Connect with us

Eveniment

FOTO: Lucrările la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, continuă în ritm susținut. Ce lucrări au fost finalizate la cele două corpuri de clădire

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Lucrările la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, continuă în ritm susținut, a anunțat marți, primarul municipiului.

Potrivit primarului municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, de la sfârșitul lunii ianuarie 2023, la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, constructorul a terminat de executat o serie de lucrări la ambele corpuri de clădire.

La corpul de clădire pentru învățământul primar s-au finalizat lucrările de montare a lambriurilor în sălile de clasă și laboratoare, a covorului PVC (tarkett) pe pardoseli și perete în holuri.

A început montajul tarkett-ului pe casa scării (pardoseli și pereți).

A fost montată schela pentru demararea lucrărilor de termoizolare a fațadelor și cele de închidere la streașină a acoperișului.

Acoperișul clădirii a fost finalizat integral cu țiglă metalică.

Se lucrează de asemenea la montarea panourilor solare care vor produce apa caldă menajeră, la izolarea podului clădirii cu vată minerală (folie anticondens, barieră de vapori) iar la subsol se instalează țevile de termoficare pentru noul punct termic.

Parchetul din lemn triplustratificat a fost montat în toate sălile de clasă.

Au fost instalate aparatajele electrice, a fost finalizat montajul centralei de incendiu, a centralei antiefracție și RACK pentru voce-date,balustradele metalice pe holuri.

La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost turnate șapele autonivelante la parter, etajele I și II, în toate sălile de clasă.

Parțial, la parter au fost finalizate zugrăvelile în sălile de clasă și holuri și se lucrează în continuare.

De asemenea, a fost finalizată instalația termică și sanitară la etajele I și II și se lucrează la instalația termică pe parter.

Instalațiile electrice sunt finalizate la etajul I și II (montaj aparataj, corpuri de iluminat în săli de clasă, grupuri sanitare, holuri). Se lucrează la instalațiile electrice de la parterul clădirii.

A fost realizat iluminatul de siguranță la etajele I și II și au fost montați în totalitate hidranții la parter și la etajele I și II. Se lucrează pe parter și la iluminatul de siguranță.

„Au fost reluate lucrările de termoizolare exterioară a clădirii.

Constructorul a adus și confecția metalică pentru copertinele celor două corpuri de clădire ale școlii. Se va începe montajul lor pentru protecția rampelor de acces și a scărilor de intrare în clădiri.

Reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional, precum şi dotarea acestora cu echipamente didactice performante sunt priorități ale administrației publice locale.

Vom depune în continuare proiecte pentru a obține finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva.

Elevii noștri și cadrele didactice merită standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern”, a mai precizat primarul.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

UPDATE: Avertizare meteo: Zone din județele Alba, Mureș și Cluj, sub cod galben de ploi, descărcări electrice, vânt și grindină

Publicat

Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni după-amiază o avertizare cod galben de vreme rea pentru zone din două județe.

Potrivit ANM, se vor semnala averse care vor acumula local peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni.

Avertizarea este valabilă până la 18:00.

Zone vizate

Județul Alba: Aiud, Ocna Mureș, Unirea, Jidvei, Șona, Lopadea Nouă, Lunca Mureșului, Mirăslău, Fărău, Noșlac, Hopârta, Rădești;
Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Ungheni, Adămuș, Mica, Gănești, Bahnea, Sânpaul, Chețani, Suplac, Ogra, Cuci, Cucerdea, Bogata, Ațintiș, Bichiș.

UPDATE: De asemenea, până la ora 18.00, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea pentru zone din județul Cluj.

Se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula peste 15…20 l/mp, intensificări ale vântului.

Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Ceanu Mare, Luna, Moldovenești, Călărași, Săndulești, Ploscoș

 

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Prima prelevare de organe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu din acest an. Au fost relevate rinichii, ficatul şi corneea

Publicat

sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Prima prelevare de organe din acest an a avut loc luni la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu. Potrivit unui comunicat de presă transmis de SCJU Sibiu către AGERPRES, prelevarea s-a realizat de la un bărbat în vârstă de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală, iar rinichii, ficatul și corneea au fost extrase cu succes.

„Astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se desfăşoară o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Este prima prelevare de organe realizată în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din Sibiu în anul 2023. Bărbatul a suferit săptămâna trecută mai multe traumatisme severe şi era internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie – Terapie Intensivă, ca pacient al Secţiei Clinice Ortopedie, iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus sâmbătă, 3 iunie, de către doi medici primari ATI.

Ulterior, duminică 4 iunie, Dr. Tiberiu Toabeş, medic primar ATI – coordonatorul local de transplant, a obţinut acordul pentru donare de la familia pacientului. (…)

Procesul de prelevare a început azi în jurul orei 10.00 şi se desfăşoară etapizat pe durata mai multor ore, având loc recoltarea următoarele organe: ficatul, rinichii precum şi corneea”, se arată în comunicat.

La procesul de prelevare a organelor participă o echipă de medici din Bucureşti, de la Institutul Clinic Fundeni, coordonată de Dr. Genady Vatachki, care recoltează ficatul şi o echipă de medici din Cluj Napoca, de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, coordonată de Dr. Pop Dan-Alin, medic primar urolog, care prelevează rinichii.

Pentru recoltarea corneei, procedurile sunt efectuate de către Dr. Dorina Elena – Popa, medic coordonator Compartimentul Clinic Oftalmologie al SCJU Sibiu. Corneea va fi ulterior trimisă la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti.

După prelevare, echipele de medici vor pleca de urgenţă către centrele de transplant de care aparţin.

Procesul de prelevare se desfăşoară sub supravegherea şi coordonarea doctorului Mihai Sava, medic şef Secţia Clinică ATI din cadrul SCJU Sibiu, care în calitate de „key donation person” are rolul de menţinere a organelor în condiţii optime în vederea prelevării. Din cadrul echipei SCJU Sibiu mai fac parte Dr. Alina Bereanu, medic primar ATI şi Vintilă Bogdan, medic specialist ATI, aflat în gardă.

„Transmit familiei donatorului mulţumirile şi respectul profund, atât al meu personal, cât şi al întregii echipe implicate, pentru că, într-un proces de prelevare de organe, totul începe de la familie.

Este vorba despre o încărcătură emoţională imensă, despre o decizie extrem de grea, care presupune o mare generozitate şi respect pentru semeni.

Datorită acestui gest, alţi oameni vor primi o nouă şansă. Totodată, le mulţumesc colegilor din cadrul spitalului şi echipelor de prelevare pentru promptitudinea cu care au răspuns şi pentru profesionalism”, a declarat Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant. Agerpres

sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Citește mai departe

Cluj

Avertizare de vreme severă imediată: O localitate din Cluj, sub cod PORTOCALIU de furtună

Publicat

Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni la amiază o avertizare cod portocaliu de vreme rea pentru județul Cluj.

Avertizarea este valabilă luni, 5 iunie 2023, până la ora 15:30.

Potrivit meteorologilor, în Băișoara din județul Cluj se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

A fost transmis mesaj RO-ALERT.

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Bărbatul decedat în munţii Făgăraş, transportat cu ajutorul elicopterului SMURD şi al salvamontiştilor din Sibiu

Publicat

sursa foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a declarat că un grup de salvamontiști, sprijiniți de un elicopter SMURD, au reușit să recupereze trupul neînsuflețit al unui bărbat în Munții Făgăraș.

„Persoana a fost recuperată prin troliere de către echipajul SMURD elicopter, prin troliere cu membru Salvamont Sibiu.

În cursul dimineţii elicopterul SMURD a încercat inserarea unui salvator montan la victimă, dar din cauza plafonului de nori nu am putut fi troliaţi direct lângă victimă.

Un salvator montan a fost inserat la aproximativ 15 minute de persoana decedată, apoi au fost aduşi alţi doi salvatori.

S-a găsit victima, am efectuat transportul acesteia până sub plafonul de nori de unde s-a efectuat trolierea persoanei decedate alături de un salvamontist. Victima avea 48 de ani, sex masculin, din Sibiu”, a precizat Dan Popescu.

O persoană a sunat duminică la 112 şi a anunţat că a văzut un bărbat decedat într-un sac de dormit pe vârful Puha.

„Printr-un apel la 112 s-a anunţat că un cadavru, bărbat găsit în Şaua Puha din Munţii Făgăraş, este intins pe o saltea gonflabilă, în sac de dormit şi rucsac lângă el”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Luciana Balteş. Agerpres

sursa foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Citește mai departe