Connect with us

Alba

Fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor cu refugiații ucraineni: 100 de milioane de euro pentru alimente, haine și cazare

Publicat


Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene finanțează, prin Programul Operațional Capital Uman, decontarea cheltuielilor pentru satisfacerea nevoilor de bază și sprijinul persoanelor strămutate provenite din zona conflictului armat din Ucraina.

La 6 februarie se deschide apelul pentru decontarea cheltuielilor efectuate pentru sprijinirea persoanelor refugiate, bugetul din fonduri europene fiind de 100 de milioane de euro.
Cuantumul sprijinului este de 100 euro/săptămână, pentru maximum 26 de săptămâni.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lansează, în data de 6 februarie, apelul non-competitiv „Sprijin pentru cetățenii ucraineni, străinii sau apatrizii care provin din zona…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

DUMINICĂ: Drumeție pe Dealul Mamut, organizată de Centrul de Tineret Alba Iulia. Cum se pot înscrie tinerii

Publicat

Tinerii care vor să evadeze în aer liber și să participe la o plimbare ușoară sunt invitați duminică la o drumeție pe Dealul Mamut de lângă Alba Iulia. 

Evenimentul este organizat pe 14 aprilie, de la ora 15:00, de către Centrul de Tineret Alba Iulia, sprijinit de Fundația Județeană de Tineret Alba. Punctul de întâlnire este parcarea Kaufland, situată pe strada Calea Moților.

„Visezi la o evadare în aer liber și o plimbare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O nouă lege a poliției locale. Care sunt principalele schimbări și ce atribuții vor avea polițiștii locali. PROIECT, în dezbatere

Publicat

O nouă lege a poliției locale. Legea poliției locale, cu o vechime de peste 13 ani, urmează să fie înlocuită.

Un proiect de lege în acest sens a fost publicat recent în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Potrivit expunerii de motive, în prezent activitatea poliției locale este reglementată prin Legea poliției locale nr. 155/2010. „De la intrarea în vigoare a acestei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: ACCIDENT rutier pe Autostrada A10, între Aiud și Turda. Două mașini s-au lovit

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 16:00, pe Autostrada A10 Sebeș – Turda. În evenimentul rutier au fost implicate două mașini.

Este vorba despre un autoturism marca Dacia înmatriculat în București și un altul marca Skoda, înmatriculat în Alba.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe autostrada A 10, km…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sofronie de la Cioara: Povestea sfântului din județul Alba. Luptător în numele ortodoxiei din Transilvania

Publicat

Sofronie de la Cioara s-a născut în prima jumătate a secolului al XVIII-lea în satul Cioara, care în prezent face parte din localitatea Săliștea, județul Alba.

Numele său de familie a fost Popa sau Popovici. După moartea soției sale, Sofronie s-a călugărit la Mănăstirea Curtea de Argeș din Țara Românească.

Mai târziu, s-a reîntors la Cioara, unde a construit un mic schit din lemn în pădurea din apropierea satului și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe