Connect with us

Eveniment

FOTO: Au fost finalizate lucrările de reabilitare a centrului istoric din Deva

Publicatsursa foto: Facebook / Florin Oancea

Reabilitarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Deva, în valoare de peste 5,3 milioane de euro din fonduri europene, a fost finalizată. Vineri, reprezentanții administrației locale și ai constructorului au efectuat recepția finală a proiectului.

În cadrul proiectului, centrul vechi al municipiului Deva, cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi spaţiul din Piaţa Unirii, din faţa Primăriei, au fost pavate cu piatră naturală.

De asemenea, s-au amenajat zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat public eficient.

Cablurile aeriene – de electricitate, telefonie şi internet, au fost introduse în subteran.

„Ştiu că a fost o perioadă foarte complicată, în care multă lume a fost nemulţumită pe parcursul derulării lucrărilor, aşa cum este şi firesc. E clar că atunci când ai obiective de investiţii care privesc infrastructura, când schimbi din temelii tot ceea ce înseamnă centrul istoric, produci şi deranj.

Toate cablurile au fost îngropate, ceea ce a schimbat total faţa acestei zone emblematice pentru municipiul Deva. A crescut suprafaţa de zonă verde. Sunt foarte mulţumit de lucrare, este de calitate şi sunt convins că toţi cei care vor veni în această zonă, şi nu mă refer doar la deveni, ci şi la cei din alte oraşe, se vor bucura de modul în care am reuşit să transformăm centrul istoric”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit autorităţilor, prin reproiectarea zonei s-a reuşit o creştere a suprafeţelor de spaţii verzi cu 30%, au fost amplasate bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi, iar accesul autovehiculelor a fost restricţionat, cu excepţia riveranilor.

Perioada de garanţie pentru acest obiectiv de investiţii este de 5 ani de la recepţia lucrărilor. Agerpres

sursa foto: Facebook / Florin Oancea


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Trageri și distrugeri de exploziv real în poligonul de la Micești. Acces restricționat în zonă timp de mai multe zile

Publicat

poligon-micesti-trageri

Trageri și distrugeri de exploziv real în poligonul de la Micești: accesul va fi restricționat în zonă timp de mai multe zile, au anunțat autoritățile. 

Accesul populației va fi interzis în proximitatea zonei militare rescticționate a poligonului, pe drumurile de acces și pe...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De la 1 octombrie, inculpații aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice

Publicat

De la 1 octombrie, inculpaţii aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice. Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care dă posibilitatea monitorizării cu brăţări electronice şi în cazul persoanelor aflate sub control judiciar sau arest la domiciliu, dar şi pentru persoanele eliberate condiţionat şi care au anumite restricţii.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fost candidat la Primăria Cetatea de Baltă, bătut de un angajat al instituției. Polițiștii au deschis un dosar penal

Publicat

Fost candidat la Primăria comunei Cetatea de Baltă, bătut de un angajat al instituției. Valer Țetcu, fost candidat AUR la Primăria comunei Cetatea de Baltă, a fost bătut de angajat al instituției, în timp ce se afla în mașina personală, pe o pășune. Agresiunea s-a petrecut marți, 11 iunie, în jurul orei 21:20. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Aeroportul Cluj a scos la licitație un spațiu comercial în Terminalul plecări Schengen. Are 160 de metri pătrați

Publicat

Aeroportul Cluj închiriază un spațiu destinat desfăşurării activităţii de comercializare de produse în regim Retail – Tip Duty Paid.

Acesta este amplasat în Terminalul de pasageri plecări Schengen și se va…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe