Connect with us

Eveniment

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, ''coronasceptic'', bolnav de COVID-19

Published

on



Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, care a provocat un scandal prin încălcarea măsurilor restrictive impuse de guvern din cauza pandemiei de COVID-19, a fost contaminat cu coronavirusul, a anunţat marţi purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

„Nu se simţea bine şi a fost testat pozitiv la COVID-19 în această după-amiază”, a declarat Petr Macinka, purtătorul de cuvânt al Institutului Vaclav Klaus.

„A fost examinat şi este ţinut la domiciliu pentru tratament”, a adăugat el.

Premier eurosceptic, Vaclav Klaus a fost preşedinte între 2003 şi 2013 după ce a preluat funcţia de şef al statului de la Vaclav Havel, o figură emblematică a disidenţei din era comunismului.

De la începutul pandemiei, Vaclav Klaus, 79 de ani, a apărut în public de mai multe ori fără mască. În ianuarie, a fost amendat cu 10.000 de coroane (387 euro) deoarece nu a respectat purtarea obligatorie a măştii.

Tot în ianuarie, el a ţinut un discurs la un miting împotriva restricţiilor, afirmând că guvernul ar trebui să ştie că „ne-am saturat de restricţiile şi instrucţiunile care ne distrug viaţa”.

De asemenea, s-a pronunţat contra vaccinării împotriva COVID-19. „Vaccinează-te, Vaclav, sau rişti să te îmbolnăveşti de COVID-19 la vârsta ta”, i-a replicat succesorul şi fostul său adversar politic Milos Zeman în cursul unei dezbateri televizate în ianuarie.

Cehia se află în fruntea statisticilor mondiale ca număr de noi infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi se situează pe locul al doilea, după Slovacia vecină, în ceea ce priveşte rata mortalităţii, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. AGERPRES/(AS – editor: Alic Mîrza, editor online: Andreea Preda)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Petrișor Peiu (AUR): Tupeu de campanie electorală

Published

on

Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naţionale, atrage atenția asupra faptului că trebuie oprit declinul industriei naționale și crima monstruoasă împotriva industriei de care se fac vinovate PSD și…
Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Atenție, ȘOFERI! De luni se dau în funcțiune noi SEMAFOARE în Cluj-Napoca

Published

on

Primăria Cluj-Napoca anunță că începând de luni, 23.09.2024 vor fi puse în funcțiune instalațiile de semaforizare din următoarele zone:

– Strada Donath-zona intersectiei cu strada Hateg;

–…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

VIDEO. Pompierii clujeni au început misiunea în județul Galați, devastat de inundații. Cum îi ajută pe localnici

Published

on

Cei 32 de pompieri clujeni au plecat în misiune în județul Galați. au ajuns joi seara, iar vineri, de la primele ore ale dimineții și-au început misiunea.

Aceștia acționează în comuna Cuza Vodă.

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Bărbat din Alba, trimis în judecată, a decedat până să ajungă în instanță. A murit la scurt timp după ce a avut Covid-19

Published

on

Un bărbat din Alba care a fost trimis în judecată a decedat până să ajungă în instanță. Cazul a fost detaliat de magistrații Judecătoriei Câmpeni, instanță ce avea pe rol dosarul bărbatului. 

Recent, în data de 19 septembrie 2024, judecarea bărbatului a încetat după ce acesta a fost declarat decedat. Motivarea instanței a fost făcută publică, iar în ea apar însemnările magistraților. 

Bărbatul în vârstă de 64 de ani trebuia să fie judecat pentru nerespectarea ordinelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement