Connect with us

Eveniment

FOTO: Analize medicale gratuite pentru deveni și cetățenii județului Hunedoara

Publicat



sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Locuitorii din municipiul Deva și cetățenii din județul Hunedoara își vor putea face analizele gratis, în zilele de miercuri, 15 martie și 16 martie 2023, potrivit unui anunț al primarului Nicolae-Florin Oancea.

„Am participat astăzi, în cadrul Caravanei – Sărbători cu sănătate, la acțiunea de testare gratuită a sănătății derulată de Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei și Consiliul Județean Hunedoara.

 

Împreună cu președintele Asociației Salvital Hunedoara – Petru Mărginean, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, administratorul Județului Hunedoara – Costel Avram, cu preoții Gabriel Miricescu și Sebastian Vândălac de la Episcopia Devei și Hunedoarei, și cu medicul coordonator al acestui proiect de telemedicină – dr. Ioan Demeter, am vrut să fim alături de cetățenii Devei și ai județului și să ne asigurăm că aceștia au toate condițiile necesare pentru efectuarea unui set complex de analize medicale”, a precizat primarul municipiului Deva.

În cadrul acestei acțiuni se efectuează următoarele proceduri:

– Electrocardiogramă EKG pentru identificarea problemelor cardio
– Spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare
– INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante
– Măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale
– Hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz
– Determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP ) care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral

Această campanie se derulează și joi, 16 martie 2023, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr. 36 Deva) cu începere de la ora 10:00.

Îi îndemn pe toți cei care doresc să beneficieze de aceste consultații gratuite în cadrul ,,Caravanei – Sărbători cu sănătate” să se prezinte acolo cu buletinul sau cartea de identitate.

Administrația publică locală susține orice acțiune umanitară de acest gen care contribuie la accesul gratuit al populației la servicii medicale de calitate.

Investiția în sănătate este prioritară pentru noi.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie, precum și medicilor și personalului medical de la Salvital care au dat dovadă, ca de fiecare dată, de profesionalism.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Zile libere 2024: când este următoarea minivacanță pentru români. Câte zile libere mai sunt până în anul 2025

Publicat

Zile libere 2024: Următoarea minivacanță pentru români va fi în luna august. Bugetarii, dar și alte categorii de angajați vor avea un nou weekend prelungit. Apoi, până la finalul anului, vor mai fi încă două perioade cu sărbători legale.

Aceste zile libere sunt acordate bugetarilor, potrivit Codului Muncii și hotărârilor Guvernului. Pot beneficia de acestea și...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujeancă de la colegiul ”Emil Racoviță”, medalie de BRONZ la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda

Publicat

Iulia-Ela Morariu, elevă în clasa a VII-a la colegiul național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a obținut medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda.

„Patru medalii pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Evenimente de weekend în Alba: Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia, folclor la Aiud și Abrud, spectacole de reenactment la Cugir

Publicat

Evenimente de weekend în Alba: la sfârșitul acestei săptămâni, sunt mai multe oportunități de distracție și relaxare. La Alba Iulia este Sărbătoarea Muzicii, la Aiud este Festivalul Internațional de Folclor, la Abrud este concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești. 

Evenimente de weekend în Alba. Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia

În Piața Cetății din Alba Iulia continuă în weekend cel mai importat eveniment muzical al sezonului din...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Uniforma școlară OBLIGATORIE? Proiect de modificare a Legii educației. Uniforma ar urma să fie acordată GRATUIT elevilor

Publicat

Uniforma ar putea deveni obligatorie în școli, potrivit unui proiect depus la Senat. Proiectul urmărește să completeze și să modifice Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cunoscută sub denumirea Legea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate