Connect with us

Eveniment

FOTO: Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii din Mureș

Publicat


În perioada 09 – 10 martie 2023, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.2 Band și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brancovenești au desfășurat activități preventive în mai multe școli, având drept scop creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor.

Polițiștii au desfășurat activități cu elevii de la școlile: Școala Gimnazială ,,Vasile Pop” Grebenișu de Câmpie, Școala Gimnazială ,,Kemeny Janos” Brâncovenești și Școala Gimnazială Suseni.

Astfel, peste 240 de elevi din ciclul primar și gimnazial au fost provocați la dezbateri care au vizat modalități de prevenire a victimizării prin violență sau bullying în unitățile de învățământ, siguranța în mediul online, siguranța rutieră, răspunderea penală și contravențională a minorilor, cu cei mai mari dintre aceștia fiind abordat și subiectul consumului de alcool, tutun sau droguri.

Au fost puși la dispoziția elevilor și ochelarii care simulează efectele consumului de droguri și totodată le-a fost prezentată și autospeciala de poliție.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, în data de 10 martie, polițiștii de siguranță școlară împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr.6 Brâncovenești au realizat acțiuni de control în teren, în zona adiacentă unităților de învățământ de pe raza localităților Brâncovenești și Suseni.

În acest context, politiștii au acționat pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice.

Au fost verificate cinci localuri publice și două unități de alimentație publică din proximitatea școlilor, fiind efectuate informări cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun minorilor.

Activitățile de acest gen vor continua și în perioada următoare, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Clujeni, nu uitați! Trasee DEVIATE pentru transportul în comun în zona Cluj Arena din cauza Maratonului Wizz Air

Publicat

Unele trasee ale mijloacelor de transport public vor fi deviate duminică, 2 aprilie, cu ocazia desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca 2023, anunță CTP Cluj. 

traseu maraton

„Duminică 2 aprilie 2023, în intervalul orar 05:00 – 15:00, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 9 ( str. Bucium – P-ța Gării):
TUR: Din str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, str. Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul, str. Horea, Piața Gării. Se suspendă stația Central.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă la Cluj-Napoca. Spectacol la Muzeul Etnografic. Rafila Bărbos, invitat special

Publicat

Un concert de pricesne, muzică religioasă și cultă vaa vea loc la Cluj-Napoca în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului. Intrarea este gratuită.

Evenimentul Confluențe Creștine este organizat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă la Cluj-Napoca. Spectacol la Muzeul Etnografic. Rafila Bărbos, invitat special

Pe scenă vor urca orchestra Cununa Trasilvană, Mariana Morcan, Amalia Decean și Corulul „Vox lucis” al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. Invitatul special este Rafila…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Jandarmeria Cluj a organizat „Cupa Mărțișorul” la PESCUIT, dedicată doamnelor și domnișoarelor. Vezi CÂȘTIGĂTOARELE

Publicat

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, la ora 09:30, s-a dat start primei ediţii după pandemie a concursului „Cupa Mărţişor la pescuit”, un eveniment dedicat doamnelor şi domnişoarelor.

6

7


8

„La competiţie s-au prezentat 12 concurente, care au participat la toate ediţiile anterioare. Evenimentul s-a desfăşurat pe Lacul I Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca.

După ședința tehnică, luarea la cunoștință de instructaj, tragerea la sorți a standului, fiecare domnișoară sau doamnă și-a instalat cartierul general de luptă.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Covasna

Urmărit internațional căutat în Spania, reținut de polițiștii din Covasna

Publicat

politie mascati
fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat dat în urmărire internațională de autoritățile din Spania a fost reținut de polițiștii din Covasna.

Potrivit IPJ Covasna, polițiștii au depistat un bărbat de 54 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, urmărit internațional. Pe numele acestuia a fost emis un Mandat European de Arestare de către autoritățile judiciare din Regatul Spaniei pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Penal spaniol.

În urma unui complex de activități investigative, polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar afla pe raza comunei Vâlcele, unde se ascundea în scopul sustragerii de la răspunderea penală.

Bărbatul a fost prins, fiind escortat și prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

„Față de bărbat s-a dispus reținerea pe o perioada de 24 de ore”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Citește mai departe