Connect with us

Brasov

FOTO: „Magia iernii” la Brașov. Târgul de Crăciun din Piața Sfatului se va deschide pe 30 noiembrie. Ce îi așteaptă pe vizitatori

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului din municipiul Brașov își va deschide porțile pe data de 30 noiembrie 2022, iar brașovenii și turiștii vor fi întâmpinați de un număr de 60 de producători, meşteşugari, artizani şi comercianţi. În urma numărului mare de solicitări din partea acestora a fost extins de Primărie faţă de planurile iniţiale.

„Având în vedere numărul mare de solicitări, peste 100, şi pentru a le putea oferi, braşovenilor şi turiştilor, produse alimentare şi meşteşugăreşti cât mai diversificate, am luat decizia de a-l extinde.

Astfel, din 30 noiembrie, 60 de producători, meşteşugari, artizani şi comercianţi îi vor întâmpina pe braşoveni şi turişti la Târgul de Crăciun.

Vom avea plăcinte braşovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări şi untură pe pâine, caltaboşi şi cârnaţi, ceai, vin şi ţuică fiartă, turtă dulce.

De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decoraţiuni şi ornamente de Crăciun, şosete şi mănuşi de lână împletită şi haine din lână împâslită.

Prietenii noştri din Nürnberg (oraş înfrăţit cu Braşovul, n.n.) vor aduce vin fiert Christkindles Glühwein, cârnăciori de Nürnberg în chiflă, turtă dulce şi ciocolată inscripţionată cu Braşov şi Nürnberg. Vă aşteptăm între 30 noiembrie şi 3 ianuarie la cel mai mare Târg de Crăciun al Braşovului”, a declarat, vineri, viceprimarul Flavia Boghiu.

Pentru a asigura un acces facil la căsuţele din cadrul târgului şi o vizibilitate cât mai mare pentru toţi comercianţii, târgul din acest an a fost gândit pe trei zone: zona de produse alimentare ambalate, cu 16 căsuţe, care vor fi amplasate între Casa Sfatului şi fântâna arteziană; zona cu produse meşteşugăreşti şi artizanale, care va avea 24 de căsuţe, situate de la intrarea în Piaţa Sfatului, dinspre str. Republicii, până la str. Apollonia Hirscher şi zona cu produse alimentare preparate la faţa locului, cu 20 de căsuţe, amplasate în zona dintre Casa Sfatului şi latura nordică a pieţei (cea cu catedrala ortodoxă).

De asemenea, în Piaţa Sf. Ioan, unde va fi patinoarul, vor fi amplasate 5 rulote food-truck, în Piaţa Unirii – o căsuţă pentru vânzarea de produse alimentare ambalate, iar în Parcul Tractorul va fi o căsuţă cu produse alimentare preparate la faţa locului.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului festiv vor avea loc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la ora 18.30, momentul fiind marcat şi de un concert de colinde cu artişti ai Operei Braşov. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

„Magia iernii la Brașov”: Un milion de luminiţe vor împodobi orașul în luna decembrie

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 

Un milion de luminiţe vor străluci în municipiul Braşov timp de o lună, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Iluminatul festiv urmând să fie aprins miercuri seara, la ora 17,00, de primarul Allen Coliban.

Un număr de 200 sunt montate în bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, iar restul pe străzile din centrul istoric şi din cartierul Şchei, dar pe pe marile bulevarde din oraş.

„După doi ani de pandemie, de restricţii, doi ani în care am stat la distanţă unul de celălalt, este cel mai bun moment să redescoperim bucuria de a fi împreună, de a ne simţi, din nou, o comunitate.

„Magia iernii la Brașov”. Număr suplimentat de autobuze

De aceea, vrem să le oferim braşovenilor, dar şi turiştilor, cele mai frumoase sărbători de iarnă, în care să se bucure de evenimentele pregătite pentru ei: colinde, concerte, patinoar, filme la cinema Astra sau povestea drumului lui Moş Crăciun, din Laponia la Braşov, la cinema Stelarium, ateliere pentru decoraţiuni şi cadouri de Crăciun, expoziţii de artă şi seri culturale la Banca de Cultură Apollonia.

Şi ca să ne putem bucura de această lună magică, peste tot accesul este gratuit”, a anunţat, luni, primarul Braşovului, Allen Coliban.

Acesta a făcut, totodată, un apel către braşoveni să doneze celor mai puţin norocoşi în cadrul campaniilor Happy Box şi Ziua dărniciei.

În luna decembrie, numărul autobuzelor şi troleibuzelor care vin şi pleacă din centrul istoric a fost suplimentat cu 29 de mijloace de transport. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 

Citește mai departe

Brasov

Cutremur cu magnitudinea 3.6 produs în Vrancea

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, sâmbătă, în ziua de 26 Noiembrie 2022, la ora 03:59:28 (ora locală a României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6.

Seismul s-a produs la adâncimea de 145km.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brașov, 88km NE de Ploiești, 105km S de Bacău, 118km V de Galați, 119km V de Brăila, 139km N de București, 159km NE de Pitești, 187km SV de Iași, 188km E de Sibiu,…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Brașovul are primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie

Publicat

sursa foto: Facebook /  Primăria Municipiului Braşov 

Primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie a fost deschis vineri, 25 noiembrie 2022, la Brașov, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Centrul este prevăzut cu dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, centru de joacă, cameră de socializare, spații speciale pentru consiliere psihologică, vocațională și juridică.

Dotările pentru acest adăpost au fost asigurate cu bani din PNRR, iar amenajarea s-a făcut cu sprijinul și contribuția comunității și a organizațiilor private.

”Acest adăpost este un centru de primire în regim de urgență pentru femeile care au nevoie să plece de acasă deoarece fie suportă violențe fizice, fie altfel de abuzuri. Ne-am dorit ca acest centru să fie în primul rând un loc primitor, un loc sigur, un loc pentru femeile și copiii care au nevoie să fie ajutați, care fug de acasă.

Acest adăpost va putea primi femei și copii din municipiu, dar și din întreg județul Brașov, unde atât victimele, cât și copiii acestora se vor putea simți în siguranță, vor putea participa la activități și vor putea să scape sau să încercăm să-i ajutăm să scape de trauma prin care au trecut”, a precizat Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov.

La centru, victimele violenţei domestice beneficiază de cazare și mâncare, informare și consiliere psihologică, consiliere juridică, educație parentală, consiliere/orientare vocaţională pentru a-și găsi un loc de muncă, suport pentru întocmirea actelor de identitate, dacă este cazul, sau acces la servicii medicale.

,,Femeile care vor avea nevoie de serviciile noastre vor putea să apeleze la Direcția de Asistență Socială, iar dacă se află într-o situație de pericol iminent, pot apela numărul de urgență 112, iar echipa mobilă, împreună cu poliția, se va deplasa la domiciliul acestora și le va acorda sprijinul necesar pentru a se muta în centru”, a explicat viceprimarul.

Victimele pot sta gratuit în centru între 5 și 60 zile, în funcție de nevoile individuale. Adresa în care îşi desfăşoară activitatea va rămâne secretă pentru publicul larg, cu scopul de a asigura protecţie totală beneficiarilor.

sursa foto: Facebook /  Primăria Municipiului Braşov 

(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

Brasov

Ruta alternativă care îi va scuti pe șoferi de orele pierdute în aglomerația de pe Valea Prahovei. Vor ajunge rapid de la București la Brașov

Publicat

Pe cei mai mulţi salariaţi, dar şi pe elevi îi așteaptă o minivacanţă de cinci zile, de Sfântul Andrei, 1 decembrie, plus liberele aferente. Și cum muntele este destinația iubită de toată lumea pentru perioada de iarnă, este de așteptat ca stațiunile de pe Valea Prahovei să fie luate cu asalt de zeci de mii de români.

Minivacanța vine cu ore de așteptate în trafic

Numai că, în aceste zile de minivacanță, traficul pe tronsonul București-Brașov va fi unul de coșmar, așa cum ne-am obișnuit în ultimii anii. Turiștii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, ore de stat în trafic, pentru a ajunge cu bine la destinațiile…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe