Connect with us

Eveniment

Fără patinoar în aer liber la Miercurea Ciuc, din cauza preţurilor mari la energie electrică. Iluminatul festiv va fi redus

Publicat


Primăria Miercurea Ciuc renunţă la amenajarea patinoarului în aer liber, din centrul oraşului, care a avut un succes foarte mare anul trecut, din cauza preţurilor mari la energie electrică, iar perioada în care va fi iluminat festiv în municipiu va fi redusă la jumătate, a anunţat, luni, primarul Korodi Attila.

Decizia Guvernului, ordonanţa de urgenţă care a stabilit metodologia de subvenţii şi care este în vigoare, nu ne permite ca, de exemplu, un patinoar extern să aibă acces la curent electric la tarif subvenţionat.

Asta înseamnă că dacă anul trecut putem spune că ne-a costat undeva la 55.000 de lei curentul electric (pentru patinoarul în aer liber-n.red), anul acesta este greu de estimat, cel puţin de 5-6 ori mai mult.

Este o sumă semnificativ mai mare şi nu ne putem asuma această responsabilitate, mai ales că este un haos pe partea de reglementare.

Fără patinoar în aer liber la Miercurea Ciuc, din cauza preţurilor mari la energie electrică. Iluminatul festiv, redus la jumătate din perioada de anul trecut

Deci nu va mai fi anul acesta patinoar în aer liber, dar iarna următoare, dacă există o minimă şansă ca să fie o reglementare clară, o să îl repornim, pentru că ne-a plăcut şi nouă enorm de mult programul care a fost făcut în Piaţa Libertăţii pe perioada iernii.

Oraşul are nevoie de astfel de programe, dar acum trebuie să fim mai chibzuiţi”, a declarat primarul Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.

În legătură cu iluminatul festiv, municipalitatea a luat decizia ca acesta să fie redus la jumătate din perioada de anul trecut, respectiv de la două luni, la o lună.

„Sărbătorile sunt sărbători şi de aceea ne-am decis ca în perioada Adventului, adică perioada premergătoare sărbătoririi Crăciunului şi în perioada vacanţei de iarnă, iluminatul festiv să aibă aceeaşi anvergură ca anul trecut.

Adică zona centrală, principalele zone pietonale, de întâlnire, bulevardele cele mai importante, la care se adaugă şi cartierul Spicului, zona bisericilor şi la intrările în oraş.

Acestea vor rămâne ca şi anul trecut, dar diferenţa este că dacă anul trecut au fost puse în funcţiune două luni de zile, acum ne vom limita la o singură lună. Adică după încheierea vacanţei de iarnă acestea vor fi stinse”, a explicat Korodi Attila.

Fără patinoar în aer liber la Miercurea Ciuc, din cauza preţurilor mari la energie electrică. Ce a mai precizat primarul

El a mai spus că, în funcţie de „notele de plată ale toamnei”, este posibil să se facă o excepţie şi să fie menţinut iluminatul festiv în Parcul Central şi în luna ianuarie.

Korodi Attila a subliniat faptul că, la fel ca anul trecut, în oraş vor fi amplasaţi doi brazi de Crăciun, respectiv în Parcul Central, unde vor avea loc majoritatea programelor festive, şi la intersecţia dintre piaţa Majlath Gustav Karoly cu strada Petofi Sandor, aceştia fiind oferiţi de unul dintre composesoratele din municipiu.

Tradiţionalele evenimente organizate cu ocazia aprinderii lumânărilor de Advent, în cele patru duminici dinaintea Crăciunului, vor avea loc în Parcul Central, toţi cei care doresc fiind invitaţi la concerte cu muzică specifică.

De asemenea, va avea loc şi un program festiv în care copiii îl vor aştepta pe Moş Nicolae, pe platoul din centrul municipiului, dar vor fi şi concerte de colinde în diferite cartiere ale oraşului.

Fără patinoar în aer liber la Miercurea Ciuc, din cauza preţurilor mari la energie electrică. Pe faţada cetăţii Miko vor fi proiectate desene ale copiilor din oraş,

La fel ca şi anul trecut, pe faţada cetăţii Miko vor fi proiectate desene ale copiilor din oraş, realizate special pentru perioada aşteptării Naşterii Domnului.

În oraş va fi organizat şi un târg de Crăciun, în colaborare cu Asociaţia meşteşugarilor din Miercurea-Ciuc, acesta fiind programat să se desfăşoare în trei weekenduri dinaintea sărbătorii Naşterii Domnului.

Un alt program iubit în oraş, care va avea loc şi în acest an, este cel al decorării geamurilor locuinţelor în spiritul Adventului, până acum fiind înscrişi peste o sută de participanţi.

Bugetul programelor organizate de Primărie cu ocazia sărbătorilor se ridică la 100.000 lei, sumă pe care primarul o consideră rezonabilă.

„O sută de mii de lei va fi costul total al programelor proiectate în perioada de Advent. Este rezonabilă (suma – n.red) şi este important ca, în toată perioada aceasta, în care oamenii aud numai de limitări, de probleme, de îngrijorări cum o să trecem de iarnă, măcar prin programele noastre să poată să iasă, să se întâlnească cu prietenii, să fie pe străzile oraşului, să aprecieze această perioadă, care este una mai specială.

Aşa că nu am dorit să facem rabat de la calitatea evenimentelor. Singurul element la care a trebuit să renunţăm este patinoarul artificial pe care, efectiv, nu ni-l asumăm pentru că este imprevizibil din punct de vedere al costurilor şi costurile ar fi de sute de mii de lei”, a mai menţionat primarul Korodi Attila. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Alegeri prezidențiale 2024: Proiectul de lege a intrat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Alegeri prezidențiale 2024: Proiectul de lege care permite ca alegerile prezidențiale să aibă loc la începutul lunii septembrie, devansându-le cu trei luni față de termen, a intrat luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Luni, proiectul intră în dezbaterea Comisiei juridice. Camera Deputaților este camera decizională, ultimul pas fiind promulgarea de către președintele Iohannis, transmite G4Media.

Senatul a adoptat lunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Prima prelevare de organe din acest an a fost realizată cu succes la Spitalul de Urgență Cluj. Donatorul era în moarte cerebrală

Publicat

În noaptea de sâmbătă pe duminică a avut loc prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic de Urgență din Cluj-Napoca.

Au fost preșevați ficatul și rinichii unui pacient aflat în moarte…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

O primărie din Alba trebuie să îi achite daune morale de 50.000 de lei fostului secretar general al comunei. Decizia e definitivă

Publicat

O primărie din Alba trebuie să îi achite daune morale de 50.000 de lei fostului secretar general al comunei. Fostul secretar general comunei Șona, Marian Bogdan Matei a câștigat definitiv un proces cu Primăria unde a fost angajat.

Acesta urmează să primească daune morale de 50.000 de lei pentru repararea pagubei cauzate prin emiterea unui act administrativ care avea ca scop să-l îndepărteze din instituție și pentru că a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

4 Martie: 47 de ani de la cutremurul din 1977. Ziua în care Bucureștiul s-a prăbușit

Publicat

4 Martie: 47 de ani de la cutremurul din 1977. În seara zilei de vineri 4 martie 1977, România a fost zguduită de un puternic cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, având epicentrul în Munţii Vrancei.

În seara zilei de 4 martie, președintele Nicolae Ceaușescu, împreună cu consoarta sa, participau la banchetul oficial oferit de președintele Nigeriei în cinstea oaspeților.

După toastul șefului statului nigerian,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe