Connect with us

Eveniment

FOTO – Incendii la Avrig și Hamba – Pompierii le-au lichidat cu succes

Publicat



Pompierii sibieni au avut vineri două misiuni de stingere pe care le-au lichidat prompt în ultimele ore

În cursul zilei de astăzi, pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii izbucnite la o centrală termică și o afumătorie, după cum urmează:

  •  În jurul orei 10:30, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă în localitatea Hamba pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică electrică aparținând Dispensarului din localitate. Incendiul a fost lichidat în scurt timp fără probleme. Nu au fost semnalate victime. A ars instalația electrică care alimenta centrala termică și au fost degradați pereții spațiului în care aceasta era amenajată.
  • În jurul orei 12:30, pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu un echipaj SMURD în localitatea Avrig, str. Unirii pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o afumătorie. Incendiul s-a propagat cu rapiditate și la o anexă gospodărească aflată în imediata vecinătate în care se aflau depozitate diverse materiale și aparate electrice. La fața locului au intervenit și membrii SVSU Avrig cu 1 autospecială de stingere. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, fără victime. Au ars acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de cca 50 mp, 4 biciclete, 2 motociclete, aparate electrice,etc

 

imagini avrig incendiu 4

imagini avrig incendiu 1

Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la înlăturarea pericolului de propagare a incendiului la casa de locuit din apropiere și a centralei termice aflate în respectiva anexă gospodărească.Cauza probabilă de izbucnire a fost folosirea focului deschis în spații închise fără a fi supravegheat.

Pompierii militari sibieni recomandă cetăţenilor întreţinerea instalaţiilor de gaze şi a centralelor termice, aceasta fiind o măsură obligatorie pentru evitarea incendiilor, exploziilor şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

Întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine consumatorului, care răspunde pentru buna lor funcţionare. Verificarea instalaţiilor de utilizare este obligatorie după punerea în funcţiune în următoarele situaţii:

  • la intervale de doi ani;
  • în cazul neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni;
  • după orice accident care ar putea afecta funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiei.
  • Când se constată prezenţa gazelor într-o încăpere, se va proceda de îndată la aerisirea acesteia. Aprinderea focului se va face numai după înlăturarea cauzelor care au determinat scăpările de gaze.

Reguli ce trebuie respectate dacă dispuneţi de o centrală termică de apartament:

  • Utilizaţi doar centrale termice certificate conform legii;
  • Montajul centralei trebuie efectuat numai de către firme autorizate;
  •  Solicitaţi verificarea tehnică periodică, această operaţiune se efectuează numai de către firme autorizate;
  • Dacă apare o defecţiune la centrala termică, urmaţi întocmai paşii indicaţi în manualul de utilizare;
  • Nu încercaţi să o reparaţi dumneavoastră.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Podcast Cluj24. Alexandru Cordoș (PSD): Electoratul de stânga vrea o schimbare. Vor fi schimbări în județul Cluj

Publicat

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost desemnat candidat al social-democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fost consilier local la Cluj-Napoca, fost senator două legislaturi, în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. Sistem de monitorizare cu fibră optică

Publicat

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. O porțiune de 3,2 kilometri de dig, aflată în zona satului Cisteiu de Mureș, urmează să fie reabilitată și supraînălțată. Proiectul prevede amplasarea unui sistem de monitorizare cu fibră optică, care va putea detecta și monitoriza mișcările și deformările digului. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitarea liniilor de apărare prin supraînălțare dig mal stâng râu Mureș la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu și Costel Pătrășcan la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 Alba Iulia

Publicat

Târgul de cArte Alba Transilvana este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Alba. Anul acesta își va deschide porțile în data de 10 mai 2024, începând cu ora 10.30.

Pe toată perioada desfășurării târgului, respectiv în perioada 10-12 mai 2024, organizatorii au pregătit pentru iubitorii de carte numeroase surprize din zona culturii scrise și nu numai.

Prima zi a târgului de carte va fi încheiată cu o conferință susținută de Ana Blandiana și cu concertul trupei Bere Gratis.

În cea de-a doua zi, 11 mai 2024, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe