Eveniment
FOTO: Elemente de muniţie rămase nexplodate în urma conflagraţiilor mondiale, distruse de pirotehnişti, în Harghita

Mai multe elemente de muniţie rămase neexplodate în urma conflagraţiilor mondiale descoperite în ultimele trei luni pe raza judeţului Harghita au fost distruse, miercuri, în cadrul unei misiuni a pirotehniştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita
Potrivit ISU Harghita, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltul” al judeţului Harghita a efectuat, astăzi, 14.02.2024, prima misiune de distrugere din acest an a elementelor de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor militare, asanate pe raza județului, în ultimele 3 luni.
„Transportul elementelor de muniție și a materialelor exploziv-pirotehnice către poligonul amenajat pentru distrugere s-a efectuat cu autospeciala pirotehnică.
Totodată, la locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD.
Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunii, au fost implicate și câte un echipaj de jandarmi și polițiști, care au asigurat paza poligonului.
Operaţiunea a avut loc în poligonul din localitatea Tușnad, fiind executată de specialiștii pirotehnicieni din cadrul ISU Harghita.
Au fost distruse 6 elemente de muniţie (2 bombe de aruncător calibru 82 mm, o grenadă de mână defensivă şi trei ofensive), o parte dintre acestea aflându-se în stare de funcţionare şi având un grad ridicat de pericol pe timpul transportului şi manipulării acestora.
Misiunea a fost executată în condiţii de siguranţă maximă, perimetrul fiind asigurat de către echipajul de jandarmi, pe o rază de 1000 m de locul exploziei.
Le mulțumim tuturor celor implicați în derularea acestei misiuni și îi asigurăm de aceeași notă a profesionalismului în activitățile viitoare”, au mai transmis reprezentanții ISU Harghita.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Alba
VIDEO: Vidra, surprinsă pe camerele de monitorizare din Parcul Natural Apuseni. Un semn al unui ecosistem sănătos

Camerele de monitorizare amplasate în Parcul Natural Apuseni au surprins recent imagini rare cu o vidră (Lutra lutra) în habitatul său natural. Această specie discretă și jucăușă este un indicator al ecosistemelor sănătoase, prezența sa confirmând calitatea apelor și echilibrul biodiversității din zonă.
Vidra europeană este un mamifer semiacvatic cunoscut pentru agilitatea sa și comportamentul jucăuș. Prezența…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Schimbajre majoră la Facebook, anunțată de Meta. Este vorba de o secțiune care ajută utilizatorii să observe foarte rapid care sunt postările persoanelor apropiate.
Modul în care funcţionează fluxul principal nu se va schimba. Aplicația va grupa tot conţinutul creat de prieteni într-o categoria specială, potrivit about.fb.com, citat de Gândul, notează Mediafax.
Noua secțiune nu trebuie confundată cu fluxul care…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Contracte de transport public de persoane încheiate în sistem de urgență de CJ Alba. Traseele vizate

Consiliul Județean Alba încheie contracte în sistem de urgență pentru 32 trasee de transport public de persoane. Pentru unele nu au fost depuse oferte la licitații, iar în cazul altora nu a fost finalizată procedura până la 31 martie, termen limită de expirare a contractelor vechi.
Pentru servicii de ”Delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate, în aria teritorială de…
Citește mai mult pe Alba24.ro