Connect with us

Actualitate

FOTO: Incendiu violent produs la un depozit de furaje, într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Publicat


Un incendiu violent a izbucnit, luni seară la un depozit de furaje, în localitatea Silivașu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pompierii militari au intervenit la un incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere cu posibilitate de extindere la alte anexe în localitatea Silivașu de Câmpie.

Ard aproximativ 200 de baloți, în faza de ardere generalizată.

Se acționează pentru protejarea anexelor învecinate.

incendiu bistrita nasaud

Nu sunt victime sau animale surprinse de incendiu.

Incendiul a fost localizat. Se manifestă pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați. Se…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO: Primele autobuze electrice circulă pe traseele din orașul Sfântu Gheorghe

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Primele autobuze electrice circulă pe traseele din orașul Sfântu Gheorghe.

„Înlocuim treptat vechile autobuze poluante cu mijloace de transport în comun mai confortabile și mai prietenoase cu mediul, care lasă în urma lor un aer mai curat.

Noile autobuze circulă în prezent pe mai multe trasee din oraş, dar de anul viitor toate cele 12 vehicule electrice achiziționate în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă vor intra în circulație”, au transmis reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

 

 

Citește mai departe

Actualitate

Covasna: Moş Pedibus oferă cadouri copiilor care merg pe jos la şcoală

Publicat

Elevii implicați în programul Pedibus, inițiat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe pentru a încuraja cât mai mulți copii să meargă pe jos la școală, vor beneficia miercuri de cadouri oferite de către organizatori.

Potrivit acestora, întâlnirea cu Moş Pedibus va avea loc miercuri dimineaţă, la ora 7,40, în Piaţa Centrală din municipiu, mai exact în faţa logo-ului SEPSI, care a fost decorat cu desene realizate de către copiii din oraş.

„Moş Pedibus va împărţi pachete pasagerilor fideli miercuri dis-de-dimineaţă în Piaţa Centrală, aşa că toate cursele vor duce spre #SEPSI. Din centru, toţi micii pasageri vor fi însoţiţi spre şcolile lor”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook.

Programul Pedibus, lansat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în 2021

Programul Pedibus a fost lansat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în primăvara anului 2021, iar la acesta participă zilnic peste 100 de copii.

Pedibus-urile, cum au fost denumite grupurile care se deplasează per pedes la şcoală, pornesc în fiecare dimineaţă din mai multe puncte ale oraşului şi adună pe traseu toţi copiii care aşteaptă în staţiile prestabilite.

Organizatorii au menţionat că anul trecut aproape 570 de părinţi, profesori, actori, medici, sportivi, ziarişti şi şefi de instituţii s-au implicat ca voluntari în programul Pedibus, însoţind copiii la şcoală.

Autorităţile locale au demarat acest program după ce au constatat că tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului. Agerpres

sursa foto: Facebook /  Lábbusz/Pedibus

Citește mai departe

Actualitate

Sălaj: A început reînnoirea titlurilor de călătorie sub formă de “card pensionar” pentru anul 2024, în Zalău

Publicat

Arhivă foto

Societatea Transurbis a început reînnoirea titlurilor de călătorie sub formă de „card pensionar” pentru anul 2024.

Potrivit Primăriei Zalău, titlul de călătorie „card pensionar” are valabilitate un an, iar beneficiarul are obligația de a valida cardul la fiecare urcare în autobuz.

Documente necesare pentru reînnoirea titlului de călătorie

  • Copie și original cupon de pensie/ copie și original decizie de pensionare
  • Copie și original BI/ CI
  • Cerere și declaratie pe propria răspundere pentru eliberarea gratuită a cardului de călătorie pe mijloacele de transport ale S.C.
  • Transurbis S.A.
  • Card de călătorie

Punctele de eliberare a cardurilor

  • Cartier Brădet, str. Gh. Doja – de luni până duminică, în intervalul orar 06:00 – 23:00;
  • Clădirea Transilvania (Piața Iuliu Maniu) – de luni până vineri, în intervalul orar 6:00 – 22:00 și sâmbata în intervalul orar 7:00 – 15:00;

 

                          sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău 

  • Uz Casnic (str Armoniei) – de luni până vineri, în intervalul orar 6:00 – 22:00 și sâmbăta în intervalul orar 7:00 – 15:00.
    Beneficiază de această facilitate pensionarii cu domiciliul sau reședința în Municipiul Zalău, indiferent de vârsta sau motivele de pensionare, precum și persoanele vârstnice definite conform art.1, alin.4 din Legea 17/2000 republicată, privind asistența socială a persoanelor vârstnice (adică persoanele care au împlinit vârsta de pensionare stabilită de lege), inclusiv copiii care beneficiază de pensie de urmaș, cu domiciliul în Zalău.

Citește mai departe

Actualitate

Mesajul transmis de primarul Brașovului de Ziua Internațională a Voluntarului

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a transmis marți 5 decembrie, un mesaj de mulțumire cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului.

Potrivit primarului Allen Coliban, la Brașov sunt proximativ 10.000 de voluntari înscriși pe platforma Voluntariat Brașov.

„Fiecăruia în parte îi mulțumesc pentru implicarea în comunitate, pentru implicarea în toate evenimentele care se întâmplă la Brașov pe parcursul anului.

Și mulțumită lor Brașovul e diferit, e mai bun, e mai special.

Brașovul este o comunitate.

Una caracterizată și de implicarea și entuziasmul unor voluntari extraordinari. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de primarul Brașovului pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe