Connect with us

Eveniment

FOTO: Credincioși cu mască în Catedrală la Sibiu – Preoții în frunte cu Mitropolitul nu au avut

Publicat


Zeci de credincioși au participat, duminică, la Liturghie, în interiorul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. Cu toții au purtat mască de protecție și au respectat distanțarea socială. În schimb, mai mulți preoți, dar și Mitropolitul Ardealului, au fost surprinși că nu respectau măsurile impuse de autorități în perioada stării de alertă. catedrala masca9 scaled

catedrala masca6 scaled

„În Duminica dinaintea praznicului Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a liturghisit la Catedrala mitropolitană din Sibiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. conf. univ. dr. Daniel Buda, cadre didactice din cadrul aceleiaşi facultăţi şi slujitori ai locaşului de cult”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

catedrala masca2 scaled Din imaginile publicate reiese că toți credincioșii care au participat la slujbă au respectat măsurile impuse de autorități în perioada stării de alertă. „Un număr limitat de credincioşi a avut acces în Catedrala mitropolitană în timpul Sfintei Liturghii, pentru a se păstra distanţa de siguranţă şi a se respecta celelalte măsuri de prevenire a infectării cu virusul Sars-Cov 2”, se mai arată pe site-ul Mitropoliei.

Însă, se pare că mai mulți preoți, dar și mitropolitul ÎPS Laurențiu Streza, nu au respectat măsurile în vigoare. Potrivit imaginilor, aceștia nu au purtat masca de protecție în interiorul Catedralei, chiar dacă aceasta este obligatorie.

catedrala masca4 scaled catedrala masca1 scaled

Ce spune Poliția

Polițiștii sibieni spun că toți preoții care nu au respectat măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus vor fi reinstruiți privitor la obligațiile pe care le au în această perioadă.

„Având în vedere imaginile puse la dispoziție de dvs., vom proceda la reinstruirea preoților care au participat la această ceremonie religioasă vizavi de obligațiile pe care le au pe perioada stării de alertă sanitară în vederea prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS COV 2. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea noastră, iar aceste acțiuni sunt derulate exclusiv pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Nu este pentru prima dată când nu sunt respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19 în Catedrala Mitropolitană. Zeci de călugări și călugărițe, dar și Mitropolitul Ardealului, au participat la un eveniment fără să poarte mască. DETALII AICI. 

Sursa foto: Mitropolia Ardealului

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

Citește mai departe