Connect with us

Eveniment

Firmă din Toplița amendată și lemn confiscat într-o acțiune a polițiștilor și Gărzii Forestiere

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

În urma unei ample acțiuni desfășurate de către polițiștii din Harghita și angajații Gărzii Forestiere Brașov, o firmă din domeniul silvic din municipiul Toplița a fost sancționată cu o amendă în valoare de 15.000 lei pentru încălcarea legislației forestiere. Pe lângă amendă, a fost confiscată și o cantitate de 85 mc de lemn.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că acţiunea a avut loc joi, atenţia poliţiştilor fiind îndreptată către o societate comercială ce activează în domeniul silvic.

„După verificările efectuate, s-a constatat că aceasta a recepţionat un număr de patru transporturi de material lemnos, în cantitate totală de 85 mc de lemn rotund, fără documente de provenienţă.

Ca urmare a acestor nereguli, poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială în cauză cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru încălcarea legislaţiei forestiere. În plus, pentru a asigura consecvenţa şi descurajarea practicilor ilegale, poliţiştii au dispus confiscarea valorică a întregului volum de 85 mc material lemnos, în valoare de aproape 16.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010 cu modificările şi completările ulterioare”, a informat IPJ Harghita.

Acţiunea de combatere a tăierilor ilegale de arbori şi de protejare a fondului forestier a fost desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul IPJ Harghita, în colaborare cu angajaţi ai Gărzii Forestiere Braşov.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita reafirmă angajamentul său ferm în protejarea fondului forestier şi continuă să colaboreze strâns cu instituţiile competente pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori”, precizează sursa citată. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO Circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede. CNAIR: În primele opt zile a fost defrișată 30% din suprafață

Publicat

Circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede. În primele opt zile ale lucrărilor desfășurate pe Valea Oltului a fost defrișată 30% din suprafața de 10 hectare de pădure, a transmis luni seara Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

UBB Cluj pune la dispoziția candidaților la admitere peste 400 de locuri de cazare. Care este tariful pe zi

Publicat

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pune la dispoziţia candidaţilor la statutul de student peste 400 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu.

Locurile de cazare vor fi disponibile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Atleta Larisa Ardean, de la CS Unirea Alba Iulia, medalie de aur la Campionatele Naționale U 16

Publicat

Larisa Ardean, atletă legitimată la CS Unirea Alba Iulia și LPS Alba Iulia, a obținut medalia de aur la Campionatele Naționale Under 16, în proba de 3.000 de metri marș, desfășurate la București.

Astfel, ea își păstrează titlul de campion național, obținut la ediția din iarnă, de 3 kilometri marș, a Campionatelor Naționale și...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Post de asistent director, scos la concurs la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest Cluj-Napoca. Este pe doi ani

Publicat

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest scoate la concurs un post vacant de Asistent director în cadrul Cabinetului Directorial – Direcţia Generală, pe perioada determinată de 24 luni, cu normă întreagă.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate