Connect with us

Eveniment

FOTO: Cum va arăta noul Institut al Inimii din Târgu Mureş și când va fi gata. Valoarea proiectului, peste 100 de milioane euro

Publicat



Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a prezentat, joi, imaginea viitorului Institut al Inimii din Târgu Mureş, pentru care s-a obţinut o finanţare de aproape 105 milioane de euro, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), acesta fiind obiectivul situat pe primul loc din România în strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate.

„Deocamdată este doar pe hârtie şi sperăm ca în continuare să nu mai avem poticneli, pentru că ştim cu toţii că de multe ori se porneşte cu intenţii bune, cu entuziasm, cu bucurie la drum şi ne mai împotmolim, uneori se mai întâmplă.

Eu sper ca să fie un drum care să fie continuu şi atât licitaţiile care urmează şi toate aceste părţi de birocratice să fie fără poticneli. Mă bucur că deja avem o imagine asupra cum ar trebui să arate acest institut şi asupra poziţiei lui. Aşa cum am menţionat de mai multe ori, Institutul Inimii nu pleacă niciunde. Îşi face o casă nouă tot în apropierea spitalului, pentru că noi constituim o unitate funcţională alături de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Ne tratăm pacienţii împreună.

Sunt multe situaţii în care avem nevoie unii de ceilalţi, dar pe de altă parte, în acest moment, scopul principal al acestui obiectiv este de a creşte numărul de proceduri, de a creşte numărul de pacienţi care pot să beneficieze de proceduri de diagnostic şi tratament în bolile cardiovasculare şi nu doar să creştem acest număr”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de PNL Mureş.

Noul Institut al Inimii din Târgu Mureş va creşte cu 50% numărul de proceduri

Dr. Horaţiu Suciu a precizat că noul Institut al Inimii din Târgu Mureş va creşte cu 50% numărul de proceduri şi, în acelaşi timp, va asigura condiţii de tratament şi cazare demne de secolul 21.

„Deci avem o imagine cum ar trebui să arate, precum vedeţi proiectul se încadrează în planul urbanistic zonal al municipiului şi respectă delimitările respective. Este în parcul din faţa spitalului.

Acolo este un sens giratoriu, se va face şi un drum de acces pe sub liziera pădurii, către partea din spate a spitalului. Şi sunt convins că se va schimba complet în bine imaginea acestei părţi a oraşului nostru din toate punctele de vedere şi să nu uităm, în primul rând, în folosul pacienţilor cu boli cardiovasculare şi nu numai atât, ci şi în folosul specialiştilor noştri care vor putea să lucreze în nişte condiţii compatibile cu ceea ce trebuie să fie în vremurile noastre”, a subliniat dr. Suciu.

Proiectul, estimat să fie gata până la mijlocul anului 2026

Doctorul crede că proiectul se va finaliza până la mijlocul anului 2026 şi a apreciat sprijinul Ministerului Sănătăţii, a autorităţilor locale şi judeţene, precum şi susţinerea europarlamentarului Cristian Buşoi pentru acest proiect.


La conferinţa de presă de la sediul PNL Mureş au mai participat europarlamentarul Partidului Naţional Liberal, Cristian Buşoi, preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, prim-vicepreşedintele PNL Mureş, Mara Togănel şi preşedintele comisiei de sănătate din cadrul PNL Mureş, Ovidiu Butuc.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Miercurea Mare: Spălarea picioarelor, trădarea lui Iisus de către Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Miercurea Mare este o zi importantă în calendarul creștin ortodox și greco-catolic. Această zi cade în Săptămâna Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerată una dintre cele mai importante zile din perioada Paștelui.

În tradiția creștină, Miercurea Mare este asociată cu mai multe evenimente din viața lui Iisus Cristos, inclusiv trădarea lui Iuda și pregătirile pentru Paște.

Conform evangheliilor, Miercurea Mare este ziua în care Iuda a convenit să-l trădeze pe Iisus, fiind de asemenea asociată cu rugăciunea lui Iisus la Muntele Măslinilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Publicat

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala campionatului LNMB, în urma meciului jucat în deplasare cu FC Argeș, scor final 88-72.

U-BT Cluj-Napoca, echipa campioană a României, s-a calificat în finala ediției…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Povestea hoțului mascat pe bicicletă, care a spart un bar la Vințu de Jos. Toți banii furați i-a pierdut la pacanele la Alba Iulia

Publicat

Povestea hoțului mascat pe bicicletă. După ce a pierdut banii la jocuri de noroc, la barul de lângă Primăria Vințu de Jos, un tânăr în vârstâ de 20 de ani s-a gândit să îl spargă. Barul este situat în apropierea secției de poliției a comunei.

Cu banii furați, peste 8000 de lei a mers la un cazino. La Alba Iulia, unde i-a pierdut pe toți la păcănele. 

Este povestea, unui tânăr, Florin M.B., care recent a fost condamnat pentru furt calificat. Acesta a dat spargerea îmbrăcat în hainele în care a stat toată ziua în bar.

Însă s-a gândit că nu va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

PROGRAMUL cu publicul al primăriei Cluj-Napoca în perioada 01.05.2024-06.05.2024

Publicat

În perioada 01.05-06.05.2024, sediile primăriei nu vor asigura program cu publicul. Doar Compartimentul Decese din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor va funcționa în intervalul orar 08.30-13.30, cu excepția zilei de

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe