Connect with us

Eveniment

FOTO: Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean” 2023, într-o localitate din județul Hunedoara

Publicat


sura foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara

În acest weekend, într-o localitate din județul Hunedoara, a avut loc cea de a 42-a ediție a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean” 2023.

„Poienița Voinii a fost, la acest sfârșit de săptămână, gazda celei de 42-a ediții a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean”, un eveniment inițiat de îndrăgitul artist născut și crescut în aceste locuri, dar plecat mult prea repede dintre noi.

Întreaga comunitate locală și invitații săi de seamă l-au comemorat și i-au adus un omagiu omului și interpretului Drăgan Muntean, simbolul acestor locuri și ambasador al portului, tradițiilor și cântecului popular hunedorean.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, vicepreședintele Ion Bădin și administratorul public Costel Avram, alături de consilierii județeni Doinița Maria Bălănesc, Ramona Andreea Dobra și Bogdan Sever, au fost prezenți la evenimentele derulate pe parcursul zilei de duminică în memoria îndrăgitului interpret: Sfânta Liturghie și slujba de pomenire de la biserică, momentul comemorativ găzduit în curtea casei părintești și spectacolul de muzică populară de pe Dealul Cornetului.

Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, are grijă de Casa Memorială „Drăgan Muntean” și de zestrea valoroasă pe care locuința pădurenească o găzduiește în încăperile sale.

Sunt obiecte vechi păstrate cu grijă și colecționate cu trudă de către Drăgan Muntean, pe care le-a făcut cunoscute publicului sub forma unei colecții muzeale încă din timpul vieții sale.

Mulțumim Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara și primăriilor comunelor Bunila și Ghelari pentru organizarea impecabilă a acestui festival emblematic pentru județul Hunedoara”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Hunedoara.

sura foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO ȘTIREA TA: Un minor a fost filmat în timp ce fura energizante, dintr-un magazin din Alba Iulia

Publicat

Un video în care un minor a fost surprins în timp ce ar fi sustras mai multe doze de energizant dintr-un magazin din Alba Iulia, a fost făcut public pe un grup de Facebook. 

Mai exact, video-ul a fost postat pe grupul Părinți de Alba, o comunitate online cu peste 12.000 de membri. 

”Îi cunoaște cineva? Au furat energizante din magazinul Agra’s Ampoi 3 ( lângă fostul BT)”, a scris utilizatorul contului Mariana C., persoana care a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Incident la Liceul „Eugen Pora” din Cluj-Napoca. Elevii dintr-o clasă, evacuați după ce bateria unui telefon a luat foc

Publicat

Elevii unei clase a Liceului Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca au fost evacuați joi din sală, în urma unui incident care a avut loc în timpul unei ore.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe Ambulanță. Cum a reacționat echipajul

Publicat

Un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe ambulanță a fost condamnat la închisoare cu executare, de magistrații Judecătoriei din oraș. 

Mai exact, este vorba despre David T., un bărbat din Sebeș, care în timpul unei intervenții a echipajului, a devenit recalcitrant și l-a lovit pe unul dintre medicii sosiți la fața locului. 

În data de 20 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat pe bărbat, iar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Incendiu într-o localitate din Mureș: 150 de baloți de paie, cuprinși de flăcări. Intervin pompierii

Publicat

Un incendiu a izbucnit, joi după-amiază la 150 baloți de paie, într-o localitate din județul Mureș.

Potrivit ISU Mureș, pompierii Detașamentului Târnăveni și Punctului de Lucru Luduș, în colaborare cu SVSU Luduș, au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și două cisterne cu apă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul a 150 de baloți de fân depozitați în localitatea Chețani.

Echipajele actionează pentru localizarea incendiului, respectiv pentru înlăturarea pericolului de propagare a acestuia.

Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

Știre în actualizare

Citește mai departe