Connect with us

Eveniment

FOTO: Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii din Mureș

Publicat



În perioada 09 – 10 martie 2023, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.2 Band și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brancovenești au desfășurat activități preventive în mai multe școli, având drept scop creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor.

Polițiștii au desfășurat activități cu elevii de la școlile: Școala Gimnazială ,,Vasile Pop” Grebenișu de Câmpie, Școala Gimnazială ,,Kemeny Janos” Brâncovenești și Școala Gimnazială Suseni.

Astfel, peste 240 de elevi din ciclul primar și gimnazial au fost provocați la dezbateri care au vizat modalități de prevenire a victimizării prin violență sau bullying în unitățile de învățământ, siguranța în mediul online, siguranța rutieră, răspunderea penală și contravențională a minorilor, cu cei mai mari dintre aceștia fiind abordat și subiectul consumului de alcool, tutun sau droguri.

Au fost puși la dispoziția elevilor și ochelarii care simulează efectele consumului de droguri și totodată le-a fost prezentată și autospeciala de poliție.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, în data de 10 martie, polițiștii de siguranță școlară împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr.6 Brâncovenești au realizat acțiuni de control în teren, în zona adiacentă unităților de învățământ de pe raza localităților Brâncovenești și Suseni.

În acest context, politiștii au acționat pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice.

Au fost verificate cinci localuri publice și două unități de alimentație publică din proximitatea școlilor, fiind efectuate informări cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun minorilor.

Activitățile de acest gen vor continua și în perioada următoare, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Direcția Silvică Alba cumpără un autocamion specializat pentru transportul lemnului. Investiție de peste 400.000 de euro

Publicat

Direcția Silvică Alba cumpără un autocamion specializat pentru transportul lemnului cu lungime mare, dotat cu suprastructură, remorcă autoviratoare și macara. 

Valoarea totală este estimată la 408.781,43 de euro, fără TVA.

Potrivit documentației,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Dan Petrescu, după remiza albă cu Neman Grodno: Mergem în Ungaria la Gyor să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiți pentru orice

Publicat

Antrenorul CFR Cluj, Dan  Petrescu, consideră că echipa Neman Grodno (Belarus), care a remizat, joi, 0-0, în Gruia, în al doilea tur preliminar din Conference League, este una puternică, periculoasă și organizată, dar speră…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Mai multe servicii prestate gratuit de ANCPI. Noile prevederi au intrat în vigoare

Publicat

Mai multe servicii prestate gratuit de ANCPI. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) introduce noi gratuități pentru prestarea serviciilor și extinde lista inclusiv a celor de interogare dinamică pe baza unor componente API (application programming interface).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide în august la Cluj!

Publicat

Primul Adrenaline Tower din România, cu o înălțime impresionantă de 24 de metri, va fi inaugurat în 2 august, dată la care începe prima ediție a Wonder Family Fest, cel mai mare festival pentru familii din România.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate