Connect with us

Brasov

FOTO: ALERTĂ RĂPIRE COPII. Două fete răpite din Brașov

Publicat


Două fete de 10 și 12 ani au fost răpite de la domiciliul lor din județul Brașov. Poliția a declanșat alerta de răpire, face cercetări și cere ajutorul populației pentru a le găsi pe cele două.

La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția a două fete, respectiv Gabriela-Mihaela Repede, în vârstă de 12 ani și Elena-Andreea Gesco, în vârstă de 10 ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Cutremur cu magnitudinea 3.6 produs în Vrancea

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, sâmbătă, în ziua de 26 Noiembrie 2022, la ora 03:59:28 (ora locală a României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6.

Seismul s-a produs la adâncimea de 145km.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brașov, 88km NE de Ploiești, 105km S de Bacău, 118km V de Galați, 119km V de Brăila, 139km N de București, 159km NE de Pitești, 187km SV de Iași, 188km E de Sibiu,…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Brașovul are primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie

Publicat

sursa foto: Facebook /  Primăria Municipiului Braşov 

Primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie a fost deschis vineri, 25 noiembrie 2022, la Brașov, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Centrul este prevăzut cu dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, centru de joacă, cameră de socializare, spații speciale pentru consiliere psihologică, vocațională și juridică.

Dotările pentru acest adăpost au fost asigurate cu bani din PNRR, iar amenajarea s-a făcut cu sprijinul și contribuția comunității și a organizațiilor private.

”Acest adăpost este un centru de primire în regim de urgență pentru femeile care au nevoie să plece de acasă deoarece fie suportă violențe fizice, fie altfel de abuzuri. Ne-am dorit ca acest centru să fie în primul rând un loc primitor, un loc sigur, un loc pentru femeile și copiii care au nevoie să fie ajutați, care fug de acasă.

Acest adăpost va putea primi femei și copii din municipiu, dar și din întreg județul Brașov, unde atât victimele, cât și copiii acestora se vor putea simți în siguranță, vor putea participa la activități și vor putea să scape sau să încercăm să-i ajutăm să scape de trauma prin care au trecut”, a precizat Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov.

La centru, victimele violenţei domestice beneficiază de cazare și mâncare, informare și consiliere psihologică, consiliere juridică, educație parentală, consiliere/orientare vocaţională pentru a-și găsi un loc de muncă, suport pentru întocmirea actelor de identitate, dacă este cazul, sau acces la servicii medicale.

,,Femeile care vor avea nevoie de serviciile noastre vor putea să apeleze la Direcția de Asistență Socială, iar dacă se află într-o situație de pericol iminent, pot apela numărul de urgență 112, iar echipa mobilă, împreună cu poliția, se va deplasa la domiciliul acestora și le va acorda sprijinul necesar pentru a se muta în centru”, a explicat viceprimarul.

Victimele pot sta gratuit în centru între 5 și 60 zile, în funcție de nevoile individuale. Adresa în care îşi desfăşoară activitatea va rămâne secretă pentru publicul larg, cu scopul de a asigura protecţie totală beneficiarilor.

sursa foto: Facebook /  Primăria Municipiului Braşov 

(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

Brasov

Ruta alternativă care îi va scuti pe șoferi de orele pierdute în aglomerația de pe Valea Prahovei. Vor ajunge rapid de la București la Brașov

Publicat

Pe cei mai mulţi salariaţi, dar şi pe elevi îi așteaptă o minivacanţă de cinci zile, de Sfântul Andrei, 1 decembrie, plus liberele aferente. Și cum muntele este destinația iubită de toată lumea pentru perioada de iarnă, este de așteptat ca stațiunile de pe Valea Prahovei să fie luate cu asalt de zeci de mii de români.

Minivacanța vine cu ore de așteptate în trafic

Numai că, în aceste zile de minivacanță, traficul pe tronsonul București-Brașov va fi unul de coșmar, așa cum ne-am obișnuit în ultimii anii. Turiștii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, ore de stat în trafic, pentru a ajunge cu bine la destinațiile…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Brașovul va avea un nou centru cultural. Artiștii din oraș, invitați să se înscrie la expoziția ce va inaugura „Banca de Cultură Apollonia”

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Artiştii braşoveni care doresc să îşi înscrie lucrările pentru o expoziţie colectivă o pot face până pe data de 4 decembrie 2022. Expoziția este organizată de Primăria Braşov cu prilejul inaugurării noului centru cultural Apollonia, a anunţat, miercuri, Primăria Braşov.

„Banca de cultură Apollonia, fosta Bancă săsească devine, din 16 decembrie, cel mai mare centru cultural din Braşov. Pentru a marca deschiderea imobilului recent renovat, Primăria Braşov, în parteneriat cu Filarmonica, organizează, în cadrul evenimentului „Magia iernii la Braşov”, în perioada 16 decembrie – 15 ianuarie, o serie de evenimente pentru braşoveni şi cei care ne vizitează oraşul.

Banca de cultură Apollonia va găzdui expoziţii de artă, serate cu muzică clasică, un spaţiu dedicat artiştilor locali contemporani, momente artistice oferite de actori, seri literare şi va fi suportul unui spectacol de video mapping”, a transmis Primăria braşoveană.

Tema seriei de evenimente şi expoziţii care vor fi organizate la Banca de Cultură este „Călătoria” şi aceasta pleacă de la povestea pe care a trăit-o această clădire până să devină centru cultural şi ajunge la faptul că Braşovul este una dintre destinaţiile principale de călătorie din ţară.

„Nu întâmplător, una dintre expoziţii îi este dedicată lui Ştefan Popescu, unul dintre principalii pictori-călători ai artei româneşti, iar o alta invită vizitatorii la o călătorie în Şcheii Braşovului, prin lucrările pictorului Ştefan Mironescu. Prin această temă, general abordată de mulţi artişti braşoveni, dorim să aducem în faţa publicului şi călătoriile personale şi spirituale ale artiştilor expozanţi”, a arătat sursa citată.

Brașovul va avea un nou centru cultural. Cum se fac înscrierile

Artiştii braşoveni vor putea să se înscrie online printr-un formular pus la dispoziţie pe https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXYeaKEQIbThpM-KAmJemH_epSh_RGg3AVnZiAqj_YaCSL0g/viewform, până în 4 decembrie, ora 24,00.

Juriul care va selecta lucrările este format din: Ioana Ciocan, CEO Art Safari, Mihai Zgondoiu – artist, curator, manager cultural independent, lect. univ. dr. UVT Arte, Radu Popica, doctor în istorie, curator a numeroase expoziţii dedicate evoluţiei artei din sud-estul Transilvaniei în secolele XVIII-XX, autor al mai multor studii despre istoria artei braşovene şi expert în artă modernă românească, acreditat de Ministerul Culturii.

Perioada de expunere a lucrărilor, în intervalul 16 decembrie 2022 -15 ianuarie 2023, va fi stabilită în funcţie de numărul lucrărilor selectate, a precizat Primăria Braşov. Agerpres

Citește mai departe