Connect with us

Eveniment

FOTO: Au fost finalizate lucrările de creștere a eficienței energetice a unui bloc din Deva. Consumul de energie se va reduce cu 40%

Publicatsursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Marți au fost finalizate lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva.

Potrivit Primăriei Municipiului Deva, marți, 5 septembrie 2023, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare termică a blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva.

Principalele lucrări care au fost executate sunt:

  • înlocuirea tâmplăriei,
  • închideri de balcoane,
  • termoizolare suprafețe opace,
  • termohidroizolare a acoperișului tip terasă,
  • termoizolare a planșeului peste subsol,
  • înlocuire lifturi etc.

De asemenea, datorită faptului că intrările în acest bloc nu permit amenajarea de rampe pentru persoanele dizabilități locomotorii, s-a achiziționat un elevator electric cu șenile pentru transportul acestora pe scări.

„Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 8, de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie.

Cele 98 de apartamente și spațiile comerciale de la parter și mezanin au trecut la o clasă energetică superioară.

Confortul termic al locatarilor este îmbunătățit iar facturile la energie vor fi mai mici.

Reabilitarea termică a blocurilor înseamnă reducerea facturii de întreţinere pe perioada iernii cu un procent de aproape 40%.

Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru răcirea apartamentelor.

De asemenea, conform Certificatului de performanță energetică elaborat la finalizarea lucrărilor de reabilitare termică, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică B.

Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 5 ani, perioadă în care, atât constructorul cât și beneficiarul, vor urmări comportarea în timp a lucrărilor realizate.

Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de aproximativ 860 de mii de euro.

Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit”, au postat reprezentanții Primăriei Municipiului Deva pe pagina de Facebook.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ACCIDENT de ATV la Dăbâca. Bărbat fără semne vitale. Se aplică manevre de RESUSCITARE

Publicat

Un accident în care a fost implicat un ATV a avut loc, duminică seara, la Dăbâca, în Cluj. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri și unul SMURD.

ATV-ul condus de un bărbat circula pe teren denivelat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Viitorul nod rutier de la Cugir a primit aviz favorabil în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor

Publicat

Viitorul nod rutier de la Cugir a primit aviz favorabil în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor. Este vorba despre construcția unui acces la Autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva. 

Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar ulterior Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR va demara...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

EURO 2024: Grupele MÂNCĂRURILOR tradiționale

Publicat

EURO 2024 abia a început, însă rivalitățile merg până la nivelul de mâncăruri tradiționale. Dacă italienii au lansat, la finala europeanului de acum 3 ani cu Anglia, sloganul: „Pizza is better than Fish & Chips”,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Salbă de medalii pentru luptătorii de kickbox din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Sebeș, la o competiție în Mediaș

Publicat

Un grup de luptători de kickbox din Alba au participat în acest weekend, la campionatul de kickbox de la Mediaș. Este vorba despre un lot de 14 sportivi de la trei secții ale clubului Revolution Academy.

Sportivii din Alba au făcut o figură frumoasă și au reușit să aducă acasă o serie de medalii. Aceștia au fost însoțiti la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe