Connect with us

Eveniment

Festivalul ARTmania din Sibiu a atras peste 21.000 de spectatori în doar trei zile, în Piața Mare din Sibiu

Publicat



Arhivă foto

Codruța Vulcu, fondatoarea și directoarea festivalului ARTmania, a declarat luni pentru AGERPRES că evenimentul, singurul din Piața Mare a municipiului Sibiu cu acces la concerte pe bază de bilet, a atras în ultimele trei zile peste 21.000 de spectatori, majoritatea fiind fani rock veniți din alte orașe.

„Suntem entuziasmaţi că anul acesta, la cea de-a 16-a ediţie a festivalului, am putut aduce în faţa publicului ARTmania 3 zile de concerte oferite de 16 trupe internaţionale şi din România, susţinute pe 3 scene concept (ARTmania spot, Voice of Odin si Freyja’s Weeping), şi de evenimente culturale – de la prelegeri despre mitologia nordică, până la proiecţii de filme norvegiene.

Ne bucurăm că am putut oferi concerte şi activităţi culturale, în premieră pentru ţara noastră, cu ajutorul partenerilor noştri, Inferno Metal Festival şi Midgardsblot Metal Festival. Parteneri care au ales festivalul nostru pentru prima colaborare cu un festival din România.

În egală măsură, ne bucurăm că cei 21.000 de oameni găzduiţi de Piaţa Mare şi Piaţa Huet în cele 3 zile de festival au fost alături de noi la încă o ediţie, trăind emoţia concertelor live, indiferent de vreme”, a precizat Codruţa Vulcu.

Potrivit directorului ARTmania, ediţia din acest an a festivalului de la Sibiu a fost realizată „cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021 in cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuţia Islandei, Principatului Liechtenstein şi Regatului Norvegiei la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spatiul Economic European şi la consolidarea relaţiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul şi sudul Europei şi statele baltice.

Festivalul ARTmania din Sibiu a atras peste 21.000 de spectatori în doar trei zile, în Piața Mare din Sibiu. Câteva mii de spectatori au fost prezenţi vineri seara la primul concert al trupei Emperor

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului şi are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice şi sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural şi managementul patrimoniului cultural”.

Câteva mii de spectatori au fost prezenţi vineri seara la primul concert al trupei Emperor, vedeta primei zile de ARTmania, cel mai vechi festival rock din Sibiu şi singurul care are loc în Piaţa Mare din centrul oraşului, iar accesul se face pe bază de bilet.

ARTmania a adus vineri, la Sibiu, pentru prima dată în România, Emperor (NO), trupa care a pus symphonic black metal-ul norvegian pe harta muzicală internaţională. Ziua de sâmbătă i-a adus în faţa a peste 7.000 de fani aflaţi în Piaţa Mare, pe cei de la Vulture Industries, Tesseract, Porcupine Tree, iar pe Voice of Odin Stage – Koi Koi. Duminică seara, în ciuda ploii, alte mii de spectatori s-au bucurat de Haken şi Wardruna, iar pe Voice of Odin Stage au urcat cei de la Roadkillsoda şi Sirenia.

Festivalul ARTmania din Sibiu a atras peste 21.000 de spectatori în doar trei zile, în Piața Mare din Sibiu. Premieră pentru oraș

Cel mai vechi festival rock al Sibiului, ARTmania a însemnat şi alte experienţe în premieră pentru oraş: vineri, în Piaţa Huet, învecinată cu Piaţa Mare din centrul oraşului a avut loc, pentru prima dată, ceremonialul Blot, în care norvegienii de la Folket Bortafor Nordavinden au invocat mai mulţi zei, printre care celebrul Thor, zeu al tunetului; timp de trei zile, participanţii la festival, au putut să experimenteze versiunea VR a jocului „Air Guitar”, în care puteau cânta virtual la chitară, asemenea unui star rock, în timpul unui concert.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES se numără printre partenerii media ai ARTmania. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen LIMITĂ de depunere a cererilor de PARCARE pentru persoanele cu dizabilități

Publicat

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen limită de depunere a cererilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

„Posesorii cardurilor-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități eliberate…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Accident în Alba Iulia. Un autoturism s-a răsturnat într-un șanț

Publicat

Accident în Alba Iulia: Un autoturism s-a răsturnat în canalul colector al orașului.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în municipiul Alba Iulia, strada Constantin Noica, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Este vorba despre un autoturism răsturnat înt-un șanț colector de apă pluvială.

Accidentul s-a produs imediat după o curbă.

Martorii oculari spun că la sosirea pompierilor, acolo era doar autoturismul, fără șofer.

La fața locului s-au deplasat o autoutilitară de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

Publicat

Dan Petrescu a început, de 1 Mai, oficial munca la CFR Cluj. El va debuta pe teren propriu, duminică seară, în fața Rapidului, la ora 21:30.

„Bursucul” nu a mai așteptat finalul sezonului pentru a reveni pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

Publicat

De 1 Mai, câțiva tineri au adus atmosfera din Vamă pe plaja urbană din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.
„Momente surprinse la răsărit pe plaja urbană din cartierul Grigorescu.
Grătar încins tuturor”, a scris pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe