Covasna
FOTO: Au început lucrările pentru construcția unui pod pietonal și de biciclete peste râul Olt. Precizările Primăriei Sfântu Gheorghe

Joi, 10 martie 2023, au început lucrările pentru construcția unui pod pietonal și de biciclete peste râul Olt.
Potrivit Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, joi a fost începută construcția unui nou pod pietonal și de biciclete peste râul Olt, ca parte a planului de mobilitate urbană.
Vechea trecere care făcea legătura între strada Nicolae Iorga și strada Mică devenise periculoasă şi a fost demolată.
Fundația și pilonii de susținere pentru noul pod sunt în curs de realizare.
sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


În zilele de vineri și sâmbătă va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe prima colectare de sticlă din anul 2023.
Potrivit Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, vineri şi sâmbătă, 31 martie și 1 aprilie, TEGA RT – SA organizează prima colectare de sticlă din acest an în Sfântu Gheorghe.
Vineri, între orele 12-19 și sâmbătă, între orele 10-19, locuitorii pot schimba 5 kg de sticle pentru o bere de 0,5 litri sau o apă minerală de 1 litru.
Locații
- Parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” (strada Stadionului)
- Lângă Penny Market
- Vechea fabrică de pâine de pe strada Kós Károly
- Vizavi de stația de autobuz din strada Gării
- Piața Calvin, parcare
- Depozitul de deșeuri din strada Energiei nr. 2.
sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe
Covasna
Broşură online de promovare a municipiului Târgu Secuiesc ca staţiune turistică de interes local

Autorităţile locale din Târgu Secuiesc au lansat o broşură online pentru promovarea localităţii ca staţiune turistică de interes local.
Viceprimarul localităţii, dr. Szilveszter Szabolcs, a declarat pentru AGERPRES că aceasta poate fi accesată în limbile română, maghiară şi engleză pe site-ul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Târgu Secuiesc, https://www.kezditour.info, şi cuprinde, printre altele, informaţii despre istoria şi particularităţile oraşului, atracţiile turistice şi posibilităţile de petrecere a timpului liber.
Printre acestea din urmă se numără Muzeul breslelor, centrele de echitaţie, plimbările cu balonul cu aer cald, pista de karting, precum şi unul dintre cele mai vechi ateliere de turtă dulce din zonă.
Municipiul Târgu Secuiesc a primit la finele anului trecut statutul de staţiune de interes local, printr-o hotărâre de Guvern, alături de alte 34 de localităţi din ţară, printre care şi două din judeţul Covasna: Bicfalău şi Barcani.
Autorităţile locale sunt de părere că acest statut va genera un aflux mai mare de turişti şi va contribui la atragerea mai multor investitori în această zonă.
Târgu Secuiesc, aflat pe drumul ce leagă Moldova de Ardeal, este supranumit şi „oraşul breslelor”, pentru că, pe vremuri, era unul dintre cele mai importante centre meşteşugăreşti din regiune.
Broşură online de promovare a municipiului Târgu Secuiesc ca staţiune turistică de interes local. De ce este unic în România municipiul Târgu Secuiesc
În oraş existau 11 bresle, primele apărute la sfârşitul secolului al XVI-lea, printre acestea numărându-se tăbăcarii, cizmarii, cojocarii, fierarii, croitorii, turtarii, măcelarii, pălărierii şi tâmplarii.
Lucruri pe care ei le-au folosit cândva sunt expuse astăzi la Muzeul breslelor din localitate.
În anul 1834 un incendiu puternic a distrus aproape trei sferturi din oraş, dar acesta a renăscut, locul căsuţelor din lemn ale meşteşugarilor fiind luat treptat de casele din piatră, etajate, ale negustorilor, cu balcoane elegante din fier forjat, care pot fi văzute şi astăzi pe cele patru laturi ale pieţei centrale.
Printre cele mai frumoase clădiri se numără fosta Casă de Economii, ce găzduieşte astăzi sediul Primăriei, dar şi Casa de Cultură, aflată în imediata vecinătate, fostă cafenea şi hotel, care are o sală de spectacole ce păstrează intacte stilul şi farmecul de acum o sută de ani.
Municipiul Târgu Secuiesc este unic în România prin faptul că din centrul acestuia pornesc, asemenea razelor soarelui, peste 70 de străduţe înfundate, denumite curţi, ce nu poartă nici astăzi un nume, fiind doar numerotate, iar fiecare dintre ele aparţinea pe vremuri câte unui meseriaş. Agerpres
Covasna
FOTO: Un bloc ANL cu 15 apartamente a fost finalizat în Târgu Secuiesc. Investiție de 1,3 milioane de euro

Un bloc cu 15 apartamente construit prin Agenţia Naţională de Locuinţe în municipiul Târgu Secuiesc a fost finalizat. Acesta rmează să fie predat beneficiarilor până la finalul verii, a declarat, luni, viceprimarul localităţii, dr Szilveszter Szabolcs.
Acesta a precizat că lucrările au durat aproape un an şi jumătate, iar investiţia s-a cifrat la 1,3 milioane de euro.
„Primăria s-a ocupat de amenajarea spaţiilor verzi, parcare şi racordarea la utilităţi. Blocul se află în apropierea Penny Market şi, cel mai probabil, locatarii se vor putea muta în luna august.
Noi am finalizat recepţia, iar în paralel primim dosarele din partea celor care vor să primească o locuinţă ANL”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului.
Dr Szilveszter Szabolcs a menţionat că pe lista de aşteptare sunt înscrişi circa 30 de solicitanţi, iar aceasta este în continuare deschisă.
Apartamentele ANL din Târgu Secuiesc au câte două camere fiecare, iar pentru acestea pot depune cereri tinerii până în 35 de ani care nu au avut şi nu au în proprietate o altă locuinţă. Solicitanţii vor fi departajaţi pe baza unei grile, fiind acordate puncte suplimentare tinerilor căsătoriţi care au copii şi studii superioare.
Informaţii complete privind actele necesare pentru întocmirea dosarelor, precum şi criteriile pe baza cărora va fi calculat punctajul pot fi găsite pe pagina de internet a Primăriei.
Autorităţile locale din Târgu Secuiesc au mai anunţat că luna aceasta au început lucrările de construcţie a unei creşe pentru 40 de copii, investiţia fiind finanţată prin Programul naţional de construire de creşe „Sfânta Ana”.
„Contractul a fost semnat în ianuarie a.c, iar în august sau cel târziu în septembrie va fi terminată, deci se va construi, într-adevăr, într-un timp record. Vrem ca la începutul noului an şcolar, în septembrie, să intre în circuit. Investiţia este de 2,5 milioane de euro”, a mai adăugat viceprimarul Szilveszter Szabolcs. Agerpres

Traficul rutier este blocat, joi la amiază, pe DN 11, în județul Covasna, după un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 11 Brașov-Târgu Secuiesc, în apropierea localității Chichiș, județul Covasna, s-a produs un accident.
În eveniment au fost implicate trei autovehicule, soldat doar cu pagube materiale.
Traficul rutier este oprit, pentru aproximativ 30 de minute, pe ambele sensuri de deplasare pentru a permite efectuarea cercetării la fața locului.