Connect with us

Eveniment

FOTO: Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean” 2023, într-o localitate din județul Hunedoara

Publicat



sura foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara

În acest weekend, într-o localitate din județul Hunedoara, a avut loc cea de a 42-a ediție a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean” 2023.

„Poienița Voinii a fost, la acest sfârșit de săptămână, gazda celei de 42-a ediții a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean”, un eveniment inițiat de îndrăgitul artist născut și crescut în aceste locuri, dar plecat mult prea repede dintre noi.

Întreaga comunitate locală și invitații săi de seamă l-au comemorat și i-au adus un omagiu omului și interpretului Drăgan Muntean, simbolul acestor locuri și ambasador al portului, tradițiilor și cântecului popular hunedorean.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, vicepreședintele Ion Bădin și administratorul public Costel Avram, alături de consilierii județeni Doinița Maria Bălănesc, Ramona Andreea Dobra și Bogdan Sever, au fost prezenți la evenimentele derulate pe parcursul zilei de duminică în memoria îndrăgitului interpret: Sfânta Liturghie și slujba de pomenire de la biserică, momentul comemorativ găzduit în curtea casei părintești și spectacolul de muzică populară de pe Dealul Cornetului.

Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, are grijă de Casa Memorială „Drăgan Muntean” și de zestrea valoroasă pe care locuința pădurenească o găzduiește în încăperile sale.

Sunt obiecte vechi păstrate cu grijă și colecționate cu trudă de către Drăgan Muntean, pe care le-a făcut cunoscute publicului sub forma unei colecții muzeale încă din timpul vieții sale.

Mulțumim Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara și primăriilor comunelor Bunila și Ghelari pentru organizarea impecabilă a acestui festival emblematic pentru județul Hunedoara”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Hunedoara.

sura foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Incendiu de apartament pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca. Intervenția pompierilor

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin sâmbătă dimineață pentru a stinge un incendiu care a izbucnit în apartamentul unui bloc situat pe strada Aurel Vlaicu.

”Mai exact, flăcările se…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mâncare, de sărbători

Publicat

Masa de Paște 2024. În Sâmbăta Mare, în majoritatea gospodăriilor se gătește pentru masa de sărbători. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea sunt alese și pregătite pentru a fi servite familiei și oaspeților.

Nutriționiștii recomandă ca meniul de Paște să fie unul echilibrat, cu alternarea produselor din carne cu legumele. De exemplu, dacă se consumă drob/gușiță, sarmale, friptură, ciorba poate fi doar din legume. De asemenea, aperitivele pot fi din alimente ușoare.

Trebuie acordată atenție la cantitatea de mâncare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

Publicat

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemorează ziua în care Iisus a fost pus în mormânt. Este ultima zi din Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor.

Gospodinele pregătesc mâncarea pentru masa de sărbători şi fac ultimele retuşuri prin casă. 

Seara, credincioșii merg la biserică pentru a participa la slujba de Înviere.

Sâmbăta Mare. Semnificații pentru credincioși

În Sâmbăta Mare, se prăznuiește îngroparea Mântuitorului și pogorarea Sa la iad. Sâmbăta Mare este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

PASTORALA de Paști a mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuț

Publicat

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a transmis Pastorala la Învierea Domnului intitulată „Iubirea adevărată este jertfelnică”, scrisoare care va fi citită, duminică, în toate bisericile de pe raza Mitropoliei.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe