Connect with us

Eveniment

FOTO: Înotătorul Avram Iancu a trecut graniţa în Olanda, în cursa de pe fluviul Rin

Publicat



sursa foto: Facebook / Avram Iancu

Bibliotecarul Avram Iancu, care a plecat într-o cursă de înot pe fluviul Rin pentru a susţine, prin mijloacele sale, aderarea României la Spaţiul Schengen, a trecut graniţa în Olanda ajungând la borna cu numărul 858, după 32 de zile de la debutul proiectului său.

„E ziua în care am străbătut ultimii kilometri din Germania.

E ziua în care am ajuns la hotarul dintre Germania şi Olanda, la borna 858.

Am fost escortaţi, în această ultima etapă din Germania, de către un echipaj deosebit, experimentat, cu o ambarcaţiune foarte mare. (…)

Ceea ce aseară, ajungerea la graniţă, a fost o finalitate, azi e doar un nou început”, a notat joi înotătorul român pe pagina sa de Facebook.

Pe parcursul etapei din Germania, mass-media locală regională s-a interesat de proiectul pe care îl derulează înotătorul român, efortul acestuia fiind reflectat de un post de televiziune.

Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul, pe 16 iulie, în oraşul Konstanz, din Germania, în cursa prin care şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin pentru a susţine, prin înot de rezistenţă, proiectul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Sportivul din Petroşani înoată cei 1.032 de kilometri ai fluviului fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca atunci când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor.

Durata cursei a fost estimată la 35 de zile.

În vara anului 2017, sportivul din Petroşani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Agerpres

sursa foto: Facebook / Avram Iancu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua naţională a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problemă de sănătate

Publicat

În fiecare an, în 4 mai, este aniversată Ziua Națională a Inimii. A fost instituită în România, la data 4 august 1996.

Prin manifestări dedicate acestei zile se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare publică privind riscurile afecţiunilor cardiovasculare.

Acestea sunt manifestate într-un număr tot mai mare de cazuri la nivelul societăţii.

Ziua națională a inimii. Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate

Conform Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA: locații în care Poliția monitorizează traficul rutier. Atenționări pentru șoferi

Publicat

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA. Poliția Rutieră monitorizează circulația în weekend-ul prelungit de Paște 2024. Vor fi amplasate aparate radar mai multe zone din județ.

Șoferilor le este recomandat să respecte toate regulile de circulație. Sunt atenționați să circule cu viteză regulamentară și prudență în trafic. De asemenea, să manifeste respect față de ceilalți șoferi sau față de pietoni.

Consumul de alcool (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau alte substanțe (psihoactive) reprezintă infracțiuni. Șoferii mai sunt atenționați că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de la părinții lor și așa mai departe. Este o delicatesă și pot spune că pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe