca va face pandemia să pară o joacă”, a…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Inflația rămâne MARE în 2024

Publicat

Miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat că, la sfârșitul anului, prețurile vor crește cu 4,9%, de la 4,7% la estimarea precedentă, față de decembrie 2023, ceea ce va influența momentul „când şi cu cât…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Câine ținut FLĂMÂND și neîngrijit la Turda. Proprietarul a fost amendat cu 8.000 de lei

Publicat

Un câine ținut flămând și neîngrijit de către stăpân a fost descoperit la Turda de către polițiștii de la Protecția Animalelor Cluj. Proprietarul acestuia a fost amendat cu 8.000 de lei.

„În cursul zilei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. INCENDIU pornit de la o oală uitată pe foc, la Cluj. Un bărbat de 85 de ani a murit

Publicat

Un incendiu a izbucnit, miercuri, pe str. Dionisie Roman din Cluj-Napoca. Cauza ar fi o oală uitată pe foc. Un bărbat de 85 de ani a murit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. „Și de la pășune, iaca/ Tacticoasă vine VACA”. Imagini bucolice din traficul floreștean

Publicat

Sara pe deal, buciumul nu mai sună, sau cel puțin nu-l mai auzim noi din cauza claxoanelor. Atunci trebuie să ne mulțumim cu imaginea bucolică a vacilor care se întorc tacticoase de la pășune, prin traficul floreștean, pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe