Connect with us

Eveniment

Fostul primar din Târgu Mureș, Dorin Florea, achitat definitiv în dosarul finanţării clubului de fotbal ASA

Publicat



Arhivă foto

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a achitat definitiv, marţi, 14 februarie 2023, pe fostul primar din Târgu Mureş, Dorin Florea, pe alţi opt inculpaţi, precum şi Asociaţia Sportivă „Fotbal Club ASA 2013” în dosarul finanţării echipei de fotbal locale, trimis în judecată de procurorii anticorupţie în luna decembrie 2015.

Instanţa Curţii de Apel Târgu Mureş a rejudecat cauza şi a decis că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Instanţa l-a achitat şi pe fostul preşedinte al ASA Târgu Mureş, Ioan Nucu Man, care era acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri, în formă continuată (105 acte materiale) şi de spălare de bani, precum şi Asociaţia Sportivă „Fotbal Club ASA 2013” (Fotbal Club Municipal) Târgu Mureş, pentru spălare de bani, pe considerentul că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

De asemenea, alături de Florea şi de Man, pe acelaşi considerent că „fapta nu este prevăzută de legea penală” au fost achitaţi şi funcţionarii din cadrul Primăriei Târgu Mureş inculpaţi în acest dosar – Kiss Imola, la acea vreme director economic al municipiului, Cioban Maria, fost secretar al municipiului, Ioan Fărcaş, Emil Măceşan, Maior Sergiu Claudiu, fost consilier al primarului, precum şi doi consilieri locali din acea perioadă – Benedek Istvan şi Bako Laszlo Attila, care erau acuzaţi de abuz în serviciu sau de complicitate la abuz în serviciu.

Faţă de hotărârea Tribunalului Harghita, prin care a fost soluţionat în primă instanţă acest dosar, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis ca în baza art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală să lase nesoluţionată acţiunea civilă a părţii civile Municipiul Târgu Mureş şi a menţinut măsurile asiguratorii.

Fostul primar din Târgu Mureș, Dorin Florea, achitat definitiv în dosarul finanţării clubului de fotbal ASA. Dorin Florea, a fost achitat definitiv în toate dosarele de corupţie

„Potrivit art. 397 alin. 5 Cod pr. pen., măsurile asiguratorii se menţin, urmând să înceteze de drept dacă partea civilă nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la data prezentei decizii.

Înlătură dispoziţiile primei instanţe, prin care aceasta a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa procurorului din data de 01.07.2015 pe bunurile inculpatului M.I.N. şi ridicarea popririi sumelor de bani deţinute şi cele viitoare din conturile şi subconturile în lei şi/sau valută, ale ASOCIAŢIEI SPORTIVE ‘FOTBAL CLUB ASA 2013’ Tg. Mureş (…) până la concurenţa sumei de 7.053.000 lei”, se menţionează în textul hotărârii, postat pe site-ul instanţei.

Astfel, fostul primar al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost achitat definitiv în toate dosarele de corupţie instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO: Slujba de ÎNVIERE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. HRISTOS A ÎNVIAT! Semnificații de Paște 2024

Publicat

Slujba de ÎNVIERE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. HRISTOS A ÎNVIAT!

Creştinii ortodocși iau parte, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la slujbele de Înviere. Este un moment important și cea mai solemnă dintre toate sărbătorile creștine din timpul anului.

Credincioșii s-au adunat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, pentru a lua Lumina Sfântă. Slujba este oficiată de ÎPS Irineu, alături de un sobor de preoţi.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

 

Slujba de Înviere. Semnificații pentru credincioșii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Mesajul mitropolitului Clujului pentru Florin Piersic: Să-i dea Dumnezeu sănătate, să se facă bine

Publicat

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru actorul Florin Piersic, care este internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Să-i dea Dumnezeu sănătate să se facă bine,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii

Publicat

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii cuprind ciocnitul ouălor de Paște. Este un obicei după slujba de Înviere, care continuă în cele trei zile de sărbătoare.

Semnificația ouălor de Paște

Ouăle, vopsite în Joia Mare, sunt un simbol al sărbătorii Învierii Domnului.

Potrivit unei legende creștine, Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce. Acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

Tradiția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe