Connect with us

Eveniment

FOTO: Accident mortal pe DN 13A în Mureș. Impact pe contrasens între un microbuz cu pasageri și un camion. O persoană a murit, una în stare critică

Publicat



O persoană a murit și una a fost grav rănită într-un cumplit accident rutier produs, marți dimineață, pe un drum din județul Mureș. Coliziunea s-a produs frontal între un camion și un microbuz care transporta pasageri.

Potrivit IPJ Mureș, accidentul a avut loc marți, 12 septembrie, în jurul orei 07.00, pe DN13A, în localitatea Chibed, la kilometrul 26+050 metri.

UPDATE 2: IPJ Mureș – Cum s-a produs evenimentul rutier

„Marți dimineață, în jurul orei 07.00, polițiștii rutieri au intervenit la un accident de circulație produs pe DN13A, în localitatea Chibed, km 26+050 metri, între două vehicule.

Din primele date, conducătorul unui camion, respectiv un bărbat de 30 de ani, din comuna Batoș, care se deplasa pe direcția Sovata – Bălăușeri, într-o curbă la stânga, ar fi intrat în coliziune cu un microbuz care se deplasa din sensul opus .

În interiorul microbuzului se aflau șoferul și aproximativ 8 pasageri.

Din nefericire, în urma coliziunii, conducătorul microbuzului, un bărbat de 45 de ani, a decedat, iar ceilalți pasageri au fost evaluați la fața locului de către echipajele medicale de specialitate.

Astfel, în urma accidentului au rezultat 13 victime, dintre care o persoană decedată, 3 persoane rănite grav și 9 rănite ușor conform primelor concluzii de la fața locului. Acestea din urmă au fost transportate la unități medicale pentru acordarea de îngrijiri și pentru alte investigații de specialitate.

Conducătorul camionului a fost testat cu aparatele alcooltest și DrugTest, rezultatele fiind negative.

De asemenea, la locul producerii accidentului au fost solicitați reprezentanții I.S.C.T.R. și S.D.N. Târgu Mureș, iar în intervalul de timp în care se efectuează activitățile specifice la fața locului și până la degajarea părții carosabile, traficul în zonă este deviat pe ruta Viforoasa – Miercurea Nirajului – Sărățeni, urmând a reveni cu detalii la momentul posibilității de reluare a circulației.

În microbuz se aflau 13 persoane, dintre care una decedată și alte 12 transportate la unități spitalicești.

În cauză polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele producerii evenimentului rutier”, au precizat reprezentanții IPJ Mureș.

UPDATE: ISU Mureș – Numărul victimelor a crescut

În urma colaborării directe cu directorul de salvare medicală, numărul victimelor s-a schimbat, rectificandu-l la un total de 13 victime.

Este vorba despre o victimă – cod negru (decedată), trei victine cod roșu (grav rănite), alte patru victime  cod galben și cinci victime cod verde.

O a doua victimă, sex feminin – cod roșu a fost transportată cu o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș pentru a fi preluată de către elicopterul SMURD.

Din primele date, conducătorul unui camion, respectiv un bărbat de 30 de ani, din comuna Batoș care se deplasa pe direcția Sovata – Bălăușeri, într-o curbă la stânga, ar fi intrat în coliziune cu un microbuz care se deplasa din sensul opus.

În interiorul microbuzului se aflau șoferul și aproximativ 8 pasageri. În urma impactului, conducătorul microbuzului, un bărbat de 45 de ani, a decedat.

Potrivit ISU Mureș, o victimă sex feminin – cod roșu, a fost preluată de către elicopterul SMURD si transportată la UPU Târgu Mures.

Ceilalți pasageri din microbuz sunt evaluați la fața locului de către echipajele medicale de specialitate.

La fața locului au fost solicitați reprezentanții I.S.C.T.R. și S.D.N. Târgu Mureș.

Circulația este blocată pe ambele sensuri de mers.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

AUR a depus plângere față de ilegalitățile comise de coaliția penalilor

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere penală pe numele președintelui și locțiitorului BEC Șugag pentru infracțiunea de fals în documente, după ce reprezentanții PNL au modificat listele depuse pentru alegerile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Urs semnalat pe o stradă din municipiul Sebeș. Locuitorii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT

Publicat

Un urs a fost văzut joi noaptea, în jurul orei 22:10, pe o stradă din municipiul Sebeș. 

Potrivit ISU Alba, prezența animalului a fost semnalată pe strada Călărași din Sebeș.

A fost transmis un mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Joia Mare, ziua în care se vopsesc ouăle. Obiceiuri din satele tradiționale din Cluj

Publicat

În multe zone, în Joia Mare se vopsesc sau se încondeiază ouăle. Se întâlnesc anumite localități în care această practică are loc în Vinerea Mare.

„Împistrirea ouălor”, așa cum i se spune acestei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe