Connect with us

Eveniment

FOTO: Autorităţile au montat încă 25 de containere pentru sinistraţii din Aninoasa

Publicat


sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului - Județul Hunedoara

Vineri, 17 martie 2023, în oraşul Aninoasa, autoritățile au finalizat montajul pentru încă 25 de containere modulare în care vor fi relocate persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de cutremurul din luna februarie, din judeţul Gorj.

Amplasarea containerelor modulare a fost efectuată de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, la această acţiune fiind implicate mai multe unităţi teritoriale din ţară.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a verificat modul în care s-a derulat operaţiunea de montaj în ceea de-a doua bază de amplasare a locuinţelor modulare, aleasă de autorităţile locale.

„Amplasarea celei de-a doua baze pentru containerele modulare este o realizare pentru noi. Am discutat cu persoanele care au fost relocate în prima bază şi sunt conştient de faptul că nu este o situaţie plăcută, însă este o soluţie care îi ţine în siguranţă.

Vreau să mulţumesc Guvernului pentru toată implicarea, precum şi celor de la Rezervele Naţionale, care, în ultimele zile, au depus un efort considerabil pentru a amplasa aceste containere modulare.

Sunt profesionişti şi le transmit tot respectul meu pentru modalitatea în care îşi servesc ţara”, a spus prefectul judeţului Hunedoara.

În timpul vizitei de evaluare efectuate în Aninoasa, prefectul a fost însoţit de către deputatul Vetuţa Stănescu (PNL).

Cele două cutremure care au avut loc în luna februarie, în judeţul Gorj, au fost resimţite şi în Valea Jiului. Câteva sute de persoane care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa trebuie să fie evacuate din cauza stării de degradare în care se află imobilele, vechi de peste 100 de ani.

Primele 18 containere modulare au fost montate la Aninoasa spre sfârşitul lunii februarie, iar o parte din oameni s-au mutat deja în aceste locuinţe. Agerpres

sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului – Județul Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Scandal într-un catun izolat din Alba: Un bărbat trimis în judecată după ce și-a atacat soția cu un topor

Publicat

Un dosar de violență domestică a fost deschis după ce într-un cătun din Alba, un bărbat și-a lovit soția cu palma și toporul. Cazul va fi judecat de magistrații Judecătoriei Aiud. 

S-a întâmplat în luna mai a anului 2022, într-un cătun din Alba, care mai numără în jur de 40 de persoane. 

Mai exact, în satul Fața Pietrii. Atunci un scandal în familie a dus la deschiderea dosarului penal.

Atunci între bărbatul de 58 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi deținuți ai Penitenciarului Aiud care au atacat un coleg de celulă cu un cuțit, trimiși în judecată. Ce s-a întâmplat

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Doi foști deținuți ai Penitenciarului Aiud vor fi judecați pentru loviri sau alte violențe, după ce au bătut un alt coleg de celulă. Scandalul din celula penitenciarului a avut loc în data de 28 iunie 2020. 

Trimiterea în judecată are loc la mai bine de trei ani, de la bătaie. În data de 5 decembrie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

În documentele emise de Judecătoria Aiud este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Târg de Crăciun cu obiecte hand-made create de copiii instituționalizați din Cluj. Unde are loc și ce puteți cumpăra

Publicat

Un târg de Crăciun, cu lucrări create de copii instituționalizați, va fi organizat la Cluj-Napoca.

Târgul de lucrări hand-made va fi un bun prilej pentru beneficiarii din unitățile rezidențiale de a se simți…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Comunicat de presă: Gradul de absorbție al fondurilor europene gestionate de ADR Centru prin POR 2014-2020 a ajuns la 103%

Publicat

Conferința Regională „Dezvoltarea Regiunii Centru cu fonduri europene. Perspective de viitor” s-a desfășurat în 7 și 8 decembrie în județul Alba. Organizat în sistem mixt, în prima zi cu prezență fizică și în a doua zi exclusiv online, evenimentul coordonat de ADR Centru a reunit în cadrul unui Complex hotelier din vecinătatea municipiului Alba Iulia aproape 150 reprezentanți ai autorităților publice locale, ai ONG-urilor și ai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe