Connect with us

Eveniment

FOTO: ”Grijă de Advent”. Pachete de Crăciun pentru peste 300 de vârstnici singuri din Miercurea-Ciuc

Publicat



Un număr de 325 de bătrâni singuri din Miercurea-Ciuc vor primi pachete de Crăciun, care au fost donate în cadrul unei colecte organizată de Primărie, în parteneriat cu Asociaţia de Întrajutoare Caritas Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez şi la care au participat părinţi şi elevi de la şapte şcoli gimnaziale din oraş.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat marţi, într-un live pe Facebook, că s-a încheiat campania de donare, iar ajutoarele trimise urmează să fie sortate şi apoi distribuite.

Elevii le-au scris bunicilor singuri, care nu au pe nimeni alături de sărbători

Părinţii elevilor de la şcolile gimnaziale din Miercurea-Ciuc au fost rugaţi, la sfârşitul lunii noiembrie, să pregătească alimente neperisabile pentru bătrânii singuri din oraş, iar copiii au fost îndemnaţi să realizeze un desen sau o mică decoraţiune şi să transmită câteva gânduri bunicilor care nu au pe nimeni alături de sărbători.


În cadrul colectei s-au adunat 35 de lăzi mari, 75 de cutii de diferite dimensiuni şi 374 de sacoşe cu alimente neperisabile, însoţite de desene cu mesaje de Căciun, care vor ajunge la cei 325 de bătrâni singuri înregistraţi de Direcţia Socială.


„Suntem bucuroşi pentru că, în trei săptămâni, comunitatea din oraş s-a strâns în jurul unei idei importante: să sprijinim acei vârstnici care sunt singuri, care nu au rude în apropierea lor, care nu au rude din cauză că au plecat departe sau chiar nu trăiesc şi e nevoie să ajutăm, pentru că e o perioadă complicată.

Şi este perioada Adventului, aşteptăm venirea Mântuitorului şi atunci este un cadou foarte frumos din partea noastră, a familiilor care avem copii mici, pentru acei bătrâni, vârstnici, care au nevoie de noi în această perioadă”, a declarat primarul Korodi Attila.

În zilele următoare, angajaţii primăriei, împreună cu cei ai Caritas Alba Iulia şi Serviciului de Ajutor Maltez, vor sorta donaţiile şi le vor oferi persoanelor vârstnice.

Primăria a mai anunţat că firma care deţine fabrica de bere din oraş a aflat de colectă şi a decis să dubleze cantitatea de alimente neperisabile donate.

Agerpres

sursa foto: Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VREMEA la Cluj în următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de vară

Publicat

Vremea la Cluj va fi sub semnul instabilității atmosferice, potrivit meteorologilor.

Astfel, vor fi variații termice, dar și precipitații.

VREMEA la Cluj în următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Sfinții Constantin și Elena. Semnificații ale sărbătorii, tradiții, superstiții. Ce nu ar trebui să faci pe 21 mai 2024

Publicat

Sfinții Constantin și Elena. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena.

Sfântul Constantin cel Mare este primul împarat roman creștin.

S-a născut la 27 februarie 272, în cetatea Naissus...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cluj-Napoca, al doilea oraș de pe harta Urban Playfield. Evenimentul aduce bucuria jocului în inima orașului

Publicat

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, continuă la Cluj-Napoca, orașul în care a fost inițiat.

Pentru prima oară, evenimentul va avea loc în centrul orașului, în cea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Comunicat: Drepturile editorilor de publicații de presă din România vor fi reprezentate de Asociația AGDE

Publicat

Presa din România s-a unit pentru a controla utilizarea propriului conţinut online şi pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a acestuia.

Această organizaţie gestionează drepturile conexe drepturilor de autor ce aparţin editorilor publicaţiilor de presă și reprezintă editorii români în fața marilor platforme online.

Scopul organismului de gestiune colectivă este apărarea...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe