Connect with us

Cluj

Finanțare de 75.000 de lei pentru ”O masă caldă” Cluj. Asigură 1.000 de mese/ săptămână pentru refugiații din Ucraina

Publicat



masa calda.jpg

Conflictul armat din Ucraina a ajuns în comunitatea #omasacalda încă din primele zile, ne-a dat peste cap planurile pentru 2022, ne-a schimbat viețile și ne-a mobilizat într-un fel special, care ne surprinde zilnic, chiar dacă după mai bine de 6 săptămâni ai zice că nimic nu ne-ar mai putea surprinde.

Asociația O Masă Caldă s-a implicat activ din primele zile de la izbucnirea conflictului armat din Ucraina, prin prezența voluntarilor de la Satu Mare la punctele vamale de trecere a refugiaților și pregătind hrană gătită pentru refugiații care tranzitau gara CFR din Cluj-Napoca.

Pentru a acoperi nevoia de hrană a acestei noi categorii de beneficiari ai programului O Masă Caldă, ne-am extins munca și a crescut nevoia de implicare financiară a organizației, astfel că, lansarea apelului de granturi rapide lansat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Kaufland România, a venit la momentul potrivit.

Din fericire, proiectul depus a fost declarat câștigător pentru o finanțare de 74.990 lei, cu ajutorul căreia ne vom onora promisiunea nefăcută de a ajuta refugiații cu o masă caldă.

Numărul estimat de mese calde este de 1000 pe săptămână, la Cluj-Napoca și Satu Mare.

Bucătăria mobilă a asociației s-a dovedit de un real folos pentru a asigura nevoia de hrană caldă a refugiaților care traversau frontiera pe la Halmeu, unde voluntarii noștri au fost prezenți de la început, asigurând necesarul de hrană la solicitarea autorităților, evitând aglomerarea și risipa.

La Cluj-Napoca, pe măsură ce numărul refugiaților care tranzitau gara a crescut de la câteva zeci/zi, la câteva sute, pregătirea hranei în bucătăria comunitară s-a dovedit o soluție ineficientă,…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Zece pentru Primăria Cluj-Napoca. Cine sunt candidații pentru funcția de primar

Publicat

Zece candidați s-au înscris în lupta electorală pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Potrivit dosarelor admise de către Biroul Electoral Municipal (BEM)…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Bătăuși în Săptămâna Mare la Cluj. Un bărbat a fost arestat, altul plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Publicat

Polițiștii clujeni au rezolvat cazurile a doi bătăuși care au fost acuzați de lovire în Săptămâna Mare și au suportat rigorile legii. Astfel, în primul caz, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au dispus,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Pompierii clujeni, recomandări de Paște: „Nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate”

Publicat

Pompierii din cadrul ISU Cluj au venit cu o serie de recomandări, în pragul sărbătorii de Înviere, pentru evitarea incendiilor sau a altor situații neplăcute.

De Paște, 160 de pompieri cu 150 de mijloace și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Pastorala de Sărbătoarea Învierii Domnului a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu

Publicat

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu, a transmis Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului Nostru Isus Cristos. 

Onoratului cler împreună slujitor, cuvioșilor călugări și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe