Connect with us

Eveniment

FOTO: Elemente de muniţie rămase nexplodate în urma conflagraţiilor mondiale, distruse de pirotehnişti, în Harghita

PublicatMai multe elemente de muniţie rămase neexplodate în urma conflagraţiilor mondiale descoperite în ultimele trei luni pe raza judeţului Harghita au fost distruse, miercuri, în cadrul unei misiuni a pirotehniştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita

Potrivit ISU Harghita, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltul” al judeţului Harghita a efectuat, astăzi, 14.02.2024, prima misiune de distrugere din acest an a elementelor de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor militare, asanate pe raza județului, în ultimele 3 luni.

„Transportul elementelor de muniție și a materialelor exploziv-pirotehnice către poligonul amenajat pentru distrugere s-a efectuat cu autospeciala pirotehnică.

Totodată, la locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunii, au fost implicate și câte un echipaj de jandarmi și polițiști, care au asigurat paza poligonului.

Operaţiunea a avut loc în poligonul din localitatea Tușnad, fiind executată de specialiștii pirotehnicieni din cadrul ISU Harghita.

Au fost distruse 6 elemente de muniţie (2 bombe de aruncător calibru 82 mm, o grenadă de mână defensivă şi trei ofensive), o parte dintre acestea aflându-se în stare de funcţionare şi având un grad ridicat de pericol pe timpul transportului şi manipulării acestora.

Misiunea a fost executată în condiţii de siguranţă maximă, perimetrul fiind asigurat de către echipajul de jandarmi, pe o rază de 1000 m de locul exploziei.

Le mulțumim tuturor celor implicați în derularea acestei misiuni și îi asigurăm de aceeași notă a profesionalismului în activitățile viitoare”, au mai transmis reprezentanții ISU Harghita.

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

American Councils for International Education anunţă lansarea turului de studiu pentru studenți Elie Wiesel 2024. Criterii

Publicat

American Councils for International Education Romania invită studenţii, masteranzii și doctoranzii cetăţeni români cu vârste între 20 și 27 de ani să candideze pentru a participa la programul Elie Wiesel Study Tour care va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Protecția Consumatorilor anunță noi controale. Sfaturi la cumpărarea produselor alimentare în perioadele de caniculă

Publicat

Protecția Consumatorilor anunță noi controale. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va demara în perioada următoare acțiuni de control pentru supravegherea pieței produselor alimentare și a unităților de alimentație publică.

Protecția Consumatorilor anunță noi controale

Potrivit...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Un clujean candidează pentru șefia USR. Îi propune pe Gabriel Liiceanu președinte și pe Nicu Ștefănuță prim-ministru

Publicat

Un clujean și-a depus candidatura pentru președinția partidului, la alegerile ce vor avea loc la săptămâna viitoare.

Vasile Dincă, membru al USR Florești, s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte al…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Alegerile prezidențiale ar putea fi mutate din septembrie în decembrie. Motivul, explicat de președintele PNL, Nicolae Ciucă

Publicat

Alegerile prezidențiale ar putea fi mutate în luna decembrie a anului 2024, în loc de luna septembrie. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține mutarea alegerilor din septembrie, în decembrie. 

Ciucă a spus că principalele două motive pentru care PSD vrea alegerile...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe