Eveniment
FOTO: Bogdan Lobonț, fostul portar al echipei naționale, devine „Cetățean de onoare” al municipiului Hunedoara

Bogdan Lobonț, fostul portar al echipei naționale de fotbal, a fost acordat sâmbătă titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Hunedoara. Acest oraș este locul în care a crescut și unde a început cariera sa de fotbalist, jucând pentru echipa locală, Corvinul.
Titlul a fost conferit cu unanimitate de voturi în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local Hunedoara, la care a fost prezent şi unul dintre antrenorii lui Bogdan Lobonţ din perioada junioratului său la Corvinul, Ioan Bucur, alături de foştii fotbalişti Romulus Gabor, Ioan Petcu şi Dorin Nicşa.
La momentul conferirii titlului de „Cetăţean de onoare”, Bogdan Lobonţ a declarat că a fost chiar mai emoţionat decât la meciul său de retragere, din 2018.
„E dificil puţin, pentru că văd atâtea persoane minunate aici în sală, persoane care şi-au pus amprenta asupra a ceea ce sunt în primul rând ca om, apoi ca sportiv. Vreau să le mulţumesc tuturor.
Apreciez foarte mult energia, timpul, răbdarea pe care aţi avut-o cu mine. Toată munca voastră a făcut ca eu să fiu persoana de astăzi. Acest titlu de ‘Cetăţean de onoare’ vi se datorează, în mare parte, dumneavoastră”, a spus sportivul.
La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a arătat că fiecare „Cetăţean de onoare” al oraşului poate servi drept model, iar în această categorie se numără şi Bogdan Lobonţ.
„Hunedoara a încercat de fiecare dată să îşi respecte valorile.
Astfel de oameni sunt un model şi pentru noi, ca adulţi, dar şi pentru copii. Bogdan Lobonţ a reprezentat Hunedoara la cel mai înalt nivel posibil”, a afirmat edilul local.
Născut pe 18 ianuarie 1978 la Hunedoara, Bogdan Lobonţ se numără printre numele mari oferite fotbalului românesc de Corvinul Hunedoara, club pentru care a debutat, la nivel de seniori, în 1995, pe când avea 17 ani.
Lobonţ a jucat la Rapid şi Dinamo Bucureşti, iar în plan internaţional la Ajax Amsterdam, Fiorentina şi AS Roma, unde a rămas până la finalul carierei sale, timp de nouă sezoane. În total, portarul hunedorean a adunat peste 300 de meciuri la echipele de club.
A debutat la Naţională în 1998, unde a avut 86 de selecţii, întinse pe 20 de ani, cu unele perioade de întrerupere.
Bogdan Lobonţ s-a retras din activitate în anul 2018. Agerpres
sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Alba
Autoritățile își asumă riscuri în materia GDPR prin folosirea WhatsApp. RAPORT al Autorității naționale de supraveghere

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) avertizează autoritățile și instituțiile publice asupra riscurilor privind utilizarea WhatsApp.
În raportul de activitate aferent anului 2022, autoritatea subliniază necesitatea respectării GDPR și a menționat cazul Cambridge Analytica ca exemplu de riscuri în folosirea aplicațiilor de acest tip.
„Unele autorități și instituții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Atenție șoferi: restricții de circulație pe Autostrada A10, în zona Aiud, până pe 15 octombrie. Se efectuează lucrări de reparații

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a anunțat că în perioada 1 – 15 octombrie vor fi instituite restricții de circulație pe Autostrada A10, sensul Turda – Aiud, în zona Aiud.
Potrivit drumarilor, se vor efectua lucrări de reparații rosturi de dilatație pod între km 49+430 și km 49+580, calea 2.
Circulația se va desfășura pe banda II, cu restrictii de viteză.
„Vă rugăm să circulați cu atenție în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Cea de-a 14 ediție a Congresului de Stomatologie Transilvania va avea loc în perioada 12-14 octombrie la Cluj-Napoca.
„Dragi colegi, a mai trecut un an și a mai venit o toamnă frumoasă. Așa că este timpul să…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Alba, pe locul trei la nivel național în privința numărului de kilometri de autostradă. Legătura cu PIB-ul pe cap de locuitor

Județul Alba este pe locul al treilea la nivel național în ceea ce privește numărul de kilometri, iar economiștii din Cluj au descoperit o legătură între infrastructură și producția pe cap de locuitor.
PIB-ul pe cap de locuitor este cu 25% mai mare în județele care au cel puțin un tronson de autostradă față de județele fără autostradă, iar dacă includem în ecuație și municipiul București, diferența este de +36%, arată…
Citește mai mult pe Alba24.ro