Connect with us

Eveniment

Finanțarea centrelor de vaccinare în aer – Câțu: Trebuie clarificat clar mecanismul de plată

Publicat



Premierul Florin Cîțu spune despre finanțarea centrelor de vaccinare că încă trebuie clarificat clar mecanismul de plată: „Hemoragia banului public ineficientă nu se oprește la companiile de stat, mergem cu reforma peste tot”.

Întrebat ce se întâmplă cu ordonanța de urgență privind finanțarea centrelor de vaccinare și de ce nu a fost dată miercuri, premierul a răspuns: „Ordonanța este în procedură de avizare și sper să fie gata până vineri. Trebuie clarificat clar mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcție prin Ministerul Sănătății, cu decontare de la bugetul de stat, dar vreau să fiu foarte atent la criterii pentru că au fost situații în trecut când nota de plată a fost supraevaluată”.

CITIȚI ȘI – Vaccinarea la Sibiu – Primăria a găsit o soluție de avarie până se hotărăște Guvernul – Centre amenajate la Redal

Florin Cîțu a adăugat că vrea să se asigure că sunt foarte clare criterii prin care se definesc cheltuielile care pot fi decontate.
„Ne uităm la o soluție de a deconta aceste cheltuieli și din fondurile europene, dar în acest moment folosim ceea ce știm, ce am folosit în și 2020, decontare prin Ministerul Sănătății”, a adpugat Cîțu.
Întrebat, de asemenea, dacă nu e prea târziu, având în vedere că pe 15 ianuarie începe a doua parte a campaniei de vaccinare, premierul a spus că nu: „Săptămâna viitoare o să am o discuție cu Asociația Consiliilor Județene, cu Asociația orașelor și vom discuta despre bugetul pentru 2021. Nu este aceasta cea mai mare cheltuială a bugetului”.
Premierul a arătat că reforma pe care a anunțat-o în companiile de stat nu se oprește la companiile de stat: „Hemoragia banului public ineficientă nu se oprește la companiile de stat, mergem cu reforma peste tot. Banul care vine de la buget în acest an și în viitor trebuie să meargă în locurile unde poate fi folosit cel mai bine”.
Cîțu a spus că va avea o discuție transparentă, dar „onestă” cu autoritățile.
„Nu avem buget pe 2021. Când vom avea bugetul, toată lumea va știi exact sumele și cum vor fi alocate”, a conchis Cîțu.
Recent, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, s-a declarat nemulţumit de Ordonanța care prevede că administraţiile locale trebuie să înfiinţeze şi să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără ca ordonanța să prevadă şi sursa de bani.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Marcel Ciolacu despre banii pentru pensii și salarii: Lucrurile sunt sub control, banii sunt măsurați

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori.

„Sunt toţi banii, măsuraţi (…). Luni de dimineaţă, periodic, am cu domnul ministru, cu vicepremierii… Repet, lucrurile sunt sub control.

Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori.

Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe mine ameţeala, unde nu s-a stat încă, nu au fost recunoscute de către statul român şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

(P) Comunicat de presă: Silviu Ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând Zlanta oraș frumos, modern, european

Publicat

”Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31 (treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările  spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate.

Din ce în ce mai mulți oameni consideră Zlatna drept oraș model în România, de management public performant, dezvoltare durabilă, bune practici, accesare și folosire a fondurilor europene. Planul Ponoran pentru Zlatna, lansat în anul 2004, a fost un vis cutezător devenit astăzi realitate. Munca și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Un căprior s-a întors în sălbăticie cu ajutorul jandarmilor clujeni, după ce a ajuns în curtea unei firme din Mărăști

Publicat

Jandarmii clujeni au eliberat în sălbăticie un căprior găsit în curtea unei societăți comerciale din cartierul Mărăști. Animalul nu a fost rănit.

Prezența căpriorului în curtea unei societăți comerciale…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe