Connect with us

Eveniment

FOTO: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru execuția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat


Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești.

Potrivit ministrului Transporturilor, perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea ce construcție este de 45 de luni.

Contractul finanțat din fonduri europene, cu suma de 5,3 miliarde de lei, fără TVA, a fost câștigat de o asociere româno-italiană.

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 kilometri.

autostrada sibiu pitesti

Pe traseul secțiunii 3 trebuie construite 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km fiecare, un nod rutier la Cornetu, un nod rutier la Văleni, un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate.

 

autostrada sibiu pitesti3

Sorin Grindeanu a anunță că secțiunea 1 Sibiu – Boița (14,15 km) se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023, secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km) se află în faza de proiectare, secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare/ și trebuie finalizată în anul 2027, iar secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe