Connect with us

Eveniment

FOTO: Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii din Mureș

Publicat


În perioada 09 – 10 martie 2023, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.2 Band și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brancovenești au desfășurat activități preventive în mai multe școli, având drept scop creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor.

Polițiștii au desfășurat activități cu elevii de la școlile: Școala Gimnazială ,,Vasile Pop” Grebenișu de Câmpie, Școala Gimnazială ,,Kemeny Janos” Brâncovenești și Școala Gimnazială Suseni.

Astfel, peste 240 de elevi din ciclul primar și gimnazial au fost provocați la dezbateri care au vizat modalități de prevenire a victimizării prin violență sau bullying în unitățile de învățământ, siguranța în mediul online, siguranța rutieră, răspunderea penală și contravențională a minorilor, cu cei mai mari dintre aceștia fiind abordat și subiectul consumului de alcool, tutun sau droguri.

Au fost puși la dispoziția elevilor și ochelarii care simulează efectele consumului de droguri și totodată le-a fost prezentată și autospeciala de poliție.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, în data de 10 martie, polițiștii de siguranță școlară împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr.6 Brâncovenești au realizat acțiuni de control în teren, în zona adiacentă unităților de învățământ de pe raza localităților Brâncovenești și Suseni.

În acest context, politiștii au acționat pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice.

Au fost verificate cinci localuri publice și două unități de alimentație publică din proximitatea școlilor, fiind efectuate informări cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun minorilor.

Activitățile de acest gen vor continua și în perioada următoare, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

e-Factura: Când va fi disponibilă factura simplificată, pentru firmele mici. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

marcel bolos sursa foto Facebook

e-Factura: Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat când va fi disponibilă factura simplificată pentru firmele mici. Ultimele teste pe aplicaţia simplificată s-au efectuat luni.

Ministrul spune că  e-Factura simplificată va putea fi folosită de miercuri.

„Astăzi am avut ultimele teste pe e-Factura minimal. Sper ca începând de miercuri să poată să fie folosită de către toţi. (…) Înseamnă că am simplificat-o la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Municipiul Blaj și comuna Întregalde vor beneficia de 82 de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

Publicat

Municipiul Blaj și comuna Întregalde au fost acceptate de AFM în cadrul programului Stații de reîncărcare cu putere normală. Cele două localități vor beneficia de 82 de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

În urma aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2024, în şedinţa comitetului de Avizare din 4 martie 2024, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Două blocuri din Zlatna vor fi reabilitate pentru creșterea eficienței energetice, cu bani din PNRR. Licitație, în SEAP

Publicat

drona

Două blocuri din Zlatna vor fi reabilitate pentru creșterea eficienței energetice. Blocurile 11 și 26, aflate pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna, vor fi reabilitate termic pentru creșterea eficienței energetice. Investiția se ridică la peste 5,1 milioane de lei, fiind finanțată prin PNRR. 

Primăria Zlatna a lansat pe 1 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări privind creșterea eficienței eneergetice a blocurilor 11 și 26…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Noi reguli la scutirea de impozit pentru persoane aflate în situații speciale. Care este criteriul adoptat de Senat

Publicat

Senat

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă privind scutirea de impozit pentru persoane aflate în situații speciale. Este vorba despre impozitul pe mijloace de transport.

Proiectul prevedee că sunt scutite de impozit

  • persoanele aflate în situaţii speciale (veterani de război, persoane cu dizabilităţi, foşti deţinuţi politici)
    • pentru mijloacele de transport cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 centimetri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe