Connect with us

Eveniment

FOTO: Manifestări dedicate Zilei Naționale a României, la Jibou. Paradă militară și depunere de coroane de flori

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj 

În cursul zilei de miercuri, 30 noiembrie 2022, au avut loc manifestări cu ocazia Zilei Naționale a României în orașul Jibou, județul Sălaj. Manifestări vor avea loc și joi, 1 decembrie 2022, la Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei.

Consiliul Județean Sălaj a postat pe pagina de Facebook detalii despre eveniment

„Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, la Jibou, miercuri, 30 noiembrie.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, oficiată în memoria eroilor neamului românesc, și depunerea coroanelor de flori la bustul a doi dintre artizanii sălăjeni ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918: Simion Bărnuțiu și Iuliu Maniu, precum și la bustul Seniorului Corneliu Coposu.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a susținute un discurs în care a povestit mulțimii despre însemnătatea momentului istoric de la 1918 pentru poporul român.

„Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevi din Jibou, urmat de parada militară cu tehnică și trupe ale Armatei, Jandarmeriei, Pompierilor, Poliției, Serviciului de Ambulanță și ale Crucii Roșii.

Manifestări prilejuite de Ziua Națională vor avea loc și mâine, 1 Decembrie, de la ora 11.00 la Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei, iar de la ora 14.00, la Zalău”, au precizat reprezentații Consiliului Județean Sălaj pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

4 Martie: 47 de ani de la cutremurul din 1977. Ziua în care Bucureștiul s-a prăbușit

Publicat

4 Martie: 47 de ani de la cutremurul din 1977. În seara zilei de vineri 4 martie 1977, România a fost zguduită de un puternic cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, având epicentrul în Munţii Vrancei.

În seara zilei de 4 martie, președintele Nicolae Ceaușescu, împreună cu consoarta sa, participau la banchetul oficial oferit de președintele Nigeriei în cinstea oaspeților.

După toastul șefului statului nigerian,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Marți: „Primăvara în culori”, eveniment cultural la Sebeș. Va fi aniversat pictorul Eugen Măcinic și comemorat poetul Radu Stanca

Publicat

Marți 5 martie, la Primăria Sebeș va avea loc un eveniment cultural. Într-un comunicat de presă reprezentanții instituției au oferit o serie de detalii despre eveniment. 

Este vorba despre seara culturală „Primăvara în culori”, eveniment prin care va fi aniversat pictorul Eugen Măcinic. De asemenea cei prezenți își vor putea reaminti cu nostalgie versurile poetului Radu Stanca.

Coincidența fericită o reprezintă ziua de 5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Echipa de majorete Eclipse Cluj, multiple titluri de campioană la Campionatului Național de Majorete

Publicat

Echipa de majorete Eclipse din cadrul Clubului Sportiv Vointa, antrenată de Virgilia Cezara Maria Nona, a dominat scena Campionatului Național de Majorete care a avut loc duminică, la Cluj-Napoca.

”Într-o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Începe Simularea la Bacalaureat 2024. Luni, prima probă la Limba și Literatura Română. Program și reguli la testări

Publicat

Luni, 4 martie 2024, începe Simularea la Bacalaureat 2024. Prima probă va fi cea la Limba și Literatura Română.  Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina de internet a Ministerului Educației. 

Testările vor începe la ora 9.00. Elevii vor avea acces în săli până la ora 8.30. Aceștia vor fi distribuiți câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Simularea este organizată la nivel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe