Connect with us

Eveniment

FOTO: Au fost finalizate lucrările de reabilitare a centrului istoric din Deva

Publicat


sursa foto: Facebook / Florin Oancea

Reabilitarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Deva, în valoare de peste 5,3 milioane de euro din fonduri europene, a fost finalizată. Vineri, reprezentanții administrației locale și ai constructorului au efectuat recepția finală a proiectului.

În cadrul proiectului, centrul vechi al municipiului Deva, cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi spaţiul din Piaţa Unirii, din faţa Primăriei, au fost pavate cu piatră naturală.

De asemenea, s-au amenajat zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat public eficient.

Cablurile aeriene – de electricitate, telefonie şi internet, au fost introduse în subteran.

„Ştiu că a fost o perioadă foarte complicată, în care multă lume a fost nemulţumită pe parcursul derulării lucrărilor, aşa cum este şi firesc. E clar că atunci când ai obiective de investiţii care privesc infrastructura, când schimbi din temelii tot ceea ce înseamnă centrul istoric, produci şi deranj.

Toate cablurile au fost îngropate, ceea ce a schimbat total faţa acestei zone emblematice pentru municipiul Deva. A crescut suprafaţa de zonă verde. Sunt foarte mulţumit de lucrare, este de calitate şi sunt convins că toţi cei care vor veni în această zonă, şi nu mă refer doar la deveni, ci şi la cei din alte oraşe, se vor bucura de modul în care am reuşit să transformăm centrul istoric”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit autorităţilor, prin reproiectarea zonei s-a reuşit o creştere a suprafeţelor de spaţii verzi cu 30%, au fost amplasate bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi, iar accesul autovehiculelor a fost restricţionat, cu excepţia riveranilor.

Perioada de garanţie pentru acest obiectiv de investiţii este de 5 ani de la recepţia lucrărilor. Agerpres

sursa foto: Facebook / Florin Oancea


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Procesul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, AMÂNAT la Curtea de Apel Cluj. Procurorul vrea să îl AMENDEZE

Publicat

Curtea de Apel Cluj a amânat, vineri, procesul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru data de 19 octombrie, la ora 10.00, pentru a-i da posibilitatea avocatului din oficiu să studieze dosarul.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

29 septembrie- Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare: Românii aruncă la gunoi 2,5 milioane de tone de mâncare

Publicat

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.

Este o nouă ocazie pentru a implica activ publicul (autorităţile naţionale sau locale) şi sectorul privat (întreprinderi şi persoane) pentru a prioritiza acţiunile şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Lupta pentru supremație între doi cerbi dominanți, suprinse în Parcul Natural Apuseni. Imagini rare cu superbele exemplare

Publicat

Imagini rare cu doi cerbi dominanți au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Natural Apuseni.

”Lupta pentru supremație se dă în această perioadă. Cerb comun-Cervus elaphus” au transmis reprezentanții Parcului, care au postat imaginile pe contul de Facebook.

Cerbii se află în perioada boncănitului, adică în perioada de împerechere, care ține până în octombrie.

Imaginile, care suprind un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Primul tronson al metroului de la Cluj, din piese LEGO, la expoziția de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Publicat

Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduiește expoziția ETHNOLOGIA GALACTICA TM 2023, în perioada 4-8 octombrie 2023.

Una dintre cele mai importante expoziții ale fanilor sistemului LEGO(R), realizată de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe