Connect with us

Alba

FOTO: Forțe noi la Jandarmeria Alba. Trei subofițeri, absolvenți promoția 2020, au depus jurământul la Alba Iulia

Publicat



Trei subofițeri jandarmi, absolvenți ai școlilor de profil, au fost repartizați recent la Jandarmeria Alba. Aceștia provin din județele Alba, Mehedinți și Maramureș.

Jandarmeria Alba și-a mărit rândurile cu trei subofițeri, absolvenți ai școlilor militare de subofițeri jandarmi Drăgășani și Fălticeni, promoția  decembrie 2020, transmite instituția, într-un comunicat.

?

Cei trei au depus jurământul militar vineri, 18 decembrie, la sediul Jandarmeriei din Alba Iulia.

Cei trei tineri, originari din județele Alba, Mehedinți și Maramureș, își vor pune bazele carierei și își vor aprofunda cunoștințele și deprinderile specifice acestei profesii,  în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

?

Sub tutela unor specialiști, pentru o perioadă de 6 luni, fiecare dintre subofițeri va putea să-și îmbogățească cunoștințele specifice structurilor operative ale unității, în cadrul programelor de pregătire bine structurate, destinate formării și pregătirii cadrelor militare. După această perioadă de tutelă, cei trei  vor intra pe deplin în sectorul operativ, participând alături de echipajele de jandarmerie la misiuni specifice postului, care presupun nu doar o bună pregătire, ci și muncă de echipă, devotament și răbdare, potrivit sursei citate.

?

Prim adjunctul Jandarmeriei Alba, locotenent-colonel Tudor-Gheorghe Pașca, le-a prezentat tinerilor semnificația jurământului militar.

“Dacă ați ajuns până aici, înseamnă ca v-ați dorit foarte mult și aveți calitățile necesare unui jandarm. Pregătirea dumneavoastră de specialitate se află doar la început. O să aveți ocazia ca în perioada următoare să învățați de la cei mai buni și sunt convins că în scurt timp o să fiți ca ei. Studiați, munciți, antrenați-vă zilnic, faceți-vă prieteni în rândul personalului nostru și, foarte important, nu uitați de părinți. Au fost alături de voi și într-o zi vor avea și ei nevoie de ajutorul vostru.

O să trebuiască să executați misiuni dificile și o să luați decizii nu întotdeauna ușoare. Decideți întotdeauna ținând cont de lege, de spiritul acesteia și, nu în ultimul rând, de cei 7 ani de acasă. Conducerea Jandarmeriei Alba, alături de întreg personalul instituției, va urează bun venit, mult succes în noua carieră care va stă în față, înțelepciune și putere de muncă!”, este mesajul prim-adjunctului Jandarmeriei Alba pentru cei trei absolvenți.

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Titularizare 2024: Peste 700 de candidați vor susține proba scrisă, în Alba. Rezultatele la inspecțiile la clasă și probele orale

Publicat

Titularizare 2024: Peste 700 de candidați vor susține proba scrisă, în Alba. Rezultatele la inspecțiile la clasă și probele orale au fost afișate vineri, 5 iulie.

139 de candidați sunt din seria 2024, pentru...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

6-7 iulie: Cupa României – Patrula Airsoft 2024, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Publicat

În weekendul 6-7 iulie, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se va desfășura Cupa României – Patrula Airsoft 2024. 

În acest stil, jucătorii trebuie să îndeplinească taskuri, să securizeze obiective și să ofere cel mai bun timp pe teren.

Este un eveniment la fel de intens precum...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Liceele tehnologice cu profil agricol vor putea beneficia de investiții finanțate de Ministerul Agriculturii. Care sunt criteriile

Publicat

Liceele tehnologice cu profil agricol vor putea beneficia de investiții finanțate de Ministerul Agriculturii. Guvernul a aprobat în ședința de joi, 4 iulie, metodologia privind susţinerea financiară, de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

BNR a redus dobânda de referință, pentru prima oară în ultimul an și jumătate. A scăzut și rata pentru facilitatea de creditare

Publicat

BNR a redus dobânda de referință, pentru prima oară în ultimul an și jumătate. Dobânda de politică monetară a fost redusă la nivelul de 6,75% pe an, de la 7% pe an, începând cu data de 8 iulie 2024, informează banca centrală.

Au fost menținute nivelurile actuale ale ratelor rezervelor...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate