Connect with us

Eveniment

FOTO: Incendiu la o casă din Rășinari din cauza unui coș de fum deteriorat

Publicat


O casă din localitatea Rășinari, în pericol din cauza unui coș de fum deteriorat. Pompierii sibieni au intervenit pentru a lichida un incendiu care a cuprins acoperișul. incendiu rasinari 1

„În această seară, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină în localitatea Rășinari, str. Fântânele pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

La fața locului s-au mobilizat prompt două echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și membrii SVSU Rășinari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Intervenția promptă a membrilor SVSU Rășinari și a pompierilor militari au condus la pagube minime pentru familia al cărei cămin a fost în pericol. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, fără victime.

A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un coș de fum deteriorat. incendiu rasinari 3

Cum prevenim incendiile

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii militari sibieni vă recomandă să respectați măsurile de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece dintre care amintim:

  • verificați, curățați și reparați coşurile de fum;
  • nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;
  • aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  • nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  • nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;
  • nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;
  • instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;
  • verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală a ajuns la cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată

Publicat

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: În ultimele două săptămâni au fost organizate concursuri pentru ocuparea a 6 posturi de medici la Spitalul Municipal Blaj.

Unitatea medicală a ajuns la cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată, spun autoritățile locale.

În perioada următoare, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea următoarelor posturi: un medic diabetolog și 2 medici pediatri.

În urma rezultatelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș: Activități de grădinărit și învățare practică

Publicat

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Copiii s-au implicat în activități de grădinărit și au învățat practic din ce este compus solul. 

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” Sebeș au realizat un proiect inedit numit „Grădina Comunitară”, în care fiecare s-a implicat în aranjament și design ambiental.

Prima activitate a constat în reconstituirea într-un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cum a început să joace șah Vlad Stan, micul șahist din Câmpeni. A fost surpriza Campionatului Național de ”Dezlegări”

Publicat

Pe o tablă de șah, în studioul alba24.ro, Vlad Stan a rezolvat un studiu la șah-dezlegări. Și-a sacrificat toate piesele de pe tablă pentru a duce regele într-o poziție în care nu poate fi mutat. Un studiu simplu din câte se pare pentru un șahist, doar că Vlad are șapte ani. 

Are șapte ani este în clasa I, elev în Câmpeni și mai nou, medaliat cu aur la Campionatul Național de Șah pentru juniori. A obținut medalia de aur la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe