Connect with us

Alba

Fermă piscicolă de păstrăvi, pe lacul Oașa. Peștii vor fi crescuți în 32 de viviere plutitoare. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat


O fermă piscicolă pentru creșterea păstrăvului curcubeu ar putea fi amplasată în curând pe lacul Oașa. Peștii ar urma să fie crescuți în 32 de viviere plutitoare, în zona din apropierea Mănăstirii Oașa. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat marți, 4 octombrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare fermă piscicolă pe lacul Oașa”, comuna Șugag, localitatea Tău-Bistra, titular Păstrăvul din țara ta – Cooperativă Agricolă cu sediul în localitatea Slănic, Prahova.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul urmărește înființarea unei ferme piscicole la cele mai înalte standarde de calitate, atât din punct…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Câştigul salarial mediu net la nivel naţional a crescut în anul 2022 cu 385 de lei, la 3.801 lei

Publicat

Câștigul salarial mediu brut lunar a înregistrat o creștere de 10,7% față de anul precedent, ajungând la 6.126 de lei, în timp ce câștigul salarial mediu net lunar a crescut cu 11,3%, ajungând la 3.801 de lei.

Cele mai mari valori ale câștigurilor salariale medii nete lunare înregistrate în 2022 au fost în următoarele domenii:

  • Informații și Comunicații (+102,4%)
  • Intermedieri Financiare și Asigurări (+65%)
  • Producția și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Florin Dănoaie la Radio Alba24: Podgoria Ciumbrud, una dintre cele mai vechi din România, premiată în SUA pentru un produs nou

Publicat

Florin Dănoaie, directorul unei companii importante din domeniul viticulturii din județul Alba, a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar la emisiunea ”Versiune și Adevăr” de pe Radio Alba24

El reprezintă una dintre cele mai vechi zone viticole din România, Podgoria Ciumbrud, atestată documentar pentru prima dată acum 800 de ani.

”Podgoria Ciumbrud este într-adevăr una dintre cele mai vechi din România, datează din anul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea sediului IPJ Alba a fost semnat. Cum vor arăta clădirile și cât vor costa lucrările

Publicat

Trei corpuri de clădire ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba vor fi reabilitate și modernizate printr-o investiție de peste 34 milioane de lei, finanțată prin PNRR. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat vineri, 22 septembrie.

Câștigătorul licitației este Asocierea SC Lincoln Plus SRL – Secret Art SRL – Concept Studio SRL, iar valoarea contractului este de 32.898.442,00 lei, fără TVA….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Luptătorii antitero din cadrul Jandarmeriei Alba, LOCUL I la Olimpiada echipelor de intervenție antiteroristă

Publicat

Jandarmii din Grupa Antiteroristă și Acțiuni Speciale din cadrul Jandarmeriei Alba s-au clasat pe locul I la Olimpiada echipelor de intervenție antiteroristă. 

Cei mai buni militari ai Jandarmeriei Române au concurat pentru titlul suprem la Olimpiada echipelor de intervenție antiteroristă, desfășurată la Centrul de Pregătire Ochiuri.

Cele mai bune echipe din competiție au fost premiate de către general de brigadă Liviu Uzlău,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe