Connect with us

Eveniment

FC Hermannstadt vine cu precizări – ’’Conducerea nu intenționează desființarea clubului’’

Publicat


Clubul sibian a postat luni seară pe site-ul oficial mai multe precizări legate de situația actuală a echipei. FC Hermannstadt infirmă că echipa se desființează și anunță că sunt ’’doar’’ trei luni întârzieri la salarii.

După ce presa centrală a scris că echipa se desființează (DETALII AICI), cei de la FC Hermannstadt au venit cu precizări și spun că ’’în cea mai mare parte, rămânerea echipei în Liga 1 depinde de fotbaliștii din lot și mai ales de cei care sunt selectați de antrenori să evolueze în cele două meciuri care au mai rămas de disputat în play-out-ul Ligii 1. Restanțele salariale înregistrate la FCH sunt cumulate pe ultimele trei luni, nu pe ultimele cinci luni’’, spun sibienii într-un comunicat…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. SUBIECTELE la MATEMATICĂ. Ce au avut de rezolvat elevii la a doua probă de examen

Publicat

Peste 2000 de elevi de clasa a VIII-a din Alba au susținut joi, 24 iunie, a doua probă a examenului de Evaluare Națională 2021, cea de Matematică.

Au avut la dispoziție maximum două ore pentru a rezolva cerințele primite pe broșurile de examen.

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

SUBIECTELE de la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021 – proba de Matematică – 24 iunie:

Baremele vor fi publicate de Ministerul Educației, în jurul orei 15.00.

În județul Alba, la Evaluarea Națională din sesiunea iunie-iulie 2021 s-au înscris 2.171 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre cei 2.429 de elevi de clasa a VIII-a în anul școlar 2020-2021, conform centralizării realizate de Comisia Județeană de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean.

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Ziua Iei sărbătorită la Muzeul ASTRA – Vor fi ateliere de icoane de vatră şi de motive tradiționale scrise pe sticlă

Publicat

Ziua Iei sărbătorită la Muzeul ASTRA – Vor fi ateliere de icoane de vatră şi de motive tradiționale scrise pe sticlă | Ora de Sibiu

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Alba

Prințesa urbană: Nota de la capacitate nu este egală cu cine ești tu. Ce nu le spune nimeni, copiilor de 14 ani

Publicat

Scriitoarea și jurnalista Ioana Chicet-Macoveiciuc, foarte cunoscută sub numele de ”Prințesa urbană”, a abordat pe blogul ei, în maniera caracteristică, o problemă extrem de importantă pentru elevii care trec în această perioadă prin examenele de capacitate. 

Copiii resimt o mare cantitate de stress, presiune și oboseală, fără ca nimeni să le spună că nu totul depinde de un examen sau de o notă.

”Acum un an am vorbit prima oară unui grup mare de copii de 14 ani. În aceeași zi povesteam prin mesaje private cu un tânăr de 18 ani, vorbeam despre relații, examene, Luca e un copil foarte fain și prezent în viața lui.

I-am spus că urmează să am o întâlnire online cu adolescenți și el s-a oferit să-și întrebe colegii de clasă ce le-ar transmite celor cu patru ani mai tineri, dacă ar putea.

Am primit o listă atât de frumoasă! Cât de mult mi-ar fi plăcut să-mi spună și mie cineva la 14 ani toate astea!

Cât de mult m-am stresat din cauza tezelor, mi se părea că viața mea o să se sfârșească dacă iau mai puțin de 9.

Nu dormeam bine, nu puteam mânca, nu-mi pria nimic, corpul meu reacționa cum putea, bietul, cu dureri de burtă, acnee, migrene.

De multe ori nu luam note mari nu pentru că nu era pregătită, ci…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Peste 350 de concurenţi la Cursa Sponsorilor – Au pedalat şi ciclişti cu deficienţe de vedere

Publicat

Peste 350 de concurenți au participat, sâmbătă, 20 iunie, într-o atmosferă veselă și entuziastă, la cea de-a a 11-a ediție a Cursei Sponsorilor, competiție conexă pe care Turul Ciclist al Sibiului o organizează pentru sponsori și parteneri. Numărul reprezintă un record în istoria competiției, semn că bicicliștii amatori din Sibiu – și nu numai – duc lipsa curselor de profil. Festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc sâmbătă 3 iulie de la ora 19:45, în Piața Mare a Sibiului, după premierea câștigătorilor Prologului Turului Ciclist al Sibiului.

La această ediție au participat, în premieră, și cicliști cu deficiențe de vedere din opt orașe ale țării, care au pedalat pe biciclete în tandem coordonate de piloți văzători….

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe