Connect with us

Eveniment

FOTO: Cum arată primul autobuz electric care va circula pe străzile din Târgu Mureș

Publicat


Miercuri, 4 august, a sosit primul autobuz electric din cele 32 destinate transportului public din Târgu Mureș. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Soos Zoltan.

Totodată, parcul auto al societăţii locale de transport public urmează să fie completat în acest an şi cu încă 15 autobuze electrice.

„A sosit primul autobuz electric, iar la sfârşitul săptămânii trecute au fost livrate deja staţiile electrice, ceea ce înseamnă 36 de staţii de încărcare electrică. Şi asta se încadrează în proiectul nostru de reabilitare, modernizare a transportului public a oraşului.

Cu alte cuvinte, Târgu Mureş cu acest pas a intrat în secol 21 (…) Una dintre priorităţile noastre este ca transportul în comun să fie modernizat sută la sută până la sfârşitul mandatului meu, respectiv să începem să punem în funcţiune ceea ce se doreşte de 20 de ani, transportul public în zona metropolitan”, a declarat Soos Zoltan.

Până cand promite primarul că va moderniza parcul auto

Viceprimarul Portik Vilmos a declarat că noile autobuze vor circula în oraş după ce infrastructura de încărcare va fi funcţională. 

„În contract este menţionat că anul acesta toate aceste autobuze trebuie livrate, aşteptăm ca săptămâna viitoare să mai vină trei sau patru, însă depinde de fabricant câte autobuze poate să livreze în fiecare săptămână. Nu ştiu dacă va livra în fiecare săptămână, dar până în noiembrie trebuie să fie livrate aproape toate cele 32 de autobuze”.

„Până acum 32 de staţii de încărcare lente au fost livrate, se află la Autobaza Transport Local şi patru staţii de încărcare rapide, la fel câteva piese trebuie să ajungă, dar între timp am fi dorit să anunţăm şi târgumureşenii să afle de la noi că se fac lucrările, că sunt deja autobuze sau este măcar un autobuz aici în Târgu Mureş”, a spus Portik Vilmos.

Viceprimarul estimează că după luna noiembrie o parte a acestor autobuze ar putea circula la Târgu Mureş, însă până atunci se derulează procedurile de înmatriculare ale maşinilor şi lucrările de modernizare ale autobazei, precum şi testarea noilor echipamente.

Acesta a mai precizat că, tot în acest an, în oraş vor ajunge şi alte 15 autobuze electrice, fiind vorba de un model cu o lungime de 10 metri.

Agerpres

Sursă foto: Facebook Primăria Târgu Mureș


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cod galben de vreme rea în Alba și alte județe. Vânturi puternice și ploi

Publicat

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil joi și în județul Alba. Sunt anunțate ploi și intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. 

Viteza vântului ajunge în sudul județului Alba la 55 – 65 de kilometri la oră, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vdepășesc 90 de kilometri la oră.

O altă avertizare este valabilă până vineri. Se vor semnala…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe