Connect with us

Alba

Florin Cîţu este candidatul propus pentru funcţia de prim-ministru. Câte ministere vor avea PNL, USR-PLUS și UDMR

Publicat



Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat Ludovic Orban, vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice. Potrivit acestuia, preşedinţia Camerei revine PNL, iar cea a Senatului, USR PLUS.

„Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru, susținut de UDMR, USR-PLUS și PNL.

În ceea ce privește cele două poziții de președinte de la Parlament, președintele Senatului va aparține unui candidat din partea USR-PLUS, președintele Camerei Deputaților unui candidat din partea PNL.

În ceea ce privește Guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate de cei care vor forma guvernul. Este vorba de doi vicepremieri. Guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de USR-PLUS și 3 de reprezentanți ai UDMR”, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

„Ziua de azi s-a dovedit a fi un pas important spre o coaliție stabilă și care să-și asume guvernarea în această perioadă complicată pentru România.

Portofoliile asumate de USR-PLUS sunt Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei cu partea de antreprenoriat și IMM-uri”, a spus președintele USR, Dan Barna.

„Probabil contrar cu ceea ce credea mulți că va fi o negociere dificilă, dură, cu certuri, iată că după o zi intensă de discuții și după multă bunăvoință și bunăcredință din toate cele 3 părți am reușit să oferim o structură de guvern suplă”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș.

sursa: digi24.ro

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Kitul obligatoriu din mașină: ce dotări trebuie să conțină. Precizările InfoCons

Publicat

Kitul obligatoriu din mașină. În România există o serie de dotări auto obligatorii pe care orice șofer trebuie să le aibă pentru a respecta legislația în vigoare și pentru a asigura siguranța în trafic.

Potrivit reprezentanților Asociației de Protecția Consumatorilor – InfoCons, kitul obligatoriu trebuie să includă următoarele dotări:

  • Triunghiuri reflectorizante;
  • Vestă reflectorizantă;
  • Extinctor...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cinci poduri din comuna Livezile urmează să fie modernizate. Care este valoarea investiției

Publicat

Cinci poduri din comuna Livezile urmează să fie modernizate, printr-o investiție de peste 5,5 milioane de lei.

Valoarea totală estimată a contractului este de 5.527.270,97 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, necesitatea modernizării infrastructurii de acces vine din nevoia de a crea o infrastructură...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Studii universitare de licență didactică cu dublă specializare. Lista programelor cu două specializări a fost publicată

Publicat

Studii universitare de licență didactică cu dublă specializare. Ministerul Educației a pus în consultare publică lista programelor universitare de licență didactică cu dublă specializare.

Programul de studii universitare de licență cu dublă specializare se compune dintr-o specializare principală și una secundară. Specializarea secundară este, de regulă,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sistem automatizat de ținte pentru trageri, în poligonul din Sebeș. O nouă licitație, lansată în SEAP

Publicat

Sistem automatizat de ținte pentru trageri, în poligonul din Sebeș. Unitatea Militară 01760 Sebeș a lansat pe 28 iunie, o nouă licitație pentru achiziția unui sistem automatizat de ținte pentru trageri cu armamentul de infanterie.  

Reamintim faptul că prima licitație, lansată în SEAP pe 19 octombrie, a fost anulată după ce au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Potrivit caietului de sarcini,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate