Connect with us

Eveniment

FOTO: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru execuția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat


Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești.

Potrivit ministrului Transporturilor, perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea ce construcție este de 45 de luni.

Contractul finanțat din fonduri europene, cu suma de 5,3 miliarde de lei, fără TVA, a fost câștigat de o asociere româno-italiană.

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 kilometri.

autostrada sibiu pitesti

Pe traseul secțiunii 3 trebuie construite 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km fiecare, un nod rutier la Cornetu, un nod rutier la Văleni, un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate.

 

autostrada sibiu pitesti3

Sorin Grindeanu a anunță că secțiunea 1 Sibiu – Boița (14,15 km) se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023, secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km) se află în faza de proiectare, secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare/ și trebuie finalizată în anul 2027, iar secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Femeia căutată de autoritățile din Alba, găsită teafără, după 3 zile, pe un drum din județ

Publicat

O femeie din Alba dată dispărută de familie, după ce în urmă cu câteva zile a plecat de acasă și nu a mai revenit, a fost găsită în cursul zilei de joi 26 mai.

Deși era dispărută de duminică, femeia a fost găsită în timp ce se deplasa pe DN 74, pe raza comunei Ciuruleasa, după mai multe căutări ale polițiștilor, jandarmilor și voluntarilor.

CITEȘTE ȘI: AȚI VĂZUT-O? O femeie din Alba a dispărut fără urmă, în urma cu câteva zile. Poliția și familia o caută

Reamintim că în data de 22 mai femeia a plecat din satul Mătișești, către domiciliul său din satul Morărești, dar nu a mai ajuns acasă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Abandonarea proiectului Tetarom la Feleacu, 10 ani și 2 mil. euro investiți, e o normalitate, afirmă Alin Tișe. Boc: E un succes

Publicat

tetarom v 3 e1598881442957.png

Renunțarea la proiectul Tetarom IV, de la Feleac, după mai bine de 10 ani de la demarare și 2 milioane de euro investiți din bugetul Consiliului Județean Cluj este o chestiune de „normalitate”, consideră președintele Alin Tișe. 

„Nu înseamnă că sunt probleme”, a mai spus șeful Consiliului Județean.

Despre istoricul proiectului Cluj24 a scris AICI. S-a renunțat inclusiv la o finanțare europeană consistentă, 18 milioane de lei, pentru ca parcul industrial să fie realizat.

Importanța parcurilor industriale Tetarom este reflectată și în gradul lor de ocupare, de 100%, tocmai de aceea era importantă investiția de la Feleacu.

După 10 ani, pe terenul de pe deal există doar o hală fără geamuri și utilități, cu un drum de acces impracticabil.

Consilierii județeni au aprobat, joi, renunțarea la acordul încheiat cu Primăria Feleacu.

Pentru că Primăria Cluj-Napoca are o cotă parte…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Ce pot face copiii, în Alba Iulia, de 1 Iunie. De la tobogane, spectacole, tir cu arcul și joaca de-a dacii și romanii. Program

Publicat

ziua copilului

O serie de activități dedicate celor mici vor avea loc, în Alba Iulia, cu ocazia Zilei de 1 Iunie. De la tobogane uriașe, la spectacole și chiar la antrenamente alături de Garda Apulum. 

Mai exact, în Cetatea Alba Carolina, între orele 10:00-14.00 și 16:00-19:00 vor fi amplasate tobogane și seturi de joacă gonflabile uriașe.

De la ora 11:30 va avea loc flashmob-ul „Dansul copilăriei”, pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Ortodoxă, eveniment realizat de voluntarii ASCOR.

Cei care vor să participe trebuie să fie familiarizați cu dansul din video-ul de mai jos.

De asemenea, de la ora 12:30 va fi organizată o vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

15:00 În Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia de la ora 15.00 vor avea loc sesiuni de tir cu arcul și alte activități în aer liber.

Tot în Cetatea Alba Carolina de la ora 17:00 vor avea loc programe de animație socio-educativă pentru copii, organizate de ASCOR Alba Iulia.

Spectacolul „Laboratorul Veseliei” susținut de Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, în Piața Cetății va fi pus în scenă la ora 18:00.

Iar de la ora 19:00,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele și firmele pentru a putea amâna ratele la bănci. Ministru: Nu e pentru toată lumea

Publicat

Guvernul a stabilit, ca măsură de ajutor pentru români, posibilitatea de a-și amâna ratele bancare până la 9 luni. Măsura face parte din programul Sprijin pentru România și intră în vigoare începând cu data de 1 iulie 2022, însă este una controversată.

Ministrul Finanțelor a declarat că nu toți românii vor avea posibilitatea de a-și amâna ratele la bănci ci numai cei care îndeplinesc anumite condiții.

Cine poate să amâne plata ratelor la bănci

Potrivit Ministrului Finanțelor, nu toată lumea care are credite la banca va putea beneficia de amânarea ratelor, ci doar românii care pot dovedi că le-au crescut costurile cu 25% și au dificultăți la plata ratelor.

De această facilitate vor beneficia atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice. Adrian Câciu a precizat că este o măsură pentru cei care au dificultăți în plata ratelor și că nu este o scutire, ci o amânare la plată.

Ce este diferit față de măsura amânării ratelor din perioada pandemiei

”Nu este o măsură pentru toată lumea. E o măsură pentru cei care au dificultăţi în plata ratelor (…) Procedura va fi destul de simplă, dar acesta va fi criteriul pe care l-am agreat împreună cu sistemul bancar”, a precizat Adrian…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe