Connect with us

Alba

Firmele pot acorda până la 400 de lei angajaților care lucrează de acasă, fără documente justificative. Ce se poate deconta

Published

on



Din 2021 firmele pot acorda până la 400 lei lunar angajaților care muncesc de acasă ca să-şi plătească facturile, fără documente justificative.

De aceste sume pot beneficia doar salariaţii care muncesc în regim de telemuncă.

Potrivit legii pot fi decontate din această sumă costurile angajaților cu electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă.

Firmele vor putea oferi telesalariaţilor aceşti bani fără documente justificative din partea beneficiarilor, sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, se arată în Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie, scrie economica.net.

Angajatorii pot acorda aceşti bani telesalariaţilor fără să fie necesare documente justificative. Aceste sume nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, se arată…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Românii cumpără tot mai multe mașini second-hand și evită vehiculele electrice noi. Statistici APIA

Published

on

Românii cumpără tot mai multe mașini second-hand și evită vehiculele electrice noi. Datele sunt evidențiate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

În perioada ianuarie-octombrie 2024 a fost marcată de o creștere a înmatriculărilor de autoturisme rulate (+10,73%), care au ajuns la 282.352 de unități. Reprezintă 69% din totalul pieței auto din România.

Dintre acestea, 65% sunt vehicule mai vechi de 10 ani, cu un impact semnificativ asupra calității aerului și a siguranței…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Repetiții pentru parada militară de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Cerul, survolat joi de elicoptere militare și avioane F16

Published

on

Cerul deasupra municipiului Alba Iulia a fost survolat joi după-amiaza de elicoptere militare și avioane de luptă F16, în cadrul unei repetiții pentru parada militară care va avea loc de 1 Decembrie – Ziua Națională a României. 

La parada militară ce va fi organizată duminică, 1 Decembrie, la Alba Iulia, vor participa peste 1.000 de militari, cadre MAI, aliați UE, trupe NATO, vehicule de luptă, elicoptere și avioane. Va începe de la ora 14:00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918.

Vezi PROGRAM 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Siguranța pe pârtii. Sfaturi de la jandarmii Montani Șugag în contextul deschiderii sezonului de schi

Published

on

Sezonul de schi  la Domeniul Schiabil Șureanu începe de vineri, 29 noiembrie. Jandarmii de la Postul Montan Șugag vor fi prezenți la datorie, pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică și pentru îndrumarea, sprijinirea și salvarea turiștilor aflați în dificultate în zona de responsabilitate.

La ora actuală drumul de acces înspre Domeniul Șureanu a fost reabilitat și se prezintă în condiții bune, însă pentru prevenirea situațiilor de pericol sau accidentelor în zona montană, jandarmii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Postul și tentația fast-food: ce ascund cartofii prăjiți și ketchup-ul. Aditivi alimentari, E-uri și cantități de zahăr

Published

on

Un studiu realizat de InfoCons analizează informațiile nutriționale ale produselor tip cartofi prăjiți și ketchup, comercializate în fast food-uri. Studiul ne arată că 50%  dintre produse menționează în declarația nutrițională că procentajul de cartof variază între 85% și 96% .

În ceea ce privește prezența aditivilor alimentari (E-uri) în produsele analizate, toate conțin cel puțin doi aditivi. Numărul acestora variază între doi și cinci, iar distribuția lor este următoarea:

  • 33,33% conțin 5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading