Connect with us

Eveniment

FOTO: Acțiune a polițiștilor din Mureș pentru a depista șoferii care conduc beți sau drogați. Sute de autovehicule verificate

Publicat


Polițiștii din Mureș au aplicat zeci de amenzi și au verificat peste 600 de autovehicule, în urma unei acțiuni desfășurate joi seară și în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit IPJ Mureș, între orele 18.00-02.00, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pentru verificarea conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive și conștientizarea acestora referitor la riscurile la care se expun în momentul în care conduc vehicule sub influența unor astfel de substanțe.

În cadrul acțiunii desfășurate pe raza întregului județ au fost utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare.

De asemenea, la acțiune au participat și specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș, care au aplicat conducătorilor auto care și-au dat acordul, chestionare specifice pentru realizarea unui studiu în privința consumului de substanțe psihoactive, oferind totodată recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

În urma activităților, au fost verificate peste 600 de autovehicule, fiind testați cu privire la consumul de alcool 619 conducători auto și 28 cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale și a fost întocmit 1 dosar penal privind conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Că măsură complementară au fost reținute 11 permise de conducere.

Exemplu:

Conform sursei citate, joi seară, la ora 19:55, polițiști din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Marinescu, un autoturism condus de un tânăr de 19 de ani, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând o valoare pozitivă pentru THC-5 cannabis.

Tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat Mircea Hava: Publicitatea politică va trebui să fie clar etichetată. Noi reguli europene în campania electorală (P)

Publicat

Nu poți decât să apreciezi măsurile care vin să facă puțină “curățenie” într-un domeniu care are atâtea implicații pentru fiecare țară din UE.

Politica, iar campaniile electorale nu fac excepție, este intoxicată de neadevăruri și neasumare. Atât online, cât și offline.

Potrivit noilor norme, adoptate recent de Parlamentul European, publicitatea politică va trebui să fie etichetată în mod clar.

Cetățenii,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. ”Breasla lingurarilor”. Clujenii care cioplesc linguri din lemn, hobby pentru deconectare și a scăpa de stres

Publicat

Mai mulți clujeni, cu preocupări și meserii diverse, și-au descoperit un hobby care îi ajută să scape de stresul vieții cotidiene, să se deconecteze, să învețe lucruri noi, dar și să își descopere abilități de care…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Alin Tișe: Candidatul PNL Cluj pe lista PNL pentru europarlamentare să fie pe locul 1 sau 2. E meritocrație și corectitudine

Publicat

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că lista liberalilor pentru europarlamentare nu poate fi lăsată la cheremul celor de la București și că trebuie să se țină cont de corectitudine și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Tradiții de primăvară: BABELE. Cum, când și de ce se aleg ”babele”, în luna martie. Legenda și semnificații

Publicat

Tradiții de primăvară: BABELE. Primele 9 sau 12 zile de la începutul lunii martie îi sunt dedicate, în tradiţia populară, Babei Dochia. Sunt cunoscute ca Zilele babei.

Ele corespund cu zilele de urcuş ale Babei Dochia cu oile la munte. Acesta era dedicat morţii şi renaşterii sezoniere a zeiţei agrare şi a timpului calendaristic, în preajma echinocţiului de primăvară.

Acest ciclu începe la 1 martie, zi în care creştinii o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe