Connect with us

Eveniment

FOTO: O școală gimnazială din Deva, reabilitată și modernizată cu fonduri europene. Care este stadiul lucrărilor

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva, județul Hunedoara, este reabilitată și modernizată cu fonduri europene în valoare de 4,3 milioane de euro. Au fost efectuate lucrări la instalațiile sanitare, la acoperișul clădirii, cât și la interior.

Primăria Municipiului Deva a postat pe pagina de Facebook stadiul lucrărilor:

Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva, cu fonduri europene, avansează în ritm susținut.

De la ultima vizită pe șantier a echipei de implementare a proiectului, la corpul de clădire pentru învățământul primar a fost realizată structura de lemn a acoperișului și a fost montată folia anticondens. Urmează montajul învelitorii care va fi realizată din țiglă metalică.

Tot la acest corp de clădire au fost realizate și montate balustradele metalice de pe cele două scări de acces până la etajul II și instalația de semnalizare la incendiu.

În interior a început montajul parchetului din lemn triplustratificat în sălile de clasă și urmează montajul lambriurilor din lemn și a covorului PVC (tarkett) pe holuri și pe casa scării.

La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost realizate instalațiile sanitare (canalizare, țevile de apă etc.), au fost montate ușile interioare din PVC, ușile exterioare din aluminiu cu geam termopan triplu la intrările în clădire.

Se lucrează la partea de termoficare, la instalațiile electrice, semnalizare incendiu, acces control, securitate antiefracție, BMS, la finisaje (tavane casetate din gips carton, glet, zugrăveli lavabile) etc.

Scopul final al acestui proiect pe fonduri europene este reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional precum şi dotarea acestora cu echipamente didactice specifice învăţământului din ciclul primar și gimnazial.

„Pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” se investesc aproximativ 4,3 milioane euro, bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Încă 350.000 euro sunt alocați de la bugetul local pentru dotarea școlii cu infrastructura educaţională necesară: calculatoare, table interactive, sisteme de sonorizare şi proiecţie video etc.

Modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva, cu fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local este o prioritate a administrației publice locale.

Elevii și cadrele didactice merită să beneficieze de standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern”, au mai precizat pe pagina de Facebook, reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vouchere de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, în 2023. Cine sunt cei care vor beneficia de sprijin

Publicat

Populația vulnerabilă din România va primi, în 2023, un sprijin din fonduri europene în valoare de 1.400 de lei, în două tranșe, pentru plata facturilor la energie, a anunțat sâmbătă Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). 

Voucherele tipărite ar urma să fie distribuite de Poșta Română și vor putea fi folosite pentru compensarea prețului la energie, indiferent de natura acesteia (energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți, etc.). 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în această perioadă, prețul final pentru consumatorii casnici a crescut cu peste 600% la energia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

Adolescent din Târgu Mureș, reținut pentru furt. Acuzat că a furat telefonul mobil al unui bărbat

Publicat

Un adolescent de 17 ani a fost reținut de polițiștii din Mureș, vineri, 25 noiembrie 2022, fiind acuzat că a furat un telefon mobil.

Potrivit IPJ Mureș, la data de 16 octombrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au fost sesizați cu privire la faptul că unui bărbat i-a fost sustras un telefon mobil.

În urma activităților de verificare, la data de 25 noiembrie 2022, acesta a fost identificat ca fiind un tânăr, de 17 de ani, din Târgu Mureș.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Față de cel în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Pachetului de pe…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Cele mai bune universități din România: Babeș-Bolyai, Universitatea din București și Politehnica București, pe primele locuri

Publicat

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București sunt pe primele locuri și în ediția din acest an a Metarankingului universitar, realizat independent de un grup de experți. 

Față de anul trecut, în topul universităților s-au produs mai multe modificări. Astfel, universitățile de medicină din București și Cluj-Napoca și Universitatea Transilvania și-au întărit pozițiile, în condițiile în care instituții precum Universitatea de Vest din Timișoara sau Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași au coborât ușor în clasamet.

UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca a rămas singură pe locul 4, loc pe care anul trecut îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Consorțiu regional integrat pentru învățământul dual, la Blaj. Primăria caută parteneri pentru dezvoltarea unui campus profesional

Publicat

Primăria Blaj a lansat un apel de selecție pentru parteneri – operatori economic, pentru constituirea Consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Alba Blaj din Regiunea Centru. Se dorește astfel accesarea de fonduri în cadrul PNRR, pentru dezvoltarea și dotarea unui campus profesional integrat.

Consorțiul va urmări dezvoltarea învățământului profesional centrat pe nevoile pieței muncii, prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți, dar și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățământul dual. 

Primăria municipiului Blaj a demarat pe 22 noiembrie procedura de selecție pentru parteneri – agenți economici, pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe