Connect with us

Alba

Federația Sanitas amenință cu proteste de amploare: personalul medical cere salarii mai mari

Publicat



Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România deschide seria acțiunilor de protest cu organizarea unui miting în data de 15 iunie 2022. Personalul medical cere salarii mai mari, creșterea sporurilor și plata gărzilor.

Liderii judeţeni care îi reprezintă cei peste 100.000 de membri de sindicat din Sănătate şi din Asistenţa socială au analizat multitudinea de probleme de natură salarială cu care se confruntă, în prezent, angajații din cele două sisteme, potrivit Sanitas.

Protest în 15 iunie cu peste 15.000 de membri Sanitas

Sindicaliștii precizează că discuțiile s-au raportat inclusiv la obiectivele Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de reformare a sistemului public de salarizare și la modul în care guvernanții își propun să construiască un nou cadru legislativ în acest domeniu.

Autoritățile s-au angajat, prin PNRR, să modifice sistemul de salarizare, inclusiv cel de acordare a sporurilor, fără să țină seama de specificul muncii în domeniul Sănătății și al Asistenței sociale – care diferă semnificativ de celelalte sectoare bugetare (de exemplu, să plafoneze sporurile la 20% din salariul de bază și să le acorde în cuantum fix, ca procent din salariul de bază minim brut pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sâmbătă: Noaptea Muzeelor, la Muzeul de Științele Naturii din Aiud. PROGRAM

Publicat

Aiudenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 18 mai, la Muzeul de Științele Naturii din Aiud, la Noaptea Muzeelor 2024. Cu această ocazie, muzeul va putea fi vizitat gratuit, între orele 14:00 – 22:00. 

„Va fi o zi frumoasă, cu activități pentru toate vârstele:

Citește și Centrul Cultural Palatul Principilor Alba Iulia participă la Noaptea Muzeelor. Programul evenimentului

  • 16:00 – 20:00 – Ghidaje realizate de elevi voluntari – Muzeograf pentru o zi
  • 18:00 – 19:00 – recital prof. Marius Moga și elevii Cercul de chitară și muzică
  • Vânătoare de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Ce posturi au fost oferite de angajatori la Bursa locurilor de muncă de la Alba Iulia. În ce domenii se fac angajări

Publicat

Bursa locurilor de muncă de la Alba Iulia, organizată vineri, 17 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a atras câteva sute de persoane. Acestea au fost interesate să se angajeze sau să-și schimbe locul de muncă.

Firmele prezente au oferit, în marea majoritate, posturi pentru absolvenți de studii medii, cu diferite calificări. Mai puține posturi au fost pentru absolvenți de studii superioare.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată pentru a da ocazia angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui job să comunice și să fie create oportunități de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Scandal la Alba Iulia. O femeie a fost agresată de iubit și l-a reclamat la Poliție

Publicat

Scandal la Alba Iulia. O femeie a fost agresată de iubit și l-a reclamat la Poliție. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. 

La data de 16 mai 2024, în jurul orei 18.40, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 47 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza zilei de 16 mai, în timp ce se afla la locuința sa, femeia ar fi fost agresată de către concubinul său, pe fondul unor discuții contradictorii.

Față de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Accident între două autoturisme, la Aiud: Un tânăr de 20 de ani a fost rănit

Publicat

Accident între două autoturisme, la Aiud: Un tânăr de 20 de ani a fost rănit și a fost transportat la spital. 

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, accidentul s-a produs la data de 16 mai 2024, în jurul orei 15.00.

Un bărbat de 38 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Aiud.

În urma accidentului, șoferul celui de-al doilea autoturism, tânărul de 20 de ani, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Alba24.ro

Citește mai departe