Connect with us

Eveniment

FOTO: Acțiune a polițiștilor din Mureș pentru a depista șoferii care conduc beți sau drogați. Sute de autovehicule verificate

Publicat



Polițiștii din Mureș au aplicat zeci de amenzi și au verificat peste 600 de autovehicule, în urma unei acțiuni desfășurate joi seară și în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit IPJ Mureș, între orele 18.00-02.00, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pentru verificarea conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive și conștientizarea acestora referitor la riscurile la care se expun în momentul în care conduc vehicule sub influența unor astfel de substanțe.

În cadrul acțiunii desfășurate pe raza întregului județ au fost utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare.

De asemenea, la acțiune au participat și specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș, care au aplicat conducătorilor auto care și-au dat acordul, chestionare specifice pentru realizarea unui studiu în privința consumului de substanțe psihoactive, oferind totodată recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

În urma activităților, au fost verificate peste 600 de autovehicule, fiind testați cu privire la consumul de alcool 619 conducători auto și 28 cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale și a fost întocmit 1 dosar penal privind conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Că măsură complementară au fost reținute 11 permise de conducere.

Exemplu:

Conform sursei citate, joi seară, la ora 19:55, polițiști din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Marinescu, un autoturism condus de un tânăr de 19 de ani, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând o valoare pozitivă pentru THC-5 cannabis.

Tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Două noi calificări profesionale la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, începând cu anul școlar 2024-2025

Publicat

Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj va avea două noi calificări profesionale, începând cu anul școlar 2024 – 2025. Este vorba despre „tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică” și „tehnician în instalații electrice”. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate