Connect with us

Alba

FOTO Bostaniada de la Pianu de Jos: Cei mai frumoși bostani decorați de cei mici, expuși la Festivalul Armonii și Gusturi

Published

on



Bostani mari, mici, grași sau lungi. De toate felurile au fost prezenți duminică, la târgul de la Pianu de Jos. Însă nu au fost doar niște bostani simpli, ci niște bostani la care s-a muncit din greu. Este vorba despre o expoziție de bostani colorați, îmbrăcați, sau transformați în diferite personaje. 

De la bostani zâmbitori, la bostani veverițe, bostani înfricoșători sau chiar bostani case de locuit, toți au prins forma imaginației celor mici. 

Deoarece de la ei a plecat acest concept. Este vorba…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Superstiții de Sfânta Parascheva 2024: Ce nu ai voie sa faci în 14 octombrie. Este sărbătoare mare pentru toți românii

Published

on

Credincioșii ortodocși sărbătoresc pe 14 octombrie pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, un simbol al curățeniei, rugăciunii și faptelor bune, cunoscută popular ca „Sfânta Vineri de Toamnă”. În această zi se ţine post, nu se munceşte şi în tradiția românească este ziua în care se prezice starea vremii.

Sfânta Parascheva – ”Luminătoarea Moldovei”

Cunoscută drept „Luminătoarea Moldovei”, Sfânta Parascheva aduce credincioșilor speranța biruinței asupra ispitelor și necazurilor, prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Bărbat, condamnat pentru evaziune fiscală la Tribunalul Alba după ce a vândut 60 de mașini second-hand. Ce prejudiciu a cauzat

Published

on

Un bărbat care timp de patru ani a vândut mașini second hand fără a plăti impozit la stat a fost condamnat de Tribunalul Alba. Acesta a ajuns în fața instanței pentru evaziune fiscală. 

Mai exact, din 2019 și până în 2022, acesta a vândut 60 de mașini, operațiuni financiare pe care nu le-a declarat la ANAF. Drept urmare, când autoritățile au descoperit acest fapt i-au făcut un dosar penal care s-a transformat într-o trimitere în judecată, iar apoi într-o condamnare.

În data de 11 octombrie 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Portret de soldat: Colonelul Ilie Alexandru. De la elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, la comandantul ”Scorpionilor Negri”

Published

on

Portret de soldat: Colonelul Ilie Alexandru. De la elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, la comandantul ”Scorpionilor Negri”. Marcel Vișa îl detaliază pentru Forțele Terestre Române pe Colonelul Ilie Alexandru. 

Acesta îi face o scurtă prezentare de la primele momente în care s-a gândit la viața de soldat și până la conducerea unui batalion. Drumul coloneului a început la Alba Iulia, la Colegiul Național Militar.

Redăm mai jos rândurile scrise de Marcel Vișa.

Colonelul Ilie Alexandru, comandant…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VREMEA în Alba, în săptămâna 14-20 octombrie. Zile însorite, dar va fi mai frig. Prognoza meteo pe zile în localități din județ

Published

on

Vremea în Alba, în săptămâna 14-20 octombrie. Temperaturile scad în următoarele zile, în județ. De la maxime de 17 grade, luni, se va ajunge la doar 13 grade, spre weekend. Vor fi zile în general însorite.

Tot în a doua parte a săptămânii vor fi și minime negative. Va fi frig dimineața și noaptea.

La munte, maximele vor varia între 7 și 13 grade. Marți este posibil să plouă în zonele montane (Șugag, Oașa). În celelalte zone, cerul va fi mai mult noros.

Vremea în Alba, în săptămâna 14-20…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading