Connect with us

Eveniment

FOTO – Cămin nou nouț pentru studenți la Sibiu – ULBS a investit un milion de euro

Publicat



Studenții sibieni vor avea un nou cămin. Lucrările de reabilitare a Căminului Studențesc nr. 6 au fost finalizate. Investiția este de 1,3 milioane de euro.

Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare și a fost transformată într-un cămin modern, pentru studenți. Noul cămin studențesc este structurat pe 4 nivele (parter + 3 etaje) și dispune de un număr de140 de locuri de cazare, fiind amenajate 44 camere cu 3 paturi și 4 camere cu două paturi.

camin 6 scaled

”În acest moment, din cauza condițiilor de pandemie, regimul de cazare va fi de maxim două locuri în fiecare cameră”, a precizat directorul general administrativ al ULBS, ec. Vasile Moțoc.

Camin studentesc 6 1

Studenții vor avea la dispoziție în noul cămin, la fiecare nivel, câte o bucătărie complet utilată (veselă, mese, scaune, aragaze, cuptoare cu microunde și câte un frigider aferent fiecărei camere).

Camin studentesc 6 4Toate camerele au baie proprie, iar la două dintre nivele există spălătorii dotate cu mașini de spălat automate și uscătoare de rufe. Accesul în clădire se face pe baza cardului ULBS, căminul dispunând de conexiune la internet precum și de sistem de supraveghere video.

Camin studentesc 6 5

„Universitatea este în permanentă preocupare de a oferi studenților cele mai bune condiții atât de cazare cât și de învățământ/cercetare, iar finalizarea acestei noi inversiții reprezintă un pas deosebit de important pentru noi în modernizarea infrastructurii universitare”, a declarant prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul ULBS.

Camin studentesc 6 7

Lucrările efective de reabilitare au început în martie 2020 și au fost finalizate în decembrie 2020, primii studenți fiind cazați începând cu data de 11 ianuarie 2020.

Camin studentesc 6 6

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Pastorala de Paște 2024, ÎPS Irineu, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia. Mesaj despre credință, semnificațiile vieții și morții

Publicat

ÎPS Irineu, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, transmite mesajul de Paște 2024, pentru credincioși. Acesta aduce aminte de semnificațiile credinței, ale vieții și morții, dar și de importanța ajutorului pentru cei bolnavi.

”Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este biruinţa Sa asupra păcatului neascultării lui Adam, prin care a intrat în lume moartea (cf. Rom. 5, 12).

Descriind biruinţa Fiului lui Dumnezeu asupra morţii şi asupra iadului, Sfântul Ioan Gură de Aur exclamă:

„Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pompier de la ISU Cluj, alpinist de intervenție. S-a clasat pe locul 4 la un concurs internațional în Spania

Publicat

Un pompier de la ISU Cluj, plutonierul major Raul Oltean, subofițer operativ la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca, a ocupat locul 4 la competiția internațională Rescue Great Day, desfășurată în Spania. Subofițerul face…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

AIAS investighează accidentul aviatic produs duminică, la Vurpăr, în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni

Publicat

AIAS investighează accidentul aviatic produs la Vurpăr. Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a anunțat că investighează evenimentul de aviație civilă produs în data de 28 aprilie, în zona localității Vurpăr. 

Potrivit AIAS, duminică, 28 aprilie, în jurul orei locale 18:10, autoritatea a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă în zona localității Vurpăr, din județul Alba, în care a fost implicată o aeronavă tip Apollo Fox, înmatriculată YR-5347, care după aterizare a capotat.

Vezi și

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă PRELEVARE de organe

Publicat

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă prelevare de organe. Este vorba de ficat, rinichi și cornee de la o pacientă aflată în moarte clinică.

„Cu puțin timp înainte de Sărbătorile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe