Connect with us

Eveniment

FOTO: Analize medicale gratuite pentru deveni și cetățenii județului Hunedoara

Publicatsursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Locuitorii din municipiul Deva și cetățenii din județul Hunedoara își vor putea face analizele gratis, în zilele de miercuri, 15 martie și 16 martie 2023, potrivit unui anunț al primarului Nicolae-Florin Oancea.

„Am participat astăzi, în cadrul Caravanei – Sărbători cu sănătate, la acțiunea de testare gratuită a sănătății derulată de Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei și Consiliul Județean Hunedoara.

 

Împreună cu președintele Asociației Salvital Hunedoara – Petru Mărginean, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, administratorul Județului Hunedoara – Costel Avram, cu preoții Gabriel Miricescu și Sebastian Vândălac de la Episcopia Devei și Hunedoarei, și cu medicul coordonator al acestui proiect de telemedicină – dr. Ioan Demeter, am vrut să fim alături de cetățenii Devei și ai județului și să ne asigurăm că aceștia au toate condițiile necesare pentru efectuarea unui set complex de analize medicale”, a precizat primarul municipiului Deva.

În cadrul acestei acțiuni se efectuează următoarele proceduri:

– Electrocardiogramă EKG pentru identificarea problemelor cardio
– Spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare
– INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante
– Măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale
– Hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz
– Determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP ) care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral

Această campanie se derulează și joi, 16 martie 2023, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr. 36 Deva) cu începere de la ora 10:00.

Îi îndemn pe toți cei care doresc să beneficieze de aceste consultații gratuite în cadrul ,,Caravanei – Sărbători cu sănătate” să se prezinte acolo cu buletinul sau cartea de identitate.

Administrația publică locală susține orice acțiune umanitară de acest gen care contribuie la accesul gratuit al populației la servicii medicale de calitate.

Investiția în sănătate este prioritară pentru noi.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie, precum și medicilor și personalului medical de la Salvital care au dat dovadă, ca de fiecare dată, de profesionalism.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Adrian Axinia (AUR): Se pregătește o FRAUDĂ masivă la prezidențiale

Publicat

Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Emil Boc, după ploaia torențială din Cluj-Napoca: Sunt 2 alunecări de teren, pe strada Uliului și pe strada Govora

Publicat

Primarul Emil Boc s-a aflat, joi seara, pe străzile inundate ale municipiului Cluj-Napoca și a făcut un bilanț al situației, edilul spunând că au fost niște inundații cum nu au fost în ultimii ani.

”Până…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. „Armenii, prietenii mei”: Lansare de carte la Cluj-Napoca a autorului Karen Sebesi

Publicat

Lansarea cărții „Armenii, prietenii mei” de Karen Sebesi a avut loc joi seară la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul festivalului ROCADE.

La eveniment au participat, printre alții, Varujan Vosganian,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Canale navigabile de „mobilitate urbană” la Alba Iulia, după o ploaie torențială. Probleme și în alte zone din județ

Publicat

O ploaie torențială care s-a abătut joi seara peste municipiul Alba Iulia a transformat unele artere proaspăt modernizate în adevărate canale navigabile.

Și noile stații de autobuz au fost inundate, astfel că cetățenii care așteptau transportul public în comun au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe