Connect with us

Eveniment

FOTO: Bebeluș născut în ambulanța SMURD în drum spre spital, în județul Sibiu

Publicat


Un bebeluș s-a născut într-o ambulanță SMURD, în drum spre spital, sâmbătă după-amiază. Evenimentul a avut loc în județul Sibiu.

Potrivit ISU Sibiu, paramedicii SMURD sibieni (Punctul de lucru Dumbrăveni), plutonier major Ciuntu Rareș , sergent major Savu Larisa și plutonier adjutant Rotar Marius au primit în cursul zilei de sâmbătă, 5 februarie, o nouă misiune pentru acordarea de asistență medicală unei viitoare mămici din localitatea Mălâncrav, comuna Iacobeni.

Evoluția rapidă a travaliului a determinat producerea nașterii în momentul sosirii echipajului la fața locului.

Secundele erau esențiale și fiecare moment influența evoluția stării de sănătate a mamei și a noului-născut.

Cum s-a întâmplat

„Pe timpul deplasării, parcă presimțind ceea ce va urma, plutonier major Ciuntu Rareș, cel care coordona echipajul a înștiințat și discutat cu medicul din dispeceratul 112.

Experiența de peste 15 ani ca paramedic l-a determinat pe Rareș să-și coordoneze echipajul ca un bun profesionist iar cu toții au fost norocoși să aibă în echipaj și o femeie ( sergent major Savu Larisa) care a fost suport moral pentru tânăra mămică (21 ani).

sibiu paramedic

Totul a decurs contratimp iar copilul (o fetiță) și mama lui au ajuns în siguranță la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului municipal Mediaș unde medicii erau pregătiți să le ofere sprijin suplimentar.

Cuvintele de mulțumire, emoția și fericirea mămicii au venit ca o recompensă morală imensă pentru întregul echipaj.

Alături de mulțumiri, proaspăta mămică a decis în semn de apreciere și respect pentru salvatori, ca fiica ei să poarte prenumele paramedicului Larisa Savu.

Felicitări, dragi colegi!

O nouă misiune inedită, a doua în acest an și o nouă viață s-a născut în siguranță datorită vouă!” au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi închis pentru agrement în perioada 20-21 aprilie. Se desfășoară o competiție de polo

Publicat

Primăria Alba Iulia anunță că în perioada 20-21 aprilie bazinul olimpic va fi înschis pentru agrement și cursuri înot.

”Bazinul olimpic Alba Iulia va fi închis pentru agrement și inițiere înot de sâmbătă (20.04.2024) până duminică (21.04.2024) ora 14.00.

Turneu POLO Cupa Apulum”, este anunțul primăriei.

Din 8 aprilie, a început și programul de inițiere înot pentru elevii din clasele I din școlile municipiului Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Stâlpi strâmbi pe str. Iuliu Maniu Cluj-Napoca. Au fost loviți de mașinile intrate pe pietonală și vor fi înlocuiți

Publicat

Peste 10 stâlpi de iluminat montați pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca vor fi înlocuiți după ce au fost loviți de mașinile de utilități care au circulat în zonă și au fost strâmbați.

Un clujean a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Amenzi majorate și sancțiuni penale pentru centrele de servicii sociale neautorizate. Noua lege a fost promulgată

Publicat

Noua lege ce aduce modificări importante în sistemul de asistență socială a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Sunt prevăzute amenzi mai mari, dar și sancțiuni penale în unele cazuri

„Legea a fost gândită să îmbunătățească protecția beneficiarilor. Atât în privința standardelor pe care furnizorii de servicii sociale trebuie să le îndeplinească, cât și în privința finanțării”, a declarat Simona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi de peste 65.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Sute de mașini și persoane verificate

Publicat

Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 65.000 de lei, în cadrul acțiunilor în sistem integrat, derulate în ultimele 24 de ore. Au fost verificate sute de mașini și persoane.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate în 16 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 423 de persoane. De asemenea, au fost verificate 269 de autovehicule.

Au fost constatate 234 de abateri de natură…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe