Connect with us

Alba

FOTO: Bogățiile Toamnei la Blaj. Producătorii de pe Valea Târnavelor, premiați pentru calitatea produselor agroalimentare

Publicat



Cea de-a XXI-a ediție a evenimentului „Bogățiile Toamnei la Blaj” a avut loc duminică, în Piaţa Mare Agroalimentară din municipiu.

Autoritățile au premiat și în acest an hărnicia, tradiția și calitatea produselor agroalimentare, adevărate surse de sănătate pentru locuitorii din zona Blaj. 

Aproximativ 70 de producători agricoli de pe Valea Târnavelor au participat la tradiţionalul concurs de standuri și au prezentat cele mai frumoase produse din recolta anului 2021.

 

Pentru calitatea produselor lor, frecvenţa cu care  îşi comercializează produsele în pieţele din Blaj, suprafaţa cultivată, dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul, producătorii agricoli au fost recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii.

Organizatorii au pregătit pentru această sărbătoare şi un program de muzică populară, susţinut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba și de invitații speciali: Ionuț Fulea, Traian Jurchela și Mariana Anghel.

Pe scena din Piața Mare Agroalimentară au mai urcat soliștii Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Maria Filimon și Floricica Moga.

Evenimentul a fost organizat cu respectarea…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea de weekend în Alba 17-19 mai: O zi mai răcoroasă, apoi cald. Câteva ploi și furtuni. Prognoza meteo în localități din județ

Publicat

Vremea de weekend în Alba. Temperaturile scad ușor vineri, apoi se încălzește până la maxime de 27 de grade Celsius. Sunt anunțate însă câteva reprize de ploi scurte sau chiar furtuni.

Vineri maximele vor fi între 18 și 20 de grade Celsius, iar la munte de 12-13 grade.

De sâmbătă se încălzește, iar duminică vir fi 26-27 de grade Celsius.

Dacă în prima zi de weekend vor fi averse mai ales în zona montană, în celelalte două precipitațiile se extind și la altitudini mai mici. La munte sunt anunțate furtuni.

Vremea de weekend 17-19 mai, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Terenurile pe traseul fostei Mocănițe la Alba Iulia, trecute în administrarea municipiului. Hotărâre la Guvern, pentru investiții

Publicat

Terenurile pe traseul fostei Mocănițe la Alba Iulia, inclusiv aleea de pe strada Octavian Goga, intră în administrarea municipiului. Hotărârea a fost aprobată joi de Guvern. Primăria intenționează să modernizeze zona.

Prin HG aprobat de Guvern se aprobă trecerea suprafeței de 94.118 mp din domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” S.A., în domeniul public al municipiului Alba Iulia, județul Alba.

Condiția este realizarea de către administrația locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Impozit de 70% de la 1 iulie, pentru o anumită categorie de români. Ce trebuie să faci dacă ești în această categorie

Publicat

Impozit de 70% de la 1 iulie, pentru o anumită categorie de români. Este vorba despre persoanele fizice care nu și-au declarat veniturile corect.

Acestea pot intra în vizorul inspectorilor ANAF de la 1 iulie 2024, când banii din surse neidentificate pot fi impozitați cu 70%.

Legea se va aplica de la 1 iulie, însă nu vizează momentul obținerii veniturilor și nici pe cel al începerii controlului, ci momentul emiterii deciziei de impunere, atrag atenția specialiștii Deloitte.

Este vorba despre veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO: Târgul Ofertelor Educaționale la Alba Iulia. Specializări și condiții pentru elevii care aleg învățământul profesional

Publicat

LIVE VIDEO: Târgul Ofertelor Educaționale la Alba Iulia. Elevii din Alba au oportunitatea, în perioada 16-17 mai, să afle posibilitățile de continuare a studiilor în licee tehnologice. De asemenea, se pot întâlni cu reprezentanții firmelor care caută angajați specializați.

În Piața Cetății din Alba Iulia se desfășoară Târgul Ofertelor Educaționale. Participă 16 licee tehnologice din Alba și 22 de companii.

Învățământul profesional este organizat pentru o perioadă de trei ani.

Învățământul profesional și dual. Condiții și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe