Connect with us

Eveniment

FOTO: Autorităţile au montat încă 25 de containere pentru sinistraţii din Aninoasa

Publicat


sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului - Județul Hunedoara

Vineri, 17 martie 2023, în oraşul Aninoasa, autoritățile au finalizat montajul pentru încă 25 de containere modulare în care vor fi relocate persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de cutremurul din luna februarie, din judeţul Gorj.

Amplasarea containerelor modulare a fost efectuată de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, la această acţiune fiind implicate mai multe unităţi teritoriale din ţară.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a verificat modul în care s-a derulat operaţiunea de montaj în ceea de-a doua bază de amplasare a locuinţelor modulare, aleasă de autorităţile locale.

„Amplasarea celei de-a doua baze pentru containerele modulare este o realizare pentru noi. Am discutat cu persoanele care au fost relocate în prima bază şi sunt conştient de faptul că nu este o situaţie plăcută, însă este o soluţie care îi ţine în siguranţă.

Vreau să mulţumesc Guvernului pentru toată implicarea, precum şi celor de la Rezervele Naţionale, care, în ultimele zile, au depus un efort considerabil pentru a amplasa aceste containere modulare.

Sunt profesionişti şi le transmit tot respectul meu pentru modalitatea în care îşi servesc ţara”, a spus prefectul judeţului Hunedoara.

În timpul vizitei de evaluare efectuate în Aninoasa, prefectul a fost însoţit de către deputatul Vetuţa Stănescu (PNL).

Cele două cutremure care au avut loc în luna februarie, în judeţul Gorj, au fost resimţite şi în Valea Jiului. Câteva sute de persoane care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa trebuie să fie evacuate din cauza stării de degradare în care se află imobilele, vechi de peste 100 de ani.

Primele 18 containere modulare au fost montate la Aninoasa spre sfârşitul lunii februarie, iar o parte din oameni s-au mutat deja în aceste locuinţe. Agerpres

sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului – Județul Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, PENSIONAT prin decret prezidențial

Publicat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 31 martie 2023, mai multe decrete, printre care și cel de eliberare din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a doamnei Crăciunescu Leontina, scrie Agerpres.

klaus iohannis

Decrete semnate:

Decret privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a doamnei Crăciunescu Leontina – pensionare;

Decret privind promulgarea Legii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Dosar penal în cazul câinelui spânzurat la ferma din Sânmartin. ”Infracțiunea de ucidere a animalelor, cu intenție”

Publicat

Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Cluj au fost sesizați la începutul săptămânii despre faptul că într-un adăpost de animale, la o fermă situată în extravilanul comuna Sânmărtin, ar fi fost găsite 4 cadavre de animale, respectiv 3 bivoli și un câine, informează polițiștii.

”În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat în locația menționată, unde au efectuat cercetări și au identificat cadavrele a 3 bivoli și a unui câine, care se afla atârnat cu o sfoară de gardul adăpostului.

Citește și VIDEO. Imagini cu IMPACT emoțional. Câine SPÂNZURAT și animale în PUTREFACȚIE la o fermă de lângă Gherla

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului din Cluj-Napoca. Se forează pentru expertizare tehnică din cauza apariției unor FISURI

Publicat

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Citește și: VIDEO FOTO. Strada Uliului din Cluj-Napoca o ia la vale. Groapă pe strada Alexandru Donici. Locuitorii sunt furioși și speriați

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Un șofer clujean nu a oprit la bariera de pe Tăietura Turcului. A rămas fără permis pe 3 luni și a fost amendat cu 1305 lei

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au aplicat, vineri, o amendă în valoare de 1305 lei, unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Cluj-Napoca, care la data de 29 martie a.c., în jurul orei 13,45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tăietura Turcului, nu a respectat obligația de a opri la trecerea la nivel cu cale ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre, zona fiind semnalizată corespunzător.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus, conform legii, reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe