Connect with us

Alba

Firmele sunt obligate să declare beneficiarii reali: ce trebuie să facă administratorii. Legea a intrat în vigoare

Publicat


Noi reglementări legate de prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, au intrat în vigoare vineeri, 30 aprilie. O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului.

Legea 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a intrat în vigoare la sfârșitul lunii aprilie.

Principala modificare este că și persoanele juridice (firmele) cu asociați doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activității economice la Registrul Comerțului – spun avocații de la ONV LAW, potrivit StartupCafe.ro.

Și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a anunțat intrarea în vigoare a acestor prevederi legale:

Începând cu data de 30 aprilie 2021, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă  nr. 111/2020 :

  • Persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în…

Vezi mai mult pe Alba24

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Urs filmat în apropierea barajului de la Feneșasa. Numărul exemplarelor semnalate în județul Alba a crescut foarte mult

Publicat

Prezența unui urs a fost semnalat marți în zona Feneșasa (Zlatna).

În imaginile surprinse de un bărbat aflat cu mașina în apropierea barajului din zonă, se poate observa că animalul nu este speriat de zgomotul motorului. 

Numărul urșilor semnalați în județ în ultimele luni a crescut, inclusiv în zonele joase ale județului.

Reprezentanții AJVPS Alba au remarcat prezența unei ursoaice cu pui în zona Mihalț și ale altor urși în zona Hăpria – Straja.

Un alt urs a fost văzut la Cărpiniș, un altul aproape de Bucium și prezența mai multor animale a fost semnalată pe Valea Sebeșului, de la Căpâlna în sus, pe toată zona.

La sfârșitul lunii martie, tot pe Valea Feneșului a fost filmat și atacul unui urs asupra unui mistreț.

VIDEO: Imagini rare cu un urs care atacă un mistreț, surprinse pe Valea Feneșului, în apropiere de Zlatna

Prezența urșilor a fost semnalată constant în ultimii ani la Feneșasa, ca de altfel în aproape toate zonele montane din Alba.

În urmă cu un an, în luna martie 2020, în zonă a fost surprinsă o luptă între două ursoaice.

Vezi și FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Imagini rare cu lupta feroce dintre două ursoaice, surprinse la Feneșeasa – Județul Alba

video: Facebook / Florin Crisan

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Concediu 2021 în Grecia, Croația, Muntenegru sau Bulgaria. Prețuri, condiții de călătorie și variante de cazare

Publicat

Românii se pregătesc de vacanța de vară, după o perioadă în care planurile pentru concediu au fost puse în așteptare. 

Destinațiile preferate pentru vara anului 2021 sunt plajele din Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Este de așteptat ca toate aceste țări să își deschidă granițele pentru turiști, în condițiile în care guvernele încearcă să accelereze vaccinarea cetățenilor.

Vaccinul, cel mai probabil obligatoriu

De altfel, vaccinul va fi cel mai probabil obligatoriu și pentru turiști. Cel puțin așa arată în prezent situația, înainte de deschiderea sezonului.

Grecia a anunțat oficial că vaccinul, testul negativ sau dovada că persoana respectivă a trecut printr-un episod de infectare cu Sars-Cov, vor fi obligatorii.

Cel mai probabil, în scurt timp, toate țările vor veni cu precizări suplimentare legate de condițiile de călătorie, dar este de așteptat ca cele trei elemente enumerate mai sus, să rămână în vigoare.

În acest moment, alături de Grecia, şi Croaţia permite intrarea în ţară pe baza unui certificat de vaccinare împotriva Covid-19, dacă au trecut cel puţin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică, în cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză,…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

ANUNȚ: Primăria Sebeș a publicat documentația pentru alimentarea cu gaze naturale a satului Răhău. Cetățenii pot face observații

Publicat

Municipiul Sebeş aduce la cunoştinţă cetăţenilor că a publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Sebeș documentația tehnico-economică:

„Alimentare cu gaze naturale sat Răhău, Municipiul Sebeș” – faza Studiu de fezabilitate.

Conform prevederilor H.C.L. nr. 177/2015 privind aducerea la cunoştinţă publică a documentaţiilor tehnico economice aferente tuturor investiţiilor de pe raza administrativ teritorială a Municipiului Sebeş, a H.G. nr.432/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

În conformitate cu adoptarea măsurilor de distanțare socială, a limitării contactului dintre persoane, invităm pe toţi cei interesaţi să consulte documentația, accesând linkul

https://www.primariasebes.ro/primaria/dezbateri-publice/

și să ne transmită părerile și observațiile pe adresa registratura@primariasebes.ro, până la data de 10.05.2021, inclusiv.

Anunțul poate fi consultat AICI.

PRIMAR Dorin Nistor

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Gunoaie menajere neridicate de zile întregi, în zona centrală a municipiului Alba Iulia

Publicat

Un locuitor din Alba Iulia a transmis miercuri o serie de fotografii surprinse în centrul orașului, aproape de Tribunalul Alba. 

Este vorba despre un munte de gunoaie menajere, neridicate de firma de salubritate.

Cititorul Alba24 spune că a sunat la dispecerat, dar angajații firmei nu au venit să ridice gunoiul nici marți, nici miercuri.

”La telefon nu mai răspunde nimeni” a spus acesta.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe