Connect with us

Eveniment

FOTO: Lucrările la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, continuă în ritm susținut. Ce lucrări au fost finalizate la cele două corpuri de clădire

Publicatsursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Lucrările la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, continuă în ritm susținut, a anunțat marți, primarul municipiului.

Potrivit primarului municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, de la sfârșitul lunii ianuarie 2023, la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, constructorul a terminat de executat o serie de lucrări la ambele corpuri de clădire.

La corpul de clădire pentru învățământul primar s-au finalizat lucrările de montare a lambriurilor în sălile de clasă și laboratoare, a covorului PVC (tarkett) pe pardoseli și perete în holuri.

A început montajul tarkett-ului pe casa scării (pardoseli și pereți).

A fost montată schela pentru demararea lucrărilor de termoizolare a fațadelor și cele de închidere la streașină a acoperișului.

Acoperișul clădirii a fost finalizat integral cu țiglă metalică.

Se lucrează de asemenea la montarea panourilor solare care vor produce apa caldă menajeră, la izolarea podului clădirii cu vată minerală (folie anticondens, barieră de vapori) iar la subsol se instalează țevile de termoficare pentru noul punct termic.

Parchetul din lemn triplustratificat a fost montat în toate sălile de clasă.

Au fost instalate aparatajele electrice, a fost finalizat montajul centralei de incendiu, a centralei antiefracție și RACK pentru voce-date,balustradele metalice pe holuri.

La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost turnate șapele autonivelante la parter, etajele I și II, în toate sălile de clasă.

Parțial, la parter au fost finalizate zugrăvelile în sălile de clasă și holuri și se lucrează în continuare.

De asemenea, a fost finalizată instalația termică și sanitară la etajele I și II și se lucrează la instalația termică pe parter.

Instalațiile electrice sunt finalizate la etajul I și II (montaj aparataj, corpuri de iluminat în săli de clasă, grupuri sanitare, holuri). Se lucrează la instalațiile electrice de la parterul clădirii.

A fost realizat iluminatul de siguranță la etajele I și II și au fost montați în totalitate hidranții la parter și la etajele I și II. Se lucrează pe parter și la iluminatul de siguranță.

„Au fost reluate lucrările de termoizolare exterioară a clădirii.

Constructorul a adus și confecția metalică pentru copertinele celor două corpuri de clădire ale școlii. Se va începe montajul lor pentru protecția rampelor de acces și a scărilor de intrare în clădiri.

Reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional, precum şi dotarea acestora cu echipamente didactice performante sunt priorități ale administrației publice locale.

Vom depune în continuare proiecte pentru a obține finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva.

Elevii noștri și cadrele didactice merită standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern”, a mai precizat primarul.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Impozitare pensii 2024: Modificări de la 1 septembrie, anunțate de premierul Ciolacu

Publicat

Impozitare pensii 2024: Modificări de la 1 septembrie, anunțate de premierul Marcel Ciolacu. 

Este vorba despre pragul care acum este de 2.000 de lei.

Șeful Guvernului a fost întrebat la Realitatea Plus dacă s-a făcut analiza cu privire la impozitarea pensiilor peste 2.000 de lei şi dacă aceste pensii vor mai fi impozitate.

Citește mai departe

Alba

FOTO: IPJ Alba funcționează, temporar, într-un spațiu din incinta Alba Carolina Mall

Publicat

Începând cu data de 28 mai, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu mai multe structuri suport (Serviciul Resurse Umane, Serviciul Logistic, Biroul Control Intern, Biroul Juridic, Structura de Securitate, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentul Relații Publice și Compartimentul Relații cu Publicul) își vor desfășura, temporar, activitatea într-un spațiu amenajat din incinta Alba Carolina Mall, situat în Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 2.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Viorel Băltărețu: “Emil Boc atacă USR în stil PSD”

Publicat

De la nivelul lui Emil Boc nu te aștepți să aibă nevoie de minciuni și dezinformare ca să câștige alegerile. Și totuși o face, ceea ce arată o lipsă de respect față de clujeni și este un comportament sub nivelul unui…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Elevul cu dublă cetățenie româno-coreeană de la Colegiul Militar din Alba Iulia, Daniel Kim, premiul I la o competiție de istorie

Publicat

Daniel Kim, un elev cu dublă cetățenie româno-coreeană de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a obținut premiul I la o competiție de istorie.

Elevul fruntaș Daniel Kim și elevul fruntaș Eduard Oancea, ambii din clasa a X-a, coordonați de profesorul Dan Anca, au realizat referate și...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe