Connect with us

Alba

Firmele sunt obligate să declare beneficiarii reali: ce trebuie să facă administratorii. Legea a intrat în vigoare

Publicat


Noi reglementări legate de prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, au intrat în vigoare vineeri, 30 aprilie. O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului.

Legea 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a intrat în vigoare la sfârșitul lunii aprilie.

Principala modificare este că și persoanele juridice (firmele) cu asociați doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activității economice la Registrul Comerțului – spun avocații de la ONV LAW, potrivit StartupCafe.ro.

Și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a anunțat intrarea în vigoare a acestor prevederi legale:

Începând cu data de 30 aprilie 2021, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă  nr. 111/2020 :

  • Persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

fast food, junk food, mancare, mancare rapida, burgeri, burger, mancare nesanatoasa alba24.ro

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia: mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea investiției

Publicat

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia. Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale moderne, printr-o investiție de aproape 900.000 de lei. 

Ministerul Apărării – UM 01829 a lansat pe 17 aprilie o licitație, în platforma SEAP, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ militar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Legătura dintre un cont de Instagram, investiții în criptomonede și hackeri, detaliată într-un proces la Tribunalul Alba

Publicat

Spargerea unui cont de Instagram a fost cercetată de polițiștii din Alba. Este vorba despre o escrocherie clasică a hackerilor de pe internet, care vânează conturi de pe rețelele sociale. 

Modalitatea prin care aceștia au acționat este descrisă de magistrații Tribunalului Alba, care au dat o soluție în acest caz. Dosarul a fost soluționat în data de 15 aprilie 2024, la solicitarea procurorilor.

Legatura dintre criptomonede și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Români blocați pe aeroportul din Dubai. Pistele au fost inundate. MAE monitorizează situația acestora

Publicat

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, informează MAE.

MAE a transmis miercuri că prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora.