Connect with us

Eveniment

FOTO: Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean” 2023, într-o localitate din județul Hunedoara

Publicatsura foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara

În acest weekend, într-o localitate din județul Hunedoara, a avut loc cea de a 42-a ediție a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean” 2023.

„Poienița Voinii a fost, la acest sfârșit de săptămână, gazda celei de 42-a ediții a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean”, un eveniment inițiat de îndrăgitul artist născut și crescut în aceste locuri, dar plecat mult prea repede dintre noi.

Întreaga comunitate locală și invitații săi de seamă l-au comemorat și i-au adus un omagiu omului și interpretului Drăgan Muntean, simbolul acestor locuri și ambasador al portului, tradițiilor și cântecului popular hunedorean.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, vicepreședintele Ion Bădin și administratorul public Costel Avram, alături de consilierii județeni Doinița Maria Bălănesc, Ramona Andreea Dobra și Bogdan Sever, au fost prezenți la evenimentele derulate pe parcursul zilei de duminică în memoria îndrăgitului interpret: Sfânta Liturghie și slujba de pomenire de la biserică, momentul comemorativ găzduit în curtea casei părintești și spectacolul de muzică populară de pe Dealul Cornetului.

Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, are grijă de Casa Memorială „Drăgan Muntean” și de zestrea valoroasă pe care locuința pădurenească o găzduiește în încăperile sale.

Sunt obiecte vechi păstrate cu grijă și colecționate cu trudă de către Drăgan Muntean, pe care le-a făcut cunoscute publicului sub forma unei colecții muzeale încă din timpul vieții sale.

Mulțumim Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara și primăriilor comunelor Bunila și Ghelari pentru organizarea impecabilă a acestui festival emblematic pentru județul Hunedoara”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Hunedoara.

sura foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi au dominat concursul de șah rapid de la Orăștie. Premiile

Publicat

Sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi au dominat concursul de șah rapid “Cupa Orăștie 800”.

Aproape 100 de participanți de toate vârstele au luat startul la competiție, sub privirile spectatorilor.

Șahiștii albaiulieni au obținut următoarele premii:

Citește mai departe

Alba

Cote pariuri alegeri la jumătatea campaniei. Cât câștigi dacă pariezi pe Pleșa, Vușcan sau alt candidat la Primăria Alba Iulia

Publicat

Cote pariuri alegeri la jumătatea campaniei. Casele de pariuri îl cotează drept favorit pe actualul primar Gabriel Pleșa, în ceea ce privește candidații la Primăria Alba Iulia.

Se află pe primul loc în cote alegeri la primărie, cu 1,25. Adică un câștig al celui care pariază pe acest candidat de doar 1,25 la fiecare leu. În clasament reprezintă cea mai mare încredere în șansa sa.

Pe...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

La Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia vor fi înființate două noi secții. Oportunități sportive pentru tinerii din oraș

Publicat

La Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia vor fi înființate două noi secții. Reprezintă oportunități sportive pentru tinerii din oraș.

În prezent, Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia are 20 ramuri sportive/ secții.

  • fotbal, polo, șah, natație, „sportul pentru toți”, kaiac-canoe, rugby, atletism, ciclism, tir cu arcul, handbal, baschet, judo, arte martiale,...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ce profit au făcut firmele foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă? Sunt cercetați de DNA sub control judiciar

Publicat

Firmele foștilor generali SRI Coldea și Dumbravă au înregistrat anul trecut profituri de milioane de lei din consultanță, potrivit datelor de pe portalul Termene.ro. Rata profitului acestor companii depășea 50%, ajungând în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe