Connect with us

Eveniment

FOTO: Cum arată primul autobuz electric care va circula pe străzile din Târgu Mureș

Publicat


Miercuri, 4 august, a sosit primul autobuz electric din cele 32 destinate transportului public din Târgu Mureș. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Soos Zoltan.

Totodată, parcul auto al societăţii locale de transport public urmează să fie completat în acest an şi cu încă 15 autobuze electrice.

„A sosit primul autobuz electric, iar la sfârşitul săptămânii trecute au fost livrate deja staţiile electrice, ceea ce înseamnă 36 de staţii de încărcare electrică. Şi asta se încadrează în proiectul nostru de reabilitare, modernizare a transportului public a oraşului.

Cu alte cuvinte, Târgu Mureş cu acest pas a intrat în secol 21 (…) Una dintre priorităţile noastre este ca transportul în comun să fie modernizat sută la sută până la sfârşitul mandatului meu, respectiv să începem să punem în funcţiune ceea ce se doreşte de 20 de ani, transportul public în zona metropolitan”, a declarat Soos Zoltan.

Până cand promite primarul că va moderniza parcul auto

Viceprimarul Portik Vilmos a declarat că noile autobuze vor circula în oraş după ce infrastructura de încărcare va fi funcţională. 

„În contract este menţionat că anul acesta toate aceste autobuze trebuie livrate, aşteptăm ca săptămâna viitoare să mai vină trei sau patru, însă depinde de fabricant câte autobuze poate să livreze în fiecare săptămână. Nu ştiu dacă va livra în fiecare săptămână, dar până în noiembrie trebuie să fie livrate aproape toate cele 32 de autobuze”.

„Până acum 32 de staţii de încărcare lente au fost livrate, se află la Autobaza Transport Local şi patru staţii de încărcare rapide, la fel câteva piese trebuie să ajungă, dar între timp am fi dorit să anunţăm şi târgumureşenii să afle de la noi că se fac lucrările, că sunt deja autobuze sau este măcar un autobuz aici în Târgu Mureş”, a spus Portik Vilmos.

Viceprimarul estimează că după luna noiembrie o parte a acestor autobuze ar putea circula la Târgu Mureş, însă până atunci se derulează procedurile de înmatriculare ale maşinilor şi lucrările de modernizare ale autobazei, precum şi testarea noilor echipamente.

Acesta a mai precizat că, tot în acest an, în oraş vor ajunge şi alte 15 autobuze electrice, fiind vorba de un model cu o lungime de 10 metri.

Agerpres

Sursă foto: Facebook Primăria Târgu Mureș


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

ANPC oferă sprijin celor care nu mai pot plăti rata la credit. Consultanță privind procedura de insolvență a persoanelor fizice

Publicat

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că sprijină persoanele fizice aflate în imposibilitate de plată a ratelor la credite, în contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioadă.

Prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.

Condițiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 și posibilitățile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară, au fost discutate miercuri, în cadrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Traficul rutier, supravegheat aerian. Guvernul cumpără două elicoptere pentru urmăriri, în cadrul proiectului HeliPol

Publicat

Traficul din România va fi supravegheat din elicoptere, care vor putea realiza și urmăriri în trafic ale șoferilor care nu respectă regulile. 

Guvernul are în acest sens un proiect de investiţii denumit „HeliPol”, în valoare de 293 de milioane de lei. Proiectul presupune achiziția a două elicoptere pentru Poliție, care vor fi dublate de 200 de unități de mobilitate terestre.

Un elicopter cu autonomie de zbor de cel puţin 120 de minute şi cel de-al doilea va putea zbura cel puţin 240 de minute.

Pe lângă unitățile terestre va exista și un hub satelitar, terminale VSAT şi autospeciale de comunicaţii.

Fiți la curent cu ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânărul pugilist Luca Petru Fățan de la CS Unirea Alba Iulia, în lotul României de la Campionatele Europene de Cadeți

Publicat

Luca Petru Fățan, pugilist legitimat la CS Unirea Alba Iulia și pregătit de către Andrei Dărămuș, face parte din lotul României care a făcut deplasarea în Turcia, la Erzurum, pentru a boxa la Campionatele Europene de Cadeți, au transmis reprezentanții clubului.

”Așa cum am mai spus, e un copil foarte bun, talentat, care dacă se va ține de muncă va ajunge departe. Sperăm să aducă o medalie! Sunt convins că nu va fi ușor deoarece va intra în ring cu cei mai buni, dar am mare încredere în el”, a transmis antrenorul Andrei Dărămuș.

Luca Petru, sportiv în vârstă de 14 ani care boxează la categoria de greutate 66 de kilograme, se află la lotul național sub coordonarea profesorului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

România, pe locul doi în TOP țări europene cu cele mai ieftine locuințe. Cel mai scump oraș nu este Capitala

Publicat

România rămâne printre statele europene cu cele mai ieftine locuințe și printre puținele țări în care cel mai scump oraș nu este Capitala.

România se află pe locul al doilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina, conform studiului Deloitte Property Index 2022, realizat în 23 de țări și 68 de orașe, cu un preț mediu de 1.266 de euro/mp, calculat pe baza datelor din principalele orașe din România.

Comparativ cu anul anterior, prețul mediu este mai mare cu 7,3%.

Printre statele de pe continent cu cele mai mici prețuri medii se mai află Serbia (1.520 euro/mp) și Portugalia (1.537 euro/mp).

Clasamentul pe orașe și accesibilitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe