Connect with us

Cluj

FOTO / Jucu, pe urmele Turzii. Vor avea Salină, dar și un parc de distracții

Publicat



Proiecte mărețe pentru comuna Jucu. În noul Plan Urbanistic General (PUG) sunt prevăzute un parc de distracții și, de ce nu – o posibilă salină, de nivelul celei de la Turda.

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a Consiliului Județean Cluj, arhitectul Horațiu Răcășan a vorbit despre noul PUG al localității Apahida și despre felul în care comuna se va dezvolta.

Zona este foarte bogată în zăcăminte de sare.

Potrivit arhitectului, este necesară punerea în valoare a zăcământului de sare din localitate, prin exploatare industrială sau poate prin realizarea unui punct de atracție precum este Salina Turda.

“Trebuie puse în valoare acele sărături. Acolo este un zăcământ care iese la suprafață. Este vizibil cu ochiul liber. Nu sunt bolovani, sunt bulgări de sare”, a spus arhitectul Horațiu Răcășan.

Tot în noul PUG al localității, aflat încă în dezbatere publică, este prevăzut și un parc de distracții. Din planșele prezentate în cadrul CTATU, parcul de distracții se va construi în zona de N-V a localității.

Localitatea Jucu este din ce în ce mai atratactivă pentru investitori, dar și pentru clujenii care migrează din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ziua și RECORDUL pentru aur. Până la final de 2025 s-ar putea atinge PRAGUL de de 3.000 dolari/ uncie

Publicat

Joi, prețul gramului de aur a urcat la un maxim 365,6995 lei, însă finalul săptămânii a adus un nou record de 370,5328 lei. Majorarea prețului s-a datorat creșterii cererii, iar uncia urcat vineri la 2.556,10 – 2.585,40…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Marius Lulea (AUR): România se confruntă, an de an, cu aceleași probleme: secetă și inundații

Publicat

„România se confruntă, an de an, cu aceleași probleme: secetă care distruge culturile agricole și inundații care mătură gospodării întregi, lăsând în urmă vieți distruse și comunități devastate.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj – FCSB, 2-2. Rezultat decis de Louis Munteanu și două GREȘELI personale

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara în Gruia, pe FCSB, într-un meci din etapa a 9-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau pe 6 înaintea partidei, cu 13 puncte, în timp ce FCSB ocupa locul 13 cu 8 puncte, ambele echipe având…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cererile pentru a primi cei 500 de lei pe cardurile educaționale 2024 se depun până pe 3 octombrie. Care sunt CONDIȚIILE

Publicat

Cererile pentru a primi cei 500 de lei pe cardurile educaționale 2024 se depun până pe 3 octombrie. Există, însă, anumite condiții care trebuiesc îndeplinite.

Părinții copiilor de grădiniță și elevilor…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate