Connect with us

Eveniment

Festivalul Internațional „George Enescu” de la Sibiu. Patru concerte de excepție, în perioada 27 august – 24 septembrie 2023

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Festivalul Internațional „George Enescu” de la Sibiu, îți deschide porțile pe 27 august 2023. La Sibiu vor avea loc în perioada 27 august -24 septembrie 2023 patru concerte de excepție.

Potrivit Primăriei Sibiu, orchestre de talie mondială și nume cunoscute ale muzicii clasice participă la Festivalul Internațional „George Enescu” de la Sibiu.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Play și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

În perioada 27 august-24 septembrie vor avea loc la Sibiu patru concerte de excepție.

Franz Liszt Chamber Orchestra și Camerata Salzburg – două super-orchestre cu peste 120 de muzicieni din 6 țări vor impresiona publicul cu o serie capodopere de Beethoven, Mozart, Haydn, Rahmaninov, Bartók și Bach, sub bagheta unor dirijori de renume internațional precum Gregory Ahss și István Várdai.

Programul excepțional va fi pus în valoare de către staruri ale muzicii clasice internaționale, precum violonista olandeză Janine Jansen și pianistul francez Pierre-Laurent Aimard.

Seria concertelor unice va fi completată de Filarmonica de Stat Sibiu cu un program de Ligeti și Ceaikovski, sub bagheta dirijorului american Roderick Cox.

În cadrul evenimentului îl veți putea întâlni și pe Avi Avital, primul solist la mandolină nominalizat la premiile Grammy pentru muzică clasică, care va susține un spectacol captivant și memorabil alături de pianistul Omer Klein, într-o fuziune unică de jazz, muzică clasica şi muzică tradiţională din Israel şi nordul Africii.

Programul festivalului

– 9 septembrie, ora 19.00, Franz Liszt Chamber Orchestra, alături de Pierre-Laurent Aimard la pian. Bilete
– 10 septembrie, ora 19.00, Avi Avital (mandolină) & Omer Klein (pian). Bilete
– 14 septembrie, ora 19.00, Filarmonica de Stat Sibiu: dirijor Roderick Cox, vioară Ioana Cristina Goicea. Bilete

– 20 septembrie, ora 19:00, Camerata Salzburg: dirijor Gregory Ahss, vioară Janine Jansen, violă Timothy Ridout. Bilete

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Medicul Radu Vieru: Noul spital de cardiologie intervențională și relocarea oncologiei, lucruri certe. Comunicat PNL Alba

Publicat

”În calitate de medic, dar și de membru al PNL, vreau sa infirm categoric ceea ce a apărut în spațiul public, și anume că noul spital de cardiologie intervențională și relocarea oncologiei nu se va face.

Singurul lucru care se modifică este sursa de finanțare, adică Banca Europeană de Investiții. Sunt în permanent contact atât eu, cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba, cu dl. deputat Florin Roman.

Dânsul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

Hunedoara: Protest la Penitenciarul Deva. Care sunt nemulțumirile protestatarilor

Publicat

Aproximativ o sută de angajați ai Penitenciarului Deva au organizat joi dimineața un protest în fața sediului instituției. Motivele protestului includ nemulțumirea față de deficitul de personal, neimplementarea Legii salarizării unitare și lipsa actualizării drepturilor personalului din penitenciare.

Sindicaliştii susţin că la Penitenciarul Deva lipsa personalului impune efectuarea de ore suplimentare neplătite, liderii sindicali din cadrul instituţiei de detenţie apreciind că deficitul de personal de pază ar fi de circa 30%.

„Numărul de ore lucrate maxim admis la Penitenciarul Deva este atins din data de 25 ale lunii, după care se recurge la ore suplimentare, însă acestea nu sunt plătite şi se acumulează de la o lună la alta.

Deficitul de personal la Penitenciarul Deva este de circa 30%, iar vechiul stat de organizare nu mai este realist, ceea ce duce la vulnerabilităţi în sistem”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Independent „Vulturul”, de la Penitenciarul Deva, Nicolae Grosu.

Totodată, sindicaliştii au solicitat aplicarea, în integralitate, a prevederilor Legii salarizării pentru sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi exceptarea penitenciarelor de la aplicarea principiilor din ceea ce au numit „Legea austerităţii”, apreciind că actul normativ va duce la disfuncţionalităţi în sistem.

La protestul poliţiştilor de penitenciare de la Deva au luat parte sindicalişti care au ieşit din schimbul de noapte, angajaţi aflaţi în timpul liber sau personal a cărui prezenţă nu a pus în pericol paza deţinuţilor. Aceasta a fost efectuată cu personalul care a intrat în tura de dimineaţă, a menţionat liderul sindical.

Potrivit acestuia, seria protestelor din penitenciare va continua. Agerpres

Citește mai departe

Cluj

Emil Boc: În zece ani, numărul elevilor și preșcolarilor a crescut la Cluj-Napoca cu 10.000. Se construiesc încă două școli

Publicat

Orașul Cluj-Napoca nu a crescut ca populație în ultimii 10 ani, potrivit ultimului recensământ, însă alte localități din Zona Metropolitană, cum ar fi Floreștiul, au „câștigat” locuitori.

Astfel se…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Primarul Sebeșului – întâlnire cu ministrul dezvoltării pentru a susține proiectele de infrastructură din Programul „A. Saligny”

Publicat

Comunicat de presă: În data de 19 septembrie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din București, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a avut o întâlnire cu ministrul Adrian Ioan Veștea, prilej cu care s-a discutat despre investițiile pentru care Sebeșul a obținut finanțări nerambursabile prin intermediul ministerului.

Astfel, prin Programul Național de Investiții „Anghel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe