Connect with us

Eveniment

FOTO: Au fost finalizate lucrările de creștere a eficienței energetice a unui bloc din Deva. Consumul de energie se va reduce cu 40%

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Marți au fost finalizate lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva.

Potrivit Primăriei Municipiului Deva, marți, 5 septembrie 2023, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare termică a blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva.

Principalele lucrări care au fost executate sunt:

  • înlocuirea tâmplăriei,
  • închideri de balcoane,
  • termoizolare suprafețe opace,
  • termohidroizolare a acoperișului tip terasă,
  • termoizolare a planșeului peste subsol,
  • înlocuire lifturi etc.

De asemenea, datorită faptului că intrările în acest bloc nu permit amenajarea de rampe pentru persoanele dizabilități locomotorii, s-a achiziționat un elevator electric cu șenile pentru transportul acestora pe scări.

„Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 8, de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie.

Cele 98 de apartamente și spațiile comerciale de la parter și mezanin au trecut la o clasă energetică superioară.

Confortul termic al locatarilor este îmbunătățit iar facturile la energie vor fi mai mici.

Reabilitarea termică a blocurilor înseamnă reducerea facturii de întreţinere pe perioada iernii cu un procent de aproape 40%.

Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru răcirea apartamentelor.

De asemenea, conform Certificatului de performanță energetică elaborat la finalizarea lucrărilor de reabilitare termică, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică B.

Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 5 ani, perioadă în care, atât constructorul cât și beneficiarul, vor urmări comportarea în timp a lucrărilor realizate.

Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de aproximativ 860 de mii de euro.

Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit”, au postat reprezentanții Primăriei Municipiului Deva pe pagina de Facebook.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Ce spune prefectul de Alba despre facturile reduse la energie pentru locuitori din Apuseni și controalele la stații GPL

Publicat

Prefectul Nicolae Albu a explicat, la Radio Alba24, care sunt cele mai importante activități în această perioadă în județul Alba, pentru instituția care o conduce și a detaliat rezultatele unor controale.

Prefectul a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Emil Pojar.

Despre verificările derulate în cadrul campaniei naționale la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează sau comercializează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Copiii sub 14 ani, singurii spectatori ai meciului România – Andorra. UEFA a anunțat sancțiunile după meciul cu Kosovo

Publicat

UEFA a luat o decizie după incidentele de la România – Kosovo 2-0, unde o parte din galerie a afișat un banner pe care a scris Kosovo e Serbia.

Concret UEFA a decis că partida România – Andorra (15 octombrie, 21:45) se va desfășura cu ușile închise, dar pot intra doar copiii sub 14 ani. De asemenea, FRF a primit o amendă de 52.000 de euro.

Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o anchetă pentru a analiza incidentele petrecute la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba: Primul strat de asfalt, turnat pe Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni

Publicat

A început turnarea primului strat de asfalt pe Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Acesta a transmis un comunicat de presă, legat de acest subiect.

”Am început în forță turnarea primului strat de asfalt pe Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni, de la km 50 spre km 56.

Pe acest lot, în lungime de 35 km, se lucrează pe toată porțiunea, la consolidări,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cu cât rămâne în mână un angajat cu salariul minim, după majorarea de la 1 octombrie. Statul, principalul beneficiar

Publicat

Cu cât rămâne în mână un angajat cu salariul minim: Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre a Guvernului prin care salariul minim brut pe economie se majorează la 3.300 lei de la 1 octombrie.

Totuși, din această sumă de 300 de lei, angajații din România vor rămâne la salariul net cu doar 93 de lei.

Restul de 207 lei vor merge la stat sub forma diferitor taxe. Asta dacă nu se va menține facilitatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe